Last news in Fakti

8 Октомври, 2014 15:20 1 680 6

Рогозин: Някой си Шаламанов убедил Близнашки да предаде Русия

  • шаламанов-
  • близнашки-
  • русия-
  • дмитрий рогозин-
  • самолети-
  • миг-29-
  • туитър

Служебният министър на отбраната Христо Иванов заяви, че ще има реакция от наша страна на това заявление

Рогозин: Някой си Шаламанов убедил Близнашки да предаде Русия - 1
Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин

“Някой си Шаламанов убедил премиера Близнашки за пореден път да предаде Русия в полза на „Ийгъл“-и втора употреба“. Това коментира в своя микроблог в Туитър руският вицепремиер Дмитрий Рогозин по повод на статия, излязла в държавната информационна агенция ИТАР-ТАСС по повод на решението на служебното правителство в България да се откаже от използването на руска авиационна техника при превъоръжаване на армията си.

Позовавайки се на електронната версия на българския в. „Труд“, руската агенция съобщи, че приоритетни проекти за българската армия ще бъдат инвестициите в нови тип бойни самолети, модернизиране на фрегатите, създаването на батальонни бойни групи, придобиване на нови 3D-радари и модулен патрулен кораб.

„Служебното правителство на Близнашки вече е решило, че до 2020 г. всички руски самолети и хеликоптери - 15 самолета МиГ-29, 6 самолета МиГ-21 и 14 бомбардировача Су-25, ще останат на земята. Във Военно-въздушните сили на страната зрее бунт, тъй като над 300 пилоти, инженери и техници ще останат без работа“, казва се в статията, позоваваща се на наскоро приетата от МС програма "България в НАТО - 2020".

Министърът на отбраната Велизар Шаламанов мотивира приетото решение с това, че България е член на НАТО и във военната област трябва да бъде независима от Русия. За сметка на отказа от руските самолети страната 8 нови изтребителя, за които, според министъра, ще са нужни около 300 млн. евро. Експертите, към които се обръща изданието, заявяват, че за тези пари могат да се закупят само стари F-16, докато новите самолети струват не по-малко от 100 млн. евро.

Министърът на правосъдието Христо Иванов съобщи, че по-късно днес Министерството на външните работи (МВнР) ще реагира на изявлението на руския вицепремиер Дмитрий Рогозин, че България проявявала агресия спрямо Русия.

„Коментирано беше това изказване на колегата Рогозин, макар че има разлика между вицепремиер и Туитър-премиер, но предполагам, че ще има позиция на външно министерство. Доколкото разбирам обвиненията, които са отправени към България, е, че тя е проявила агресия към Русия, проявявайки нелоялност към нея. Тоест това е един комплимент. Ние сме защитили българския национален интерес, макар и това да не е било приятно на някого, тъй че ще има коментар“, заяви министърът на отбраната пред БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 0 Отговор
    Боже, потъваме...
  • 2 някой

    1 0 Отговор
    Армия от малоумници управлява страната ни. И най лошото е че управниците се сменят а малоумието остава
  • 3 ааа

    1 0 Отговор
    Много е зле положението и без това няма армия , а ще прее.еш 35 самолета и още сума ти пари за да купиш 8 стари ф16 на годините на миговете . Не се научиха наще управници да гледат интереса на страната си и да лавират.
    От друга страна какво се чудим щом вдигнаха паметник на загиналите американски пилоти бомбандирали България ;-(

    Коментиран от #4

  • 4 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ааа":

    има паметник и на червената армия,организирала наи-масовия терор в цялата история на българия.паметниците са за това да напомнят какво е било и да не се забравя.
  • 5 Монго

    0 0 Отговор
    Чак пък в цялата ни история...,ти за Батак забрави...,браво много хубаво. Давейки се в собствената ти жлъч породена от перманентната ти злоба към Русия си готов да отметнеш около 480 години от нашата история.
  • 6 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    в батак са убити между 1500 и 5000 човека,а при идването на червената армия са избити в десетки пъти повече.няма акт на по-масов терор от този на комунистическия режим,което е безпорно доказано макар че турците ни управляваха и малтретираха близо 500 години.кво да правиш факти!не мразя русия на александър втори,но ссср на сталин не мога да го понасям .не мразя руския народ,но не харесвам путин.кво да се прави принципи!