Last news in Fakti

15 Декември, 2014 18:08 2 324 0

Полицията освободи с щурм заложниците в Сидни (обновена)

  • щурм-
  • полицията-
  • операция-
  • освобождаване-
  • заложниците-
  • сидни-
  • иран-
  • ман харон монис

Похитителят е 49-годишен иранец, по-рано обвиняван в сексуални престъпления

Полицията освободи с щурм заложниците в Сидни (обновена) - 1
Снимка: АП/БТА

Приключи специализираната полицейска операция за освобождаване на заложниците, които над 16 часа бяха в плен на нееднократно осъждания емигрант от Иран Ман Харон Монис в кафене в Сидни. Журналистът от 7 News Sydney Крис Риазон пръв съобщи в своя Туитър, че полицията е предприела щурм след няколко изстреляни сигнални ракети.

По данни на кореспондента на Guardian Елън Дейвидсън, преди началото на операцията за освобождаване на заложниците са прозвучали няколко взрива. Веднага след това от сградата избягали няколко заложници – между 5 и 7 души.

Според изданието, след началото на полицейската операция е бил ранен един от посетителите, задържани от терористите в кафенето. Той е бил изнесен от сградата. Не е ясно още колко заложници са останали вътре. Около 30 минути по-късно полицията обяви края на операцията, без да дава подробности. Медицински екипи с линейки започнаха да извозват освободените заложници към болници. Според "Гардиън" има четирима ранени, а самият похитител е убит, но все още това не е потвърдено официално.

Ей Би Си и Си Ен Ен съобщиха за двама убити и трима пострадали в сериозно състояние, но тази информация също не е потвърдена официално.

Минути преди началото на акцията бе обявено името на похитителя – 49-годишният пришълец от Иран Ман Харон Монис, известен и като "шейх Харон", който през годините е бил обвиняван за десетки престъпления от сексуален характер. По-късно той е бил пускан под залог, бил е и осъждан на 300 часа общественополезен труд за разпространяване на „гневни писма“ срещу присъствието на австралийски военни в Афганистан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: