11 Декември, 2014 10:04 1 382 2

Порошенко призова Русия да затвори границата

  • петро порошенко-
  • украйна-
  • русия

САЩ обмисля нови санкции срещу Кремъл

„Моля спрете огъня. Моля освободете заложниците. Моля изтеглете силите си от моята територия. Моля затворете границата. И ви обещавам, че ако затворите границата, в рамките на една, две, три седмици, ще имаме мир и стабилност в Украйна", заяви украинският ПетроПорошенко.

Той е в Австралия на работна визита. Положението в Украйна и ескалацията на насилието в Източна Украйна и анексията на Крим бяха едни от основните теми.

Порошенко даде ясен сигнал, че се обмисля възможността за внос на уран от Австралия.

От своя страна премиерът Тони Абът обеща $2 млн. помощ на въоръжените сили на Украйна.

Белият дом смята за необходимо да бъдат увеличена икономическата помощ за Киев. Това е заявил, че американският вицепрезидент Джоузеф Байдън по време на срещата си с естонския премиер Таави Рийвас.

Двамата политици са отбелязали с тревога, че трябва да се наложат нови санкции на Кремъл заради продължаващата му политика на намеса във вътрешните работи на Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    Путюшенко ти кой си да казваш на Русия за граници . Да ще ги затворят когато ти вземат половин украйна ! Шматка украинска !
  • 2 европеец

    1 0 Отговор
    да затворят западната граница на украйна, да им спрат западното финансирането, да се изтеглят западните наемници и инструктори и след седмица-две-три в Украйна ще настъпи мир - опълченците ще вревземат Киев и ще ги изправят пред международен съд
Новини по държави: