Last news in Fakti

6 Декември, 2014 18:48 1 724 2

Оланд: С Русия ще намерим решение за украинския конфликт

  • оланд-
  • путин-
  • украйна

Западът и Русия трябва да избегнат да бъдат разделени от нови стени

Оланд: С Русия ще намерим решение за украинския конфликт - 1
Оланд и Путин си стиснаха ръцете на 6 юни в Елисейския дворец Снимка: АП/БТА

Френският президент Франсоа Оланд заяви на срещата с Владимир Путин, че страните ще могат заедно да намерят решение на украинския конфликт, предаде радио "Гласът на Русия".

Днес Оланд пристигна в Москва на неочаквано посещение за среща с руския си колега. Срещата се състоя на летище "Внуково".

Според френския президент е необходимо да бъде продължена дискусията, която страните започнаха в рамките на „двайсетицата”. Оланд припомни, че на 6 юни той, Путин и Ангела Меркел са разговаряли за необходимостта да се работи заедно върху проблема на украинската криза.

Западът и Русия трябва да избегнат да бъдат разделени от нови стени, заяви френският президент. "Смятам, че трябва да избягваме появата на други стени, които да ни разделят. В един момент трябва да можем да преодолеем препятствията и да намерим решения, каза Оланд.

Путин благодари на френския президент, че е пристигнал в Москва и увереност, че краткосрочното посещение на френския президент Франсоа Оланд в Москва ще бъде от полза за решаването на кризата в Украйна.

„Слушах речта Ви преди няколко часа и смятам, че в един момент ще трябва да се отървем от пречките, които ни разделят. Мисля, че ние можем да направим това”, каза Оланд на московското летище Внуково.

Миналия месец френският президент отложи за неопределено време доставката на първия от два поръчани от Русия хеликоптероносача "Мистрал" заради конфликта в Украйна. Оланд помогна Порошенко и Путин да се срещнат през юни на чествания в Нормандия, за първи път след избирането на Порошенко за президент.

От своя страна Путин изрази надежда, че доставката на "Мистрал" ще се случи, но подчета, че не е ставало дума за това в раговора му с френския президентц
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gost

    2 0 Отговор
    имам чувството, че един ден руснаците ще си стиснат ръцете с франсетата, швабите и лордовете от англя, а с нас едните ще си изтрият
    ръцета, другите ще си ги подсушат...
  • 2 ггжйхог

    0 2 Отговор
    за последните 400г Руснаците ги ръководят само брутални диктатори с изключение на Елцин (не умря на поста) който беше просто пияница. никой не заслужава татова
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания