21 Август, 2014 12:37 24 401 20

Палачът на американския журналист бил член на "Бийтълс"

  • джеймс фоли-
  • екзекуция-
  • палачът-
  • британски граждани-
  • великобритания-
  • видео

На страната на Ислямска държава воюват между 400 и 500 британски граждани

Палачът на американския журналист бил член на "Бийтълс" - 1
Снимка: АП/БТА

Британският външен министър Филип Хамънд заяви, че не е изненадан от британския акцент на палача на журналиста Джеймс (Джим) Фоли, видеото от чиято екзекуция бе разпространено от терористите в Интернет. На правителството било известно, че голям брой граждани на Великобритания са членове на екстремистки организации зад граница. По данни на властите, в групировката „Ислямска държава“ воюват около 400 британски граждани. Комисарят на лондонската полиция Бърнард Хоган-Хоу заяви пред Би Би Си, че според различни оценки на страната на екстремистите се сражават между 400 и 500 британци, като близо половината от тях са от Лондон.

Джеймс Фоли бе похитен на 22 неомври 2012 г. от неизвестни въоръжени мъже в Сирия. По-рано той е бил в плен и в Либия, но след месец бе освободен.

Според британския в. „Телеграф“, в момента MI5, Скотланд Ярд и ФБР се опитват да установят самоличността на убиеца на Фоли. Според някои данни, той е известен като Джон и е един от тримата британски джихадисти, които охраняват заложниците в Сирия. Заради произхода им, групата на тези бойци е наречена The Beatles, разказва пред „Гардиън“ един от бившите заложници. По думите му, екзекуторът на журналиста бил умен, образован и твърд привърженик на радикалните ислямски течения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чукча

    4 1 Отговор
    тея скапани религии е..ват м...та на света спокойствието и мира

    Коментиран от #2

  • 2 Autohouse Randm

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "чукча":

    ne religiata e vinovna a zlobata choveshka.charshafite se rajdat ubiici
  • 3 Пичът

    7 2 Отговор
    Каква ти религия, накрая и поповете излизат п...раси, педофили и гейове!
  • 4 Бай Иван

    7 3 Отговор
    Тези скапани религии се оправят с атомни бомби! Пускат им една и след това е само мир и тишина! Амин братя!
  • 5 булдог

    4 4 Отговор
    само така да намалят американците .режете им главите

    Коментиран от #6

  • 6 Autohouse Randm

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "булдог":

    mnogo svinsko izkazvane
  • 7 Веселин Желязков

    2 0 Отговор
    Поредния идиот-джихадист
  • 8 Stoyan

    2 8 Отговор
    Това са обикновени садисти и патологични убийци.
    Да измъчват и убиват им доставя удоволствие.

    Религията или някаква кауза е само претекст, за да се "забавляват".

    Най-важното е да бъдат спрени.

    Обама е мекушав президент, ако бяха Буш, Клинтън или най-вече Рейгън. Никой нямаше да си спомня за някаква си там "държава" на злото.

    Когато всички ревът, че САЩ си били присвоили ролята на световен полицай, от кого сега да чакат да свърши мръсната работа с озаптяването (изпаряването) на тези ?

    Коментиран от #9, #10

  • 9 PROFESIONALISTA

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "Stoyan":

    Ти си един промит мозък, жертва на американската пропаганда. Ето нагледен пример как обществото /ти/ очаква да съществува някой си световен въдворител на ред и сега да накаже лошия. А от къде знаеш, че американското правителство не е поръчало тази екзекуция с цел да нагнети напрежение, да спечели обществена подкрепа и др. подобни относно бъдещите си разрушителни и опостушителни действия в поредната държава?

    Коментиран от #11

  • 10 PROFESIONALISTA

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Stoyan":

    Истината е, че силните си правят каквото си искат и не им е проблем, докато на такива като нас им остава утехата, че живеят демократично...
  • 11 Dimitar Nikolov

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "PROFESIONALISTA":

    Най-често срещаното име в Англия в момента е Мохамед - абсолютен и потвърден факт ! Да живее кралицата както се казва, скоро като гледам може да се ъпгрейдне в султанка на Англииския Халифат
  • 12 тц тц тц

    4 0 Отговор
    Тея джихадисти избиват християнско население! Прочетете малко, преди да давате нещастните си оценки кой въдворявал световен ред и т.н.
  • 13 Vasik Atanasova

    2 1 Отговор
    СЕГА ДА МУ ОТРЕЖАТ НЕГОВАТА ГЛАВА С ВЪРЗАНИ РЪЦЕ ОТЗАД
  • 14 KKK

    2 5 Отговор
    Друго ще лаете като дойдат тук и започнат да режат български глави.Щото тва време бавно но сигурно идва.Исляма завладява Европа. ПРОФЕСИОНАЛИСТА- заминавай да живееш в ислямска държава -нали там е истинската демокрация? Ние тук ще си останем в робство,а ти отиди и вкуси СВОБОДАТА.
  • 15 Димитър Лафчийски

    4 0 Отговор
    Как се коли човек, като гергьовденско агне...
  • 16 коко

    4 0 Отговор
    господа, решението едно но всички го отричат но рано или късно ще разберете че единственно тоталния геноцид и пълното изтребление на мюсулмани и евреи ще реши този проблем за винаги

    Коментиран от #20

  • 17 Orm

    6 0 Отговор
    Я, не знаех че джихадистите купуват дрехи за затворниците от САЩ, и колко чисти ги държат , подстригани , абръснати, изгладени... а и самите терористи са толкова чистички и акуратни. А вече и снимат от няколко ъгъла обращението си. Абе модерна работа.
    Бе я стига бе , къв е тоя б.лшит дето ни пробутват?!?!?!?

    Коментиран от #19

  • 18 Genata

    1 0 Отговор
    kAKVO PRAVIM AKO ISKAME DA IZQDEM NA GO6KO BANICATA , AMI MNOGO LESNO , KARAME GO6KO DA IZGLEJDA LO6 , PROMIVAME MU MOZAKA ,A POSLE MU VZEMAME BANI4KATA
  • 19 Иван Господинов

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Orm":

    И аз съм на това мнение.Въпреки че твърдят че видеото е автентично нещо ме съмнява че е постановка. Прекалено артикулирана и смислена реч за някой който ще умре след секунди. Качеството е перфектно - не е снимано с любителска техника и е снимано от няколко ъгъла след това монтирано доста професионално. Акцента на терориста е фейк отвсякъде. Даже там където го коли и е замаскирано се вижда че тениската продължава да е оранжева и пълен балък знае че като ти прережат врата кръвта потича и колкото и да е маскирано тази оранжева тениска трябва да почервенее а няма такова нещо.
  • 20 Владислав Димитров

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "коко":

    До като ние тук си чешем езиците, евреите точно с това се занимават в момента, претапят ислямистите !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Афганистан, Новини Албания