Last news in Fakti

3 Октомври, 2014 08:54 986 0

Дейвид Камерън изненадващо кацна в Кабул

  • дейвид камерън-
  • кабул-
  • афганистан

Великобритания до края на годината трябва да изтегли своя контингент от Афганистан до края на година

Британският премиер Дейвид Камерън кацна изненадващо в афганистанската столица Кабул, съобщава арабската редакция на Би Би Си.

Програмата му включва разговори с новоизбраният президент на стра

ната Ашраф Гани.

Великобритания плати твърде висока страна за своето участие в Афганистан, обяви Дейвид Камерън. По този начин той почете паметта на 453 мъже и жени от британската армия, които платиха с живота си за борбата срещу талибаните и тероризма.

На път за Кабул Дейвид Камерън посети британската ВВС база на Кипър, откъдето се извършват удари в Ирак срещу Ислямска държава.

Великобритания до края на годината трябва да изтегли своя контингент от Афганистан до края на година. Все пак ще остане малка мисия от военни инструктори в помощ на местната армия. Лондон като един от големите донори за Афганистан следващия месец ще е домакин на конференция за набиране на нови средства за страната. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: