Last news in Fakti

16 Септември, 2014 12:32 1 197 0

4-ма от НАТО убити при атентат срещу US мисия (Видео)

  • кабул-
  • атентат-
  • нато

Свидетели съобщават, че сградите в центъра са се разтесли при експлозията. Пострадала е и сградата на Върховния съд

Най-малко 4-ма войници от международния военен контингент на НАТО в Афганистан (ИСАФ) бяха убити при бомбен атентат срещу посолството на САЩ в Кабул, съобщава Ройтерс.

Агенцията се позовава на съобщение от ИСАФ. Властите съобщават за най-малко петима чуждестранни рейнджъри, които са били ранени при нападението. Четирима от тях са в критично състояние. Други 16 цивилни граждани са били ранени.

Свидетели съобщават, че сградите в центъра са се разтесли при експлозията. Пострадала е и сградата на Върховния съд в Кабул, уточнява АП.

Властите потвърдиха, че кола-бомба, управлявана от камикадзе, се е врязала в конвой на НАТО. Нападението е станало близо до американското посолство, в район, който се смята за строго охраняван, отбелязва арабската редакция на Би Би Си.

Талибаните поеха отговорност за нападението. Анализатори коментираха за АП, че то отново повдига въпросите за способността на местните власти и армия да гарантиран сигурността и стабилността в страната след изтеглянето на международните военни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: