Last news in Fakti

16 Декември, 2014 08:22, обновена 17 Декември, 2014 10:06 8 390 12

Български последователи на движението Фалун Дафа са били арестувани в Белград (Обновена)

  • българи-
  • фалун дафа-
  • белград

Сънародниците ни имали намерение да протестират срещу незачитането на човешките права в Китай

Седем българи, последователи на движението Фалун Дафа, са били арестувани в Белград, потвърдиха от Министерството на външните работи.

Сънародниците ни имали намерение да протестират срещу незачитането на човешките права в Китай по време на международната икономическа среща на върха, която започва днес в сръбската столица.

Българите са арестувани в нощта срещу понеделник на основание член от сръбския наказателен кодекс, който се отнася за евентуална заплаха за сигурността на страната. От Министерството на външните работи в София са задействани всички дипломатически канали с настояване за освобождаването на българите, а нашият консул в Сърбия се е срещнал с тях в следствения арест в “Падинска скела”, където в момента се намират.

Това съобщиха за “По света и у нас” от външно министерство и увериха, че нашите сънародници са в добро здравословно състояние.

Фалун Гонг, известна още с името Фалун Дафа, е китайска практика за личностно усъвършенстване, базирана на древните традиции за постигане на физическо и духовно подобрение. Следването на принципите Истинност, Доброта и Търпение се съчетава с изпълняването на пет медитативни упражнения.

Сега практиката е популярна в 114 страни по света и е получила международно признание от стотици световни лидери, държавни ръководители и общественици, които признават и провъзгласяват ползата, която Фалун Дафа носи на техните страни и общества.

През 2000 г. г-н Ли Хонгджъ, основателят на Фалун Дафа, печели една от наградите на Фрийдъм Хаус, най-старата организация за защита на правата на човека в САЩ. Г-н Хонгджъ е номиниран за Нобелова награда за мир през 2000 г. и 2001 г., както и за Наградата на Европейския парламент "Сахаров" за свобода на мисълта през 2001 г.

Китайската комунистическа партия започва преследването на Фалун Гонг през 1999 г., духовният метод има между 70 и 100 милиона последователи. Това ги превръща в най-голямата преследвана група в историята.

От 1999 г., милиони мирни и аполитични хора са арестувани в Китай, само защото практикуват този традиционен вид цигун и вярват в принципите Истинност, Доброта и Търпение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    На Фалун Дафа религиозният символ е свастика наляво. Религията е разпространена в китайски Тайван. Ако нашите са носили някоя - друга свастика по дрехите си, може да са ги сгънали по общото правило.
    В много страни Фалун Дафа има проблеми заради свастиките си и безуспешно се мъчи да ги легализира.
  • 2 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    арестувани са не заради свастиката ,а заради напъните на сърбите за добро впечетление.в сърбия българите са гледани с лошо око независимо дали носят свастика или петолъчка.
  • 3 trinity

    1 0 Отговор
    Това не е секта, Фалун Дафа дори не е в списъка със забранени секти в Китай. Там го забраняват през 1999 г, защото практикуващите Фалун Дафа са станали 100 000 000 души, много повече от партийците, и висшите кадри са се уплашили за властта си. Сега цял свят разбра колко лъжи и незаконни обвинения изричат, за да си запазят властта и комунизма. Практикуващите Фалун Дафа никога не се борят за власт, за нищо не се борят. Всички живеят по три принципа-Искреност, Доброта и Търпение. Това е духовен път, тук няма дори такси, както в повечето псевдо духовни пътища-печалбари. Има доказателства, че в Китай се извършва отнемане на органи от живи хора за трансплантация с цел печалба за много пари, и то управлявана от държавата, прави се в държавни, военни болници. Нека света да научи всичко това. Сърбите допуснаха голяма грешка с ареста. Сега света ще разбере всичко скрито-покрито от китайското комунистическо правителство.

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "trinity":

    100 млн. е голямо число. Не знаех, че изповядващите Фалун Дафа са толкова много.
  • 5 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "trinity":

    Ужас!!!!!!! Властимащите в Китай изричали лъжи и извъшвали незаконни дейности с цел да си запазят властта и да си защитават интересите!!! И сигурно са и корумпирани. За пъви път чувам подобни работи да се случват в някоя държава (поне комунистическа де ;) ) и не съм предполагал, че може да има толкова нагли хора. Ей ся ще ми видим сметката на тия долни комунисти. А сърбите за назидание предлагам да не ги приемем в ЕС.
  • 6 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "trinity":

    само да кажа че не е секта ,а практика за развитие на съзнанието и тялото,без религиозни обреди и църковна организация.
  • 7 shadow

    0 0 Отговор
    Който няма идея за какво иде реч да не пише глупости,ами да се пообразова малко
    http://bg.falundafa.org/
    всичко е на български
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 E amg

    0 0 Отговор
    най вероятно отново има изкривяване на информацията за какво точно са задържани българите , но по принцип стрбите не ни обичат )))
  • 10 Васил Димчев

    0 0 Отговор
    Най вероятно са служители на великият ни президент и са изпратени под диктата на чуждо посолство.

    Да не повярваш как родната ни дипломация ще се засили мигновенно да защити Българи защитаващи Български интереси.

    Поредната операция на президенството и външното ни министерство против Българските интереси и под диктата на колонизаторите.
  • 11 Васил Димчев

    0 0 Отговор
    Най вероятно са служители на великият ни президент и са изпратени под диктата на чуждо посолство.

    Да не повярваш как родната ни дипломация ще се засили мигновенно да защити Българи защитаващи Български интереси.

    Поредната операция на президенството и външното ни министерство против Българските интереси и под диктата на колонизаторите.
  • 12 Ивайло

    0 0 Отговор
    ОСВОБОЖДАВАТ БЪЛГАРСКИ СИМПАТИЗАНТИ НА ФАЛУН ГОНГ СЛЕД МЕЖДУНАРОДЕН НАТИСК http://www.falun-bg.info/ic/news/bulgaria/76-osvodiha-bulgarskte-simpatizanti-na-falun-gong.html
Новини по държави: