Last news in Fakti

4 Декември, 2014 13:56 2 897 0

Новак: Окончателно се отказахме от „Южен поток“

  • александър новак-
  • южен поток-
  • газ-
  • турция-
  • русия

Според източник от ЕС Русия е използвала България като изкупителна жертва в решението си за спирането на проекта

Отказът на Русия от газопровода „Южен поток“, който щеше да минава през България, е окончателен. Това заяви пред журналисти руският енергиен министър Александър Новак.

Коментарът му идва часове след обръщението на руския президент Владимир Путин пред Думата.

„По мое мнение решението е окончателно и ще се работи по строителството на газопровод по друг маршрут“, коментира пред ТАСС Новак.

По думите му това най-вероятно ще бъде през Турция след споразумение между президентите на двете страни.

На 1 декември след среща с турския си колега Владимир Путин заяви, че Русия се отказва от строителството на „Южен поток“.

Според източник от ЕС Русия е използвала България като изкупителна жертва в решението си за спирането на "Южен поток". Според него в ЕС смятали, че Москва мотивирала замразяването на проекта с позицията на страната ни. Всъщност отказът от него бил мотивиран от неизгодността на " Южен поток" за Русия в условията на цена на енергийните ресурси. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА