Last news in Fakti

26 Септември, 2014 21:22 2 003 5

Великобритания се включва във въздушните удари срещу джихадистите

  • парламент-
  • великобритания-
  • удари-
  • въздушни-
  • ислямска държава

Очаквано парламентът гласува за включването в коалицията срещу Ислямска държава

Камарата на представителите на британския парламент  гласува с мнозинство от 481 гласа в подкрепа на резолюцията на кабинета за нанасянето на въздушни удари по цели на джихадистите от "Ислямска държава" в Ирак, съобщи Би Би Си.

 "За" бяха 524 депутати, а "против" гласуваха едва 43-ма.

В резолюцията, гласувана на извънредно заседание на парламента по искане на премиера Дейвид Камерън, който се обърна към депутатите с емоционално изявление, се казва, че Лондон няма да изпраща сухопътни части на иракска територия и ще се ограничи с удари по въздуха. Атаки няма да бъдат нанасяни по базите на джихадистите в Сирия. В подкрепа на документа се изказаха депутати от Консервативната партия, от редиците на лейбъристите и либералните демократи. Дебатите преди вота продължиха седем часа.

Точен срок за начало на ударите не се посочва, но според информации на медиите британската военна авиация може да започне бомбардировките в течение на 24 часа

Решението беше очаквано, предвид факта, че включването на Великобритания в оглавяваната от САЩ международна коалиция срещу ислямистите се ползва с подкрепата и на трите водещи партии в страната - управляващите консерватори и либерални демократи и основната опозиционна сила - лейбъристите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Бай

    2 1 Отговор
    Аз ли не разбирам от политика или Мария Атанасова от математика?? Как т "мнозинството" подкрепили решението 481 "за" гласуваха 524 и другите 43 са били против? И не е ли от всички 524 които са гласували 481 да са мнозинството а другите 43 да са против? 524+43= 567? 481+43=524 Редактори няма ли в този сайт? Ако нямате да взема да ви стана един? Сериозен сайт пък.....!

    Коментиран от #5

  • 2 theodor cole

    3 0 Отговор
    Kvo mi go snimat toia parliament? Shto ne snimat milionite gadjali po ulitzite na london/ birmingham/ bradford/ luton... Shto ne snimat zabulenite pingvini s po pet-shest detca? Shto ne snimat policaite s avtomati po garite i metroto? Shto ne snimat kak mahat koshchetata za bokluk i gi smeniat s prozrachni nailoncheta? Vseki znae che shte ima bombi, oshte ne znaiat kolko i koga... No dori i tova nee nai-strashnoto za tiah. Gadjalite razhdat i otglazhdat jihad v Anglia, a te si igraiat na liberalna demokracia i multikulturalizm.
  • 3 nqkoi

    0 0 Отговор
    ти не разбираш.

    524 за от това изкарваш 43 Против и се получава резултата от 481 ЗА :)
  • 4 иванов

    4 0 Отговор
    Преди референдума в шотландия не посмяха
  • 5 Анатоли

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Бай ":

    Не си тормози главата за глупости ! Ходи излезни свърши нещо интересно !
Новини по държави: