Last news in Fakti

8 Януари, 2015 14:41 2 594 2

Убийците от "Шарли Ебдо" засечени в Северна Франция

  • "шарли ебдо"-
  • шериф и саид куаши-
  • париж-
  • засечени-
  • локализирани-
  • северна франция-
  • терористи

При бягството си братята Куаши обрали бензиностанция

Братята Шериф и Саид Куаши, заподозрени за нападението в редакцията на сатиричния седмичник „Шарли Ебдо“, са забелязани в Северна Франция, съобщиха АНСА и АФП, позовавайки се на източник, осведомен за хода на полицейската операция. Предполагаемите престъпници са въоръжени. Те са били разпознати от служител на бензиностанция в департамента Ен, в областта Пикардия

Издирваните са локализирани от полицията близо до град Вийер Котере на 85 км североизточно от Париж. Те се движели по национален път RN2 с автомобил Renault Clio – очевидно същото превозно средство, похитено в Париж веднага след покушението.

По-рано днес вътрешният министър Бернар Казньов обяви, че са задържани 7 души, които може да сеа съпричастни към нападението. Според „Фигаро“, сред арестуваните са сестрата на братята Куаши, нейният съпруг и съпругата на Саид Куаши.

Двамата заподозрени терористи братя Куаши откраднали днес около 10.30 часа храна и бензин от бензиностанция на шосе RN2 в северната част на страната, като произвели и няколко изстрела, твърди Би Би Си, позовавайки се на френски медии. Описаните от собственика двама тежко въоръжени мъже с автомати „Калашников“ и гранатомет отговарят на описанието на извършителите на клането в парижката редакция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    Нито дума за гранатите хвърлени днес в двора на парижката джамия?
    Значи все пак толерантноста си има гранции.
    Око за око зъб за зъб, както е казано в старата еврейска поговорка.
  • 2 миседниш накура

    0 0 Отговор
    нали са толерантни,що ги търсят сега? ама дано идат в германия да очукат и онези надрусаните дето идваха в България да махат оградата и да ги приветстват
Новини по държави: