15 Ноември, 2014 15:36 970 2

ЕС не изключва нови санкции срущу Русия

  • г-20-
  • ес-
  • санкции-
  • русия-
  • бризбейн

Остри критики срещу Кремъл отправиха САЩ и ЕС

ЕС не изключва нови санкции срущу Русия - 1
Снимка: АП/БТА

САЩ и ЕС отправиха остри критики спрямо Русия по време на Деветата среща на върха на страните от Г-20.

ЕС разглежда възможността за въвеждане на допълнителни индивидуални санкции във финансовия сектор срещу Русия. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел на срещата на върха на Г-20 в австрийския Бризбейн, съобщи "Гласът на Русия".

Руският президент Владимир Путин започна работния ден в рамките на форума със среща с държавните глави на страните от БРИКС. Лидерите на Г-20 проведоха съвместни неформални разговори.

Преди началото на мероприятието Путин се срещна с германския канцлер Ангела Меркел, като си размениха няколко фрази. Целият формат на срещата между лидерите ще се проведе късно вечерта в събота.

На срещата на президента Владимир Путин с френския си колега Франсоа Оланд страните са подчертали, че заради ситуацията в югоизточна Украйна и антируските санкции страдат всички страни, съобщи прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.

На свой ред Путин на срещата с британския премиер Дейвид Камерън  обсъдиха Сирия и „Ислямска държава”. Но по-голяма част от срещата в Бризбейн  политиците отделиха за Украйна. Освен това страните изразиха заинтересованост от реставриране на отношенията между Русия и Запада.

Преди форума руският президент обвини САЩ в „грубо нарушаване” на духа на международното сътрудничество, което трябва да движи групи като Г-20. В интервю за агенция ТАСС Путин заяви, че санкциите срещу Русия подриват цялата система на международните икономически отношения.

Очаква се на форума да бъде приет план за действие за увеличаване на брутния вътрешен продукт на Г-20 с 2 процента до 2019-а година и създаване на хиляди нови работни места. Лидерите ще обсъждат мерки за засилване на контрола над банките и финансовите пазари. Сред водещите теми ще бъдат и борбата срещу групировката "Ислямска държава" и подпомагането на най-засегнатите от ебола страни, както и климатичните промени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    150 млрд долара трябва да плаща путин догодина по лихви и дивиденти.ще има сериозни сътресения в руската икономика и сериозно обедняване и проблеми при обикновенните руснаци.

    Коментиран от #2

  • 2 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Десислава Димитрова":

    https://www.youtube.com/watch?v=0I3afmubksk
Новини по държави: