Last news in Fakti

19 Август, 2014 14:37 786 0

Меркел лети за Киев в събота

  • украйна-
  • киев-
  • русия-
  • петро порошенко-
  • ангела меркел-
  • владимир путин-
  • четиристранната среща-
  • берлин

Лидерите на двете страни се разбраха преговорите за умиротворяване на Украйна да продължат на най-високо - между държавните глави

Меркел лети за Киев в събота - 1
Снимка: АП/БТА

Следващата стъпка в урегулиране на украинската криза, след четиристранната среща на външните министри на Русия, Германия, Франция и Украйна в Берлин, трябва да бъде във формат преговори на най-високо ниво - между държавните глави. По този въпрос съгласие постигнаха украинският президент Петро Порошенко и германският канцлер Ангела Меркел при телефонния си разговор снощи, съобщи пресслужбата на държавния глава на Украйна.

При това положение е възможна в най-скоро време среща между Порошенко и руския президент Владимир Путин, на която да се обсъдят условията за разрешаването на конфликта в Източна Украйна.

По време на разговора Порошенко е благодарил на Меркел за усилията й за умиротворяване на ситуацията. Събеседниците са обсъдили и възможността за продължаване на преговорите за търсене на пътища за урегулиране на ситуацията в Донбас с участието на Европейския съюз.

Днес стана известно, че германският канцлер ще посети Киев в събота, 23 август, съобщи „Ройтерс“, позовавайки се на украински медии. В украинската столица Меркел ще се срещне с президента Порошенко и премиера Арсений Яценюк. Визитата в Киев ще е първото пътуване на Меркел в Украйна от началото на кризата в страната, отбелязва „Интерфакс“.

Сепаратистите от Донецката народна република имат свои условия за установяване на мир в Украйна. Сред исканията им е Киев да признае така или иначе „състоялата се“ държава ДНР, а затварянето на границите с Русия и отказа от борбата за независимост за тях са неприемливи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: