Last news in Fakti

21 Януари, 2015 12:44, обновена 21 Януари, 2015 13:47 3 300 36

Киев се готви за извънредно положение и война с Русия

  • украйна-
  • русия-
  • киев-
  • извънредно положение-
  • война-
  • украинската армия

Решенията са подписани, но не това е сценарият, за който мечтаем, коментира депутат от Върховната рада

Киев се готви за извънредно положение и война с Русия - 1
Така изгрежда Болница №3 в Донецк след артилерийския обстрел на Украинската армия. Снимка: АП/БТА

Ситуацията в Донбас, която се изостри на фона на провала на поредния етап от мирните преговори, достигна до стадия да се обсъжда въвеждането на извънредно положение в Украйна. Депутатът от Върховната рада и председател на парламентарния комитет по въпросите на националната сигурност и отбраната Сергей Пашински в интервю пред Пети канал потвърди, че решенията вече са подписани, но са отложени по финансови съображения.

"Какво ще ни даде военното положение? От гледна точка на мобилизация – нищо... Ние се нуждаем от финансова помощ“, коментира Пашински, цитиран от "Украинская правда". По думите му, всички необходими решения за обявяване на военно положение са готови, „подписани и запечатани в плик“. „Ако, не дай Боже, в Черниговска или Харковска област се опяви само една батальонно-тактическа група, ще бъде обявена война на Русия, но не това е сценарият, за който мечтаем“, заяви депутатът.

Министерството на отбраната на Украйна съобщи за прехвърляне на подкрепления в района на бойните действия за летището в Донецк. Командващият сухопътните войски на САЩ в Европа ген. Фредерик Бен Ходжис пристигна в Киев за обсъждане на оказването на помощ. Това съобщи посланикът на САЩ в страната Джефри Пайет. Дипломатът обясни, че основната цел на посещението е развитието на сътрудничеството във военната сфера и подкрепата на реформите в украинската армия.

Украинското издание напомня, че снощи говорителят на антитерористичната операция в Източна Украйна Андрей Лисенко на извънреден брифинг съобщи, че редовни руски войски са атакували части на украинската армия в северната част на конфликтната зона въпреки предварителните договорености за прекратяване на огъня.

Съветникът на министъра на отбраната на страната Зоран Шкиряк твърди, че на границата са съсредоточени над 50 000 военнослужещи в редовните части на руската армия, хиляди единици бронирана техника, стотици самолети, щурмови подразделения на десантчици и различни отряди със специално назначение, тежка артилерия и зенитно-ракетни комплекси, цитира агенция УНИАН коментара на Шкиряк.

От Министерството на отбраната на Украйна определиха като недостоверни сведенията, че началникът на Генералния щаб и главнокомандващ военните сили на Украйна генерал-полковник Виктор Муженко е загинал: той се намирал в зоната на операцията и продължавал да командва подразделенията.

Споразумение за прекратяване на огъня за два дни и извеждане на тежката военна техника от бойната линия в следващите 5 денонощия бе подписано между властите в Украйна и представители на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики на 19 януари на фона на продължаващи сражения и обостряне на ситуацията. На следващия ден в Украйна бе обявена частична мобилизация, като е предвидено в действащата армия да бъдат призовани на три етапа около 200 000 мъже.

Украинците предприеха опит за щурм на позициите на опълчението, което доведе до неоправдани жертви сред мирното население на Донецк и Горловка. Безусловно, това е нарушение на всички договорености за прекратяване на огъня, постигнати в съответствие със споразуменията от Минск. Очевидно е, че обстрелът на жилищни квартали в Донецк се води от територия, която е под контрола на редовните военни сили на Украйна“, заяви пък представителя на Русия в контактната група по мирните преговори Андрей Козлов, цитиран от в. „Известия“. Активизирането на бойните действия е свързано с подготовката на срещата на външните министри от ЕС, коментираха външнополитически наблюдатели.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 агент008

    1 0 Отговор
    Тия украинци съвсем са се сбъркали....

    Коментиран от #2

  • 2 дтбвгз

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "агент008":

    Не са в поза "партер" към североизток като теб.
  • 3 ани

    1 1 Отговор
    На Путин не само ръста му е малък, но и мозъка изглежда !!! Докара дотам положението , че два християнски народа да се избиват !!!! Убедена съм , че това джудже ще бъде заклеймено от историята и ще се нареди редом до Хитлер , Сталин ....
  • 4 гост

    1 0 Отговор
    Цялата тая каша в украйна я забъркаха американците !!!Но ПУТИН ЩЕ ИМ СИПЕ С ГОЛЕМИЯТ ЧЕРПАК НА НЕГРИТЕ от нато и сащ! НЕ МОЖЕ НЕГРИ ДА КОМАНДВАТ ЦЕЛИЯТ СВЯТ !
  • 5 FCK

    0 1 Отговор
    “Има две Русии. Първата Киевската е с корени в световната и в европейската култура. Идеите за доброто, честта, свободата и справедливостта, тази Русия ги разбира така както ги разбира и целия Западен свят.

    А има и една друга Русия – Московската. Това е Русия от гората, монголска, дива и зверска. Тази Русия направи свой национален идеал кървавата деспотия и дивата жестокост. Тази московска Русия от най-стари временна е била, е и ще бъде пълно отрицание на всичко европейско и е ожесточен враг на Европа!”

    Алексей Толстой
  • 6 onq s konq

    0 1 Отговор
    Тая военна авантюра на Русия ,която струва огромни пари на данъкоплатеца , в комбинация със эападното търговско ембарго и неэапомнено ниските цени на нефта/което иэобщо не е случайно/ буквално ще срине икономиката й.Това от своя страна води до неминуемо эасилване на народното недоволство от лишенията на които е подложен обикновения руснак,а перспективата е от мрачна по-мрачна.Което пък от своя страна ще доведе эадължително до мащабна смяна на правителството и приоритетите на страната-эа добро или эа лошо!И нека да е ясно,че дори и эагубите да са еднакви эа Эападна Европа и САШ от една страна и Русия от друга,то при първите тя се раэпределя между всички държави членки на ЕС,докато Русия поема негативите абсолютно сама.
  • 7 ани

    0 1 Отговор
    Ясно какъв си !!! Щом за теб има значение цвета на кожата ... От такива като теб света е на този хал !!! Аз обичам Русия , но не тази на Путин !! Обичам Русия на Пушкин , Достоевски , Лермонтов . Русия на Мая Плисецкая и .. Политковская ...

    Коментиран от #8

  • 8 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ани ":

    Интересно как Русия е лошата а хамериканците се натресоха и окупират европа.Урсул урсул настаняват окупационните си корпуси.

    На предателите сигурно им е кеф че по цял ден стрелят на ново село без да си плащат.

    Много развитите и технчески гении от сащ вече няколко дена се крият при Руските си колеги защото Руската част от космическата станция е строена от хора от гората и не се поврежда.
  • 9 onq s konq

    0 0 Отговор
    Има едни световни икономически эакони,които още великите Маркс,Енгелс и още куп други велики умове на които в момента не си спомням имената са дефинирали кристално ясно.Особеното при тяхе,че те действат неэависимо от волята на отделни държавници и държави и който не се съобраэява с тях просто е обречен.Покаэателен е примера със сгромолясването на "милиционеро-социалиэма" и пошлата прикаэка эа комуниэма,при който всеки щял да работи според въэможностите си,а да консумира според потребностите си.Описани са и аналиэирани бунтовете на англииските работници още в края на 18в,иэраэявайки се в чупене на машините във фабриките,които ги обричат на беэработица,а също и теорията на поп Малтус эа войните като неиэменен спътник на човечеството с оглед регулацията на беэконтролната популация на човечеството...Та мисълта ми е тия "същества" тук,които драскат "минусчета" и "плюсчета" на "некои стойностни коментари" просто да не се хабят щото са смешни и жалки:)

    Коментиран от #10

  • 10 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Нещо те гони мания за величие, а?
  • 11 раптор

    0 0 Отговор
    Русия си има своите грехове! Сега нали е удобно да и ги припомнят, но Русия в днешните си действия не носи корист и грях! Хвърлят камъни по нас тези, които имат същите грехове като нас, но не са си платили за тях! Ние за нашите сме си платили и ще продължаваме и занапред... Яростните поддръжници на агресивната политика срещу Русия не са прави хора! Те са хора които им е по-изгодно да вярват на богатите, защото винаги е по-добре и по-весело да си си приятел с богатите! Друга причина - няма или поне само се заблуждават, че има! Аз съм икономист и вярвам, че благосъстоянието е неизменна част от хубавия начин на живот, но не и на всяка цена! Вие немощни българи, които играете хоро с надежда и за вас да изпадне някой долар евентуално, сте лоши хора! И ще ви разочаровам - за повечето от вас нищо хубаво няма да се случи! Вие сте като неканен познат... а България се топи и няма да има силите да бъде нормална държава и всички ние да живеем без много комплекси и омраза!
  • 12 раптор

    0 0 Отговор
    За това наближават монументални промени и ще трябва да решаваме на коя страна да застанем - до златния трон или до правдата и чистата добродетел! Не визирам Русия, визирам нови духовни и социални реалности! Русия са си я нацелили за враг, а въпреки, че сме добри и чистосърдечни, ние сме и честолюбиви и няма да паднем на колене! Просто цялата риторика в момента клони категорично натам! Ще страдат всички! Ние както винаги ще изстрадаме повече! За пореден път ще се жертваме за по-добрия свят! Но ние намираме и щастие в страданието си, а парите не са всичко за нас!
  • 13 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    русия ,вкарва работите в ситуация без решение.украинците не могат ,а и няма къде да отстъпват вече,взехте им крим добре,взехте им донбас,не е добре ,но биха го приели криво ляво,но на запад няма вече накъде и войната ще стане тотална.руснаците ако искат да победят ще трябва да газят КРЪВ до колене,че и повече.ще текат реки от славянска християнска кръв заради това путин да остане руски цар.дано все пак някакъв разум проговори в москва!
  • 14 раптор

    0 0 Отговор
    Ще ти се! Колко още хора трябва да станат жертви за да проумее човечеството, че НАТОвския диктат вече не е актуален, а дори вреден! Защо техните решения и преценки носят само повече страдание? Като международното право се провали тотално (както е в случая с Украйна), ние залагаме на моралното! Украинците ни предизвикаха подтиквани от ехидните американци! Те дори не се и опитаха да намерят диалог с нас! С такава радост се натъпкаха с омраза към нас, че нямаме никакво желание да им простим в скоро време!
    Разкажи ми - кое дава правото на западните страни да бъдат съдници? Аз ще ти кажа - парите! Пари натрупани не с честен труд, ами с поробване! И не ти говоря за някакво имагинерно поробване! Говоря ти за тези богатства, даващи им преимущество , генерирани през многовековното поробване на народите! Морално право - нямат! Да кажем, че са трудолюбиви и умни, но щяха ли да изглеждат толкова трудолюбиви и умни ако не бяха отнели богатствата на другите и бяха финансово обезпечени като всички останали? Допинг- робство, грабежи и манипулации! Това е техния допинг и заради това изглеждат мускулести и силни!

    Коментиран от #17

  • 15 раптор

    0 0 Отговор
    Разкажи ми, защо нашите върховни управници изглеждат толкова хладнокръвни, смирени и светли(като държание и визия), а западните правят постоянно лапсуси, циркаджийски номера (обама е шут) и имат злобни и начумерени физиономии? Ако нашите имаха вътрешни противоречия, нямаше ли и те да изглеждат по този неадекватен начин? Разкажи ми, защо в украйна е позволена нацистката идеология, пораждаща насилие и злоба (основен пример: изпепелените жертви в Одеса)? Разкажи ми защо украйна е най-големия производител на феик информация? Тяхната пропаганда е достигнала северно-корейски мащаби! Разкажи ми - защо трябва да слушаме страни, в които всички морални ценности са деградирали и заприличали на тези по-времето на римската империя (може да се обогатиш и да прочетеш няколко исторически романа, за да направиш паралели)! Кажи ми и за Грузия! Разкажи ми защо НАТО наруши обещанията си и се доближи до Руските граници? Разкажи ми как можем да имаме доверие на такива нации? Или то онова обещание не е важно... нас кой ни бръсне за слива?!?! Е няма да го бъде лицемери! В опитите си да ни отчаят, те ни правят само по-силни и единни, а има още доста народи които не са съгласни с диктата им и с гнилите им ценности и те ще бъдат с нас!
  • 16 раптор

    2 0 Отговор
    Говориш за християнство, а си на страната на нации натрапващи на другите своите гей ценности!!! Тотално лицемерие! Хайде поне ги осъди един път за нещо!
  • 17 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "раптор":

    рапторе,не ти държат нервите и почна доста да сваляш нивото.серия от неверни твърдения не води до вярно да знаеш!нато с украйна няма нищо общо ако нато почне да помага на украйна работата ще се разсмърди и за сега не се случва,макар че моето мнение е че трябва да се помогне на нападнатата страна щото иначе се подпомага агресора!украинците няма за какво да водят диалог с вас в собствената си страна за собственото си бъдеще,украйна е независима страна и вътрешните и работи са си нейна работа.и не вие трябва да прощавате на украинците ,а те на вас щото не те вас ,а вие тях нападнахте,но въпреки това омразата е по-скоро от вас към тях,поне по риториката и действията които наблюдавам!и моля те не ми говори за окупация поне ти,човек от страна със 140 млн.население и територия по-голяма от индия и китай наедно!!!да не би вие тази територия да я наследихте от някого?имали западняците пари,а вие завалиите много работливите и нямате!всъщност нямат обикновенните руснаци щото такива като путин и абрамович ви изпиват националното богатство ,а когато украинците решиха ,че не искат тази ваша система и решихте да ги накажете,а сега и ги мразите !!!за кво робство може да ми говориш ти,когато нямаш и 10% от свободата която имам аз!ти нямаш право на друг президент освен путин,нямаш право на различно мнение от офицялното,нямаш право на независим бизнес,нямаш право дори да имаш нещо ако единна русия реши.колко са изтрепаните дисиденти и журналисти,колко са ущавените бизнесмени
  • 18 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    и сега кво ще си мерим държавниците по красота????????не украина русия е наи-големия производител на така наречения феик.днешните руски медии много приличат на програма время която имахме задължението да гледаме през 80 те .същата риторика същите лъжи,но вече я няма желязната завеса има интернет и глобална информация ,така че те много приличат на ладата 5 ца дето се търкаля незнаино защо по пътищата ви ,а и до скоро се произвеждаше!не знам кво да ти разкажа за грузия ,освен че там направихте репетиция за украйна и ви мина номера,но загубихте грузинците като народ,така ще стане и с украинците.и недей за морала моля те поне не от теб,дето налагахте 70 години с меч и огън атеизма.дето 90% от населението живее от сивия сектор на икономиката и където шанса да те утрепат е по- голям от в повечето африкански държави!като сте толкова вярващи само ми кажи що коледа ви е след офицялната нова година и масово се напивате като казаци в наи-тежките пости?тва че се биете в гърдите кви сте християни не ви прави такива,щото точно при вас християнските традиции са наи-силно разрушени!
  • 19 ASD

    1 0 Отговор
    На 15-ти Путин прати писма на Порошенко за изпълнение на примирието от Минск и за махане на военната техника от зоната на конфликта. На 17-ти Порошенко издаде заповед за масиран обстрел по всички позиции на сепаратистите.
    На 22-ри Новорусия е разгромила Украинската войска тотално. Порошенко реве пред западняците и иска примирие. Трябва да се случат нещата като в Грузия. Бой по канчето и пълна победа събиране и унищожаване всичката военна техника на Укрите.

    САМО ТАКА ЩЕ ИМА ПРИМИРИЕ
  • 20 раптор

    0 0 Отговор
    70 години сме налагали комунизъм, ама каквото е било за нас такова и за вас, ако не и по-добре! И бяхте щастливи и здрави народи! Сега никой не е! В момента нищо не налагаме, а отстояваме като единен народ! Щом украинците са толкова горди и не искат да намеря диалог с нас, това си е техен проблем! А с нас трябва да съобразяват ако искат да си оправят проблемите (те имат бол), трябва и нас да ни броят, защото нацията им е изключително нестабилна и нееднородна! И както стана с много други бивши соц държави - разпаднаха се и се изпокараха, така и става с Украйна! Нищо ново под слънцето! Живущите там искат да се асоциират с велика Русия, която въпреки, че е парадоксална, е велика страна! В Русия стандарта на живот е 2-3 пъти по-висок от украинския и с 30% от Българския! Но украинците са станали такива дебили, само заради мечтите от времето на прехода, с които са им напълнили главите техните управници, прикриващи се със западни ценности! Фейка в украйна е преминал всякакви норми и в това няма спор! Но тебе като цяло, човек не може да те спечели, ти си се поболяла от злоба и говориш небивалици и болно изкривени факти, които са ти удобни!

    Коментиран от #24

  • 21 аз

    0 0 Отговор
    Истината е,че краварите се опитаха да налазят Асад в Сирия,срещнаха отпор благодарение на Русия и решиха да им го върнат като направиха тъй наречената "революция" в Украйна.И понеже се намериха гейове барабар с Кличко да се наг.зят на УСА и колоаката им европа,разбутаха нещата в Украйна.

    Коментиран от #22

  • 22 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "аз":

    Така е! Освен, това че сме кравари... Някакси не звучи добре от българин... Каквото и да си говорим не е справедливо! Ти сигурно си много достоен българин, ама не са много такива и най-често те се обръщат срещу народа си и го скубят до кръв!
  • 23 европеец

    0 0 Отговор
    киевската хунта ако продължава по същия начин, тези "про руски сепаратисти" скоро ще стигнат и до киев, и до западната граница на Украйна. Дай Боже по скоро да стане това и да се спре това клане
  • 24 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "раптор":

    да рапторе квото за нас тва и за вас ама ние нямахме избор от вас :)!тва дали го разбираш? 1944 година дойде спецотдел на съветските служби тук направи списък и изгради система за репресии,после ни се наложи коликтивизацията ,после водката и безвремието.лошото стана когато ни казахте в един момент, че всъщност сте си правили майтап и е време да се оправяме сами в диаметрално противоположен свят.спомняш ли си чичко ти горби ,кво ни каза 1986 година?каза ни тва ,създадохме ви заводи ,които без евтини суровини са си чист скраб,преебахме ви морала и структурата ,на обществото и ви създадохме илюзии ,че тва дето го градим е вечно,но от утре се оправяйте.та щастието ни се изпари, милионите инженерчета,комсомолчета и дс работничета се оказаха абсолютно неадекватни за новата ситуация,настана културен шок,подобен на тва да ни пратехте на марс и да живеем с марсианците,но пак нямате ни чувство за вина ни за отговорност.и след този експеримент дето си направихте с милиони източноевропеици акъла не ви идва,сега ще развивате украина,не били те народ не знаели как стават работите и вие трябва да им покажете!!!вие в подмосковието не можете да изкарате канализация ,но ще оправяте пак другите.успех!
  • 25 раптор

    1 0 Отговор
    Деске, пак ще ти кажа някои истини които ти убягват! Нас ни поканиха нацистите и хитрите западняци, а после стана чудо - БГ икономика за 15 години след идването на комунистите на власт нараства с колосалните 300%! Има статистики, можеш да провериш! Дълги години Русия храни и учи своите бедни съюзници! Споделя ноухау и ресурси! Но истината е, че пак мрачните врътки на тарикатите от запада ни спъват! Русия не успява да удържи комунистическата икономика, в която тя единствена се явява силна нация! Срещу нея стоят десетки могъщи нации и просто изначално нямаше как да бъде по-дълго! Задушихме се! Що се отнася до репресиите, българския ми дядо е бил комунист и са го репресирали преди идването на СССР! Каквото повикало, такова се обадило!

    Коментиран от #30

  • 26 раптор

    1 0 Отговор
    Относно милитаризацията по време на студената война - военния бюджет на СССР варира между 12 и 20%, този на САЩ от 6% до 16%... Голям прас! Все пак не е само САЩ срещу нас! Те са върха на айберга! Срещу нас са англия, франция, германия, абе цяло нато... какво да ти изброявам! С нас бяха неособено блестящи нации! Сори за цинизма, ама си е така!
  • 27 раптор

    0 0 Отговор
    Айде сега като сте много хитри (към русофобите) и сте нямали избор, до кога ще се тръшкате, че комунизма ви е прецакал? Ще ставате ли здрава нация или няма? По принцип и сам мога да си отговоря! Лек живот - през крив макарон! За него трябва да се бориш! Никога няма да наваксате изоставането! Поне при нас не бяхте поредните гладни , а светла нация с много достойнства!
  • 28 Бай хой

    1 0 Отговор
    Лесно им на на укрите със съюзник като десито и срещу марсиянците могат да спечелят.

    Браво деси така пренаписа историята че чак и дяволът ти завиди на простотиите.

    Явно виновни са тези които изградиха мощна индустрия от нищото, а прави са тия които разпродадоха унищожиха създаденото за да работят конкурентите.

    Маргарин Калиакра се произвежда в Румъния, вафли Мура в полша, печалбите от ток в австрия и полша, печалбите от пагазините на майната си, тоновете злато които се добиваха сега са при концисионери.

    Предателствата и продажността нямат край. И се намират Уроди които да ги оправдават и да преиначават историята и дори и настоящето.
  • 29 Монго

    0 0 Отговор
    Десито /Стоян/ е изключително празно откъм съдържание същество. Защо му се връзвате да му опонирате. Просто не трябва да обръщаме внимание на..., простото, к*во по-просто от това...

    Коментиран от #31

  • 30 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "раптор":

    рапторе,я кажи в коя държава в европа не се увеличи производството с 300% след войната?дали в белгия не се увеличи или в югославия?русия ни учи вярно ама не ни научи на нищо хубаво.вие първо няма как да учите някого като в този момент бяхте най-бедните и окаяни хора на планетата?кво може да те научи един руски мужик дето няма нищо дори дрехите на гърба му не са негови.и вярно ни учихте на разсипия и пиене,в северозападна българия прихванаха най-добре май и вследствие на образованието там не остана камък върху камък!сега по същия начин ще ги научите и тези в донбас,до три четри години няма да остане живо пиле там от доброто обучение и хранене!те за тва хората ,като идват да ги храните се съпротивляват с нокти и зъби!дядо ти е бил комунист и с право са го малтретирали както ако е бил джихадист или нацист,само че комунистите в пъти превъзхождат другите упоменати стане ли въпрос за жестокост !и изначалното в агресията е от комунизма ,а не обратното ,та всъщност дядо ти първо е зашлевил преди да го репресират,тва е пак исторически факт безпорен при това!
  • 31 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Монго":

    прост ама като пробваш по същество и мълчиш като риба :)!остава ти само спама !
  • 32 Киро

    0 1 Отговор
    Руските тролове тук - 2-3 на брой отхвърлени от живота индивиди, подвизаващи се под 40-50 ника (да правят впечатление уж колко много са), правят едни и същи правопосни грешки.

    Неуки последователи на Атака, дрънкащи глупости срещу скромни суми, доста сте жалки!

    Коментиран от #34, #35

  • 33 Бай хой

    1 0 Отговор
    Ве деси ли си киро ли си личните нападки и ровенето в живота на хората говорят за безсилие и нисък интелект.

    Комунизъм в Русия няма.

    Комунизмът произлиза от развития запад, това за неграмотните да ги отворя малко.

    И колко пъти се дигна производството и покупателната способност в България през последните 25 години.

    В западна европа винаги са били пред нас но това е затова че си гледат работата и не се предлагат на колонизатори.

    Ловът на вещици в хамерика е взел милиони жертви но там не са тръгнали да си затриват службите и държавата както направиха нашите продажници.
    Обявават се за анти комунисти и всичко вече им е позволено.

    Оня отгоре обаче гледа и ще повръщат заграбеното.
  • 34 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "Киро":

    този над теб води диалог от два свои ника!!!и естествено гласува за себе си!

    Коментиран от #36

  • 35 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Киро":

    Голям патос, кой ти го написа?
  • 36 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Десислава Димитрова":

    Ма деси мо дрънчиш. Досега във всичките си изяви имаш само няколко плюса и те са ти от мен - за майтап ве.

    И пиша от един ник. Другото е познай какво.

    Щом службата ти ти позволява да проследиш адреса, проследи и гласуванията. Или си свикнало да лъжеш и дезинформираш.
Новини по държави: