Last news in Fakti

30 Август, 2014 14:26 1 398 1

Украински самолет се разби в Алжир, 7 загинаха

  • украински-
  • самолет-
  • се разби-
  • алжир-
  • екипажа-
  • товари

Той превозвал оборудване за нефтената промишленост на Екваториална Гвинея

Транспортен самолет „Ан-12“ на украинската авиокомпания "Украйна-АероАлианс" се разби в южната част на Алжир, при което седем души са загинали, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на официална информация от африканската държава, потвърдена малко по-късно и от Министерството на външните работи на Украйна.

Самолетът превозвал оборудване за нефтопреработвателната промишленост от Таманрасета (Алжир) в Малабо (Екваториална Гвинея). Според първоначалните данни, всичките седем членове на екипажа са намерили смъртта си. Засега са открити три тела, включително и това на командира на полета. Издирвателните работи на мястото на авиокатастрофата продължават.

Авиокомпанията, на която въздушният съд принадлежи, е основана през 1992 г. като частно акционерно дружество. Дейността й се състои в осъществяване на товарни въздушнотранспортни превози по вътрешни и международни линии. Тя експлоатира седем самолета „Ан-12” и има достъп до опасни товари, включително военна техника.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    1 0 Отговор
    По някой път под "оборудване за нефтената промишленост" се има съвсем друго в предвид...