Last news in Fakti

17 Януари, 2015 10:21 1 744 2

Обама и Камерън: Продължаваме със санкциите срещу Кремъл

  • санкции-
  • обама-
  • камерън-
  • русия

Президентът на САЩ Барак Обама и премиерът на Великобритания Дейвид Камерън са се договорили за продължаване на санкциите срещу Русия.

Единственото условие за тяхното разхлабване е Москва да прекрати агресията срещу Украйна. Обсъден е бил и въпросът за нужната подкрепа за Киев за реализиране на реформите. Това са основните изводи от проведената в петък във Вашингтон от срещата между Обама и Камерън, отбелязва АП.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел настоя за бързо споразумение. Представителят на Литва инициира заседание на Съвета за сигурност на ООН за украинската криза идния вторник.

Барак Обама и Дейвид Камерън отхвърлиха исканията за нови санкции срещу Иран заради ядрената програма на режима на аятоласите. Двамата политици припомниха, че подобна стъпка би попречила на продължаващите преговори. Барак Обама призова американският Конгрес да покаже търпение и да не бърза с приемането на подобни мерки.

Сепаратистите в Донецк съобщиха, че отделни райони в града са били подложени на артилерийски обстрел и през изминалата нощ. Боевете около Донецкото летище ескалираха вчера със смъртта на шестима украински войници.

Опитите за нови преговори между украинското правителство и проруските сепаратисти се провалиха, след като лидерите на сепаратистите отказаха да дойдат лично в Минск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 0 Отговор
    Един път успяхте, това добре. Ама сега ако не успеете..., пак добре.
  • 2 бай тошо

    0 0 Отговор
    обама по добре да си гледа работата,а да не се занимава с мечката