Last news in Fakti

26 Октомври, 2014 22:02 910 4

Седем партии влизат в новия парламент на Украйна

  • украйна-
  • избори-
  • парламент
Седем партии влизат в новия парламент на Украйна - 1
Снимка: БТА

Седем партии влизат в новия парламент на Украйна, сочат данните на международния екзит-пол, цитирани от РИА Новости.

"Блокът на Петро Порошенко" получава 22,2% от гласовете, "Народният фронт" на Яценюк - 21,8%, "Самопомощ " на Садовой - 14,2%, "Опозиционият блок" на бившите „регионали” - 7,8%, "Радикалната партия" на Ляшко - 6,4%, ВО "Свобода" на Олег Тягнибок - 5,8%, а "Баткивщина" на Юлия Тимошенко - 5,6%.

Според първите коментари на Франс прес резултатите, макар и да не са окончателни, сочат преобладаващ консенсус за опита на Украйна да се откъсне от орбитата на Русия по пътя към Запада с крайна цел членство в Европейския съюз.

Резултатът дава тласък на антикорупционните реформи на президента Петро Порошенко и опитите му да сложи край на войната с проруските бойци, коментира агенцията.

Окончателните резултати от парламентарните избори в Украйна се очакват до 10 ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анти

    4 0 Отговор
    резултатите бяха ясни след като рускоговорящите нямаха за кого и как да гласуват .ега ти демокрацията и избори във военен режим.А къде е партията на боксьора Кличко.Ще трябва пак да се боксира след като не проби в политиката или пак на МАЙДАНА.
  • 2 Десислава Димитрова

    0 4 Отговор
    случи се очакваното .проруските партии изпаднаха ,както и крайнодесните.сега украйна ще тръгне към евроинтеграция много по-лесно от нас през 1997 и въпреки конфликта с русия ще постигне бързи резултати.
  • 3 раптор

    3 0 Отговор
    Уркайна е загубена държава! Нищо хубаво не ги чака! Ще поизмрат още! Накрая ще дойдат миротворчески сили на Русия и НАТО и ще я разделят на 2! Това я чака тази позорна, изгнила държава! В ЕС има едно правило - за да си член, не трябва да си имал междуетнически конфликти за последните 15 години... Демек, излизането от пропастта е почти невъзможно! Дори за някоя силна нация, пък камо ли за тия глупаци!
  • 4 Десислава Димитрова

    0 3 Отговор
    рапторе,що ги кълнеш в украйна като си рунак?там поизмират и доста руснаци ако си гледал внимателно,а иначе си прав русия дефакто я раздели украйна и вече 5 от осемте милиона руснаци са извън границите на украйна ,два в крим и три в донецк и луганск.както се вижда няма изгледи да се реши военно конфликта ,което значи ново приднестровие,нови бедни и мизерстващи руснаци и етнически чиста украйна,което ще и помогне щото критичната маса соцносталгици няма да ги има .жалко за хилядите разбити съдби и жертви,но в края на краищата украйна ще е новата полша и до 10 години ще има стандарт по-висок от руския и украинците ще са част от ес
Новини по държави: