Last news in Fakti

7 Декември, 2014 11:25 1 415 2

Меркел: Санкциите срещу Русия са правилни

  • меркел-
  • санкции-
  • русия-
  • украйна

Тя обвини Москва, че се опитва да попречи на страните подписали с ЕС договор за асоцииране

Меркел: Санкциите срещу Русия са правилни - 1
Снимка: АП/ БТА

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че отговорът на страните от ЕС на действията на Русия заради ситуацията в Украйна е правилен. Тя обвини Москва, че се опитва да попречи на страните подписали с ЕС договор за асоцииране - Молдова, Грузия и Украйна.

В интервю за вестник "Велт" канцлерът посочва, че Русия е нарушила гаранциите за териториалната цялост и суверенитет на Украйна, които тя е утвърдила в Будапещския меморандум от 1994 г.

„Това не трябва да остава без последствия”, - подчертава Меркел.

Водената от Русия политика поражда трудности за редица съседни на ЕС страни. Така канцлерът коментира опитите на руската страна за поставяне в икономическа и политическа зависимост някои от страните в Западните Балкани. Меркел потвърждава и намерението при нужда да се окаже военна помощ на Естония, Литва и Латвия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    ето как руски журналисти от ехото на москва са видели ситуацията престояваики при украинските киборги в донецк.естествено интервюто им е свалено от ефир: http://kashin.guru/2014/10/31/zapreshhenny-j-e-fir-e-ha-moskvy/ време е днр и лнр да бъдат обявени за терористични организации с всички последици от това!
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Ще ревеш като Коза , дърта котуро . На Путин му е през ...... твоите и на негъра санкциите ! Дано са разпадне тоя ЕС ! и България да живне !
Новини по държави: