Last news in Fakti

21 Януари, 2015 15:24 3 038 22

Лавров: САЩ се стремят към световно господство

  • лавров-
  • русия-
  • сащ-
  • световно-
  • господство-
  • москва

Южен поток е закрит заради дискриминационното отношение на Европейската комисия, посочи външният министър на Русия

Лавров: САЩ се стремят към световно господство - 1
Снимка: АП/БТА

 

САЩ се стремят към световно господство и принуждават Европейския съюз и Япония да налагат санкции срещу Русия. Това заяви в Москва на голяма пресконференция за руски и чуждестранни медии относно резултатите от дейността на руската дипломация през 2014 година министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, предаде Би Би Си.

Лавров изтъкна, че скоростта, с която натовците скъсаха всички контакти с Русия и замразиха многобройните проекти по линията на Съвета НАТО-Русия, показва, че манталитетът на "студената война" не е изчезнал от главите на натовските партньори.

Според Сергей Лавров Москва е готова за сътрудничество със Северноатлантическия алианс, ако партньорите се съвземат и завържат равноправен диалог, съобщава „Гласът на Русия”.

Всички опити за изолиране на Русия няма да дадат резултат, заяви Сергей Лавров, като коментира речта на президента на САЩ в Конгреса.

Барак Обама отново обвини Русия в „агресия“ в Украйна и заяви, че благодарение на САЩ Русия се оказала в международна изолация, а нейната икономика – „скъсана на парчета“.

Самостоятелно САЩ не са способни да решат нито един проблем и са принудени да формират коалиции, посочи Лавров.

„Така беше и в Ирак, същото става сега в борбата с т.нар. "Ислямска държава" – каза министърът. Според него Русия не иска и няма да допусне никаква "студена война", въпреки нагласата на САЩ към конфронтация и опитите да окажат влияние върху партньорите.

По думите на Лавров близо половината членки на Европейския съюз са за сваляне на въведените по-рано антируски санкции. Според него стремежът на страните за сваляне на тези санкции показва, че решенията, приети с колективна отговорност след американските партньори, после се „поправят“ доста тежко.

На предстоящите преговори на "нормандската четворка" (заседание на външните министри на Русия, Украйна, Германия и Франция в Берлин – бел.ред. ) Русия ще настоява за незабавно прекратяване на огъня в източна Украйна, каза още Лавров. По думите му Москва е разтревожена от новата вълна насилие в Донбас.

На въпрос относно законността на анексирането на Крим външният министър отговори, че „въпросът е решен въз основа на международното право”.

Сергей Лавров коментира и спирането на „Южен поток”. Той посочи, че проектът е закрит заради дискриминационното отношение на Европейската комисия, заяви руският външен министър Сергей Лавров. По думите му, вече има интерес в Европа към алтернативния проект "Турски поток": „Има много примери, когато Европейската комисия е правила изключения от Третия енергиен пакет, но на България подобно нещо беше забранено. Сега ще предложим алтернативен проект - "Турски поток", към него вече проявяват интерес в Европа и се водят конкретни дискусии и обсъждания. Разчитам, че той ще бъде реализиран и ще повиши енергийната сигурност в Европа, като я защити от проблемни транзитьори”.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 панчугов

    1 3 Отговор
    Когато налагахте интернационалния социализъм не мрънкахте. Сега когато ви мразят всички вдигате вой до небесата.
  • 2 FCK

    0 3 Отговор
    „Скоростта, с която натовците скъсаха всички контакти с Русия” е значително по-малка от скоростта с която Русия анексира Крим и дестабилизира Източна Украйна. Събитията ги отключиха руснаците и те са тези, които могат да ги върнат в обратна посока, ако искат разбира се. Никой не изолира Русия, а тя се самоизолира с поведението си, защото всичко това се случва след агресията й към Украйна, а преди това отношенията със Запада бяха съвсем други – никой не им е налагал санкции, никой не ги е изключвал от Г-8, никой не е прекратявал военното сътрудничеството. А изказването по отношение на прекратяване на огъня в Източна Украйна, анексирането на Крим и „Южен поток” са комично-цинични! Тая евтина пропаганда освен да надруса путинофилите, които и без това са замаяни от „успехите” и „величието” на идола си друго няма да постигне.
  • 3 Ник

    1 0 Отговор
    Не загърбвайте това, което казва!- Може би има капка истина в това, което говори.
    А ако е прав?- Тогава какво правим?
  • 4 гост

    1 0 Отговор
    СМЪРТ ЗА САЩ !!!

    Коментиран от #5

  • 5 Пепи

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "гост ":

    Много плосък израз бе ! Ако си на повече от 18 години ходи си пусни един .........
  • 6 Пепи

    0 3 Отговор
    Путин здраво се е загнездил в управлението на Русия, явно очаква да маршируват като на манифестация руснаците а той да маха като царя на идиотите от некое мавзолейче ! Интересно как/кога ще завърши тази изгъзица ! Засега става точно обратното на което иска и то с убийствени темпове.
  • 7 vb6yjyfn7

    2 0 Отговор
    НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ. РУСНАЦИТЕ ЩЕ СГАЗЯТ УКРАЙНА, КАКТО ЛУДА КРАВА ТЕЛЕТО СИ, А СМЕШНИТЕ ХАМЕРИКАНЦИ ЩЕ ГЛЕДАТ БЕЗПОМОЩНО ОТ СТРАНИ И НИЩО НЯМА ДА МОГАТ ДА НАПРАВЯТ.
  • 8 гусь

    0 1 Отговор
    до коментар под мен Ако толкова си русофил купи си лада , и ходи на почивка и ан работа в русия !
  • 9 Бай хой

    1 0 Отговор
    Тия тъпи украинци толкова ли не видяха какво се случи с грузия когато нападна северна овсетия.Та и са си взели суакашвили да ги ръководи.

    Единственото положително изобщо ако може да се нарече положително е че украинските управляващи днес са по-зле от нашите.

    Кой болен мозък ги кара да свикват запасняци за да нападнат Русия.

    То и затова мъжкото население на цели села изчезвало, на никой не му се мре.
  • 10 vb6yjyfn7

    1 0 Отговор
    ДО ПИСАЛ ПОД № 8

    РУСИЯ Е ВЕЛИКА СТРАНА. ВИНАГИ СА БИЛИ ВЕЛИКИ И ТАКИВА ЩЕ СИ ОСТАНАТ МНОГО СЛЕД КАТО КОЛОСЪТ НА ГЛИНЕНИ КРАКА САЩ СЕ РАЗПАДНАТ. КОЙТО Е ТРЪГНАЛ СРЕЩУ РУСИЯ ВСЕКИ Е ЗАГИНАЛ И ХАМЕРИКАНЦИТЕ ЩЕ ЗАГИНАТ САМО ГЛЕДАЙТЕ. НАПОЛЕОН ТРЪГНА И ЗАГИНА, КИТАЙСКАТА АРМИЯ ТРЪГНА И ГИ ИЗГОРИХА КАТО ФАКЛИ, ХИТЛЕР СЪЩО ТРЪГНА И ТОЙ Е В НЕБИТИЕТО СЕГА Е РЕД НА ХАМЕРИКАНЦИТЕ. ЗАЩО СЕ ЗАБЛУЖДАВАТЕ, ЧЕ ТЕ НИ МИСЛЯТ ДОБРОТО ??????? ТЕ ГЛЕДАТ ДА УНИЩОЖАТ ПРАВОСЛАВИЕТО КЪМ КОЕТО СЕ ЧИСЛИМ И НИЕ КОМЕНТИРАЩ ПОД №8. ИЛИ МОЖЕ БИ ТИ НЕ СИ ПРАВОСЛАВЕН И ЗА ТОВА НЕ ТИ ПУКА ??????

    Коментиран от #12

  • 11 гостбг

    1 0 Отговор
    До коментар 10. ТИ много си прав !
  • 12 уди

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "vb6yjyfn7":

    Приятели,Вие перманентно ли сте така,или само когато сте надрусани?!....Я обършете пяната и успокойте топката...Аз си мислех,че е болен само Лидеров,ма то май всичките не делите от него...Кой ще напада Русия?!....Кой ще ни унищожава православието?!...А малко по сериозно де...То,че сте облъчени от пропагандата е ясно,ма чак пък толкоз....
  • 13 вуяя

    0 0 Отговор
    РУСИЯ НАД ВСИЧКИ.....това е....тъпите американски к....та ще си вкарат супер голям к.. с тях...но нека,заслужават ....дори искам Русия да срине америка до основи...тогава да видят те какво е война...

    Коментиран от #14

  • 14 onq s konq

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "вуяя":

    Такива като тебе викаха "deutchland uber alles"...и видя кво стана!
  • 15 Valentin Waltschew

    1 0 Отговор
    "стремят" се към световно господство ... те го имат от 1945г. Преди Крим нямаше никакви санкции срещу Русия ... дори мнозинството Американци бяха изпълнени с адмирация за Русия и Путин след Зимните Олимпийски Игри ... просто Путин сгреши че след като средностатистичния Американец не знае къде и какво е Крим и че единствената причина че са чули за Украйна е понеже там са най красивите жени на земята , Америка няма да реагира ... и всъщност тя нямаше да реагира, но Германците се изплашиха, все пак само преди 20-на години 100,000 Руски(Съветски) танка бяха готови да прегазят Германия и цялата Западна Европа за 48 часа.

    Коментиран от #16, #17

  • 16 европеец

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Valentin Waltschew":

    всичко започна не с връщане на Крим, а няколко години по рано - през есента на 2011. Тогава Русия започна да продава нефт (освен за долари) и за рубли. От тогава само търсиха причина да дестабилизират Русия, забавното е че си вярват. За справка: през 2000 година Хусейн предложи да продава петрол и за други валути освен долара, през 2007-ма Кадафи започна да продава петрол в европа срещу евро, през 2010 Сирия започна да взима освен долара и други валути срещу петрола, през 2011 година Иран обяви същото - съдбите на тези държави и техните лидери я знаем всички. Разликата между тях е, че ако в Ирак влязоха и уничтожиха държава без проблем, в Ливия и Сирия - финансираха "опозицията" (която после се оказа ИГ), обаче Иран вече не смеят да го пипнат. Тоест - от открита агресия минаха към прикрита и се сблъскаха с държава, която не могат с пръст да пипнат. На този фон, съглашение между Китай и Русия за търговия (не само петрол, цялата търговия!!!) в рубли и юани - това е пирон в капака на гроба на сащ
  • 17 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Valentin Waltschew":

    Май пропускаш нещо много съшествено пред Крим.

    Автономна република Крим. Не украинска провинция Крим.

    И в това е главната демагогия на терористите от вашингтон.

    Незнанието на хамериканците не ги онивинява ни най малко за геноцида, етническото прочистване и другите престъпления в източна украйна.

    Падежа на много трилионите дългове май наближава.

    Коментиран от #18

  • 18 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Бай хой":

    А обясни го на хейтърския трол Деси /Стоян/...
  • 19 гост

    0 0 Отговор
    сащ ще го д.хат от всякъде !това е най-п...стката държава с бели и черни терористи ! НАПРЕД РУСИЯ !!!
  • 20 гост бг

    0 0 Отговор
    джон кери е най- долният п...ст !ВЪН САЩ ОТ БЪЛГАРИЯ !
  • 21 Монго

    0 0 Отговор
    САЩ го имат световното господство, просто усещат и ги е страх, че ще го изпуснат...
  • 22 909

    0 0 Отговор
    АМИ УНИЩОЖЕТЕ ГИ ДОЛНИТЕ хамериканци !ИМАТЕ НАЙ_МОДЕРНИТЕ РАКЕТИ КАКВО ЧАКАТЕ БОЙ И ТОВА Е ! И БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРОСВЕТНЕ ПАК ЩЕ НИ ОСВОБОДИТЕ ОТ американско робство !!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания