30 Ноември, 2014 15:30 908 0

Газова експлозия уби 7 в Казахстан

  • казахстан-
  • взрив-
  • газова бутилка-
  • загинаха-
  • ранени-
  • газова експлозия

Има и осем ранени, петима от които остават в болница


Седем души загинаха, а други осем са ранени при взрив на газова бутилка в жилищна сграда в Казахстан, предаде „Интерфакс“. Експлозията гръмнала тази нощ в двуетажен блок в град Талдикорган. При аварийно-спасителните работи служителите на департамента по извънредни ситуации открили жертвите и пострадалите, които са транспортирани в болнично заведение. Останалите обитатели на сградата са евакуирани.

По данни на Zakon.kz, сред загиналите има и едно дете. Петима от ранените остават за лечение в болница. Спасени са шестима души - трима възрастни и три деца.

От ударната вълна при взрива са разбити и прозорците на съседните блокове. С помощта на кран спасителите са започнали да разчистват разрушенията. От съображения за безопасност общинските служби са изключили подаването на електричество и вода в пострадалата сграда.

По случая се води следствие. Според предварителната версия, причина за взрива на газово-въздушната смес е невнимателното боравене с газови уреди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА