Last news in Fakti

28 Януари, 2015 10:49 1 548 1

Националната метеорологична служба на САЩ признава грешка в прогнозата си

  • национална метеорологична служба-
  • сащ-
  • снежна буря

Предупрежденията за снежна буря остават по крайбрежието от Лонг Айлънд до Мейн

Националната метеорологична служба на САЩ признава грешка в прогнозата си - 1
Снимка АП

Националната метеорологична служба на САЩ призна, че е сгрешила в прогнозата си за "потенциално историческата виелица", която трябваше да удари Ню Йорк вчера, съобщава Би Би Си.

Бурята донесе дълбок сняг в Кънектикът и Масачузетс, но Ню Йорк Сити бе до голяма степен пощаден.

Кметът на града, Бил де Бласио се защити от обвиненията, че се е престарал и е реагирал пресилено на предупреждения, като заяви, че е действал въз основа на наличната информация.

Предупрежденията за снежна буря остават по крайбрежието от Лонг Айлънд до Мейн.

"Бързо задълбочаващите се снежни бури представляват голямо предизвикателство да се предскажат", написа на своята Facebook страница Националната метеорологична служба на САЩ.

И добавиха: "Бурята се премести по на изток и се разви по-бързо от нашите прогнози за последните два дни. Резултатът е много по-малко сняг, отколкото по-рано прогнозирахме за западната половина на нашия регион.“

В понеделник заради прогнозата за обилни снеговалежи бе обявено извънредно положение в Ню Йорк и други райони в североизточната част на САЩ.

Властите в Ню Йорк Сити наложиха забрана на шофиране както и предприеха безпрецедентната стъпка на затваряне на метрото. Но във вторник нюйоркчани се събудиха с много по-малко сняг отколкото бе очаквано и градският живот се върне към нормалното.

"Какво бихте предпочели да сте подготвени или неподготвени? Какво бихте предпочели да сте в безопасност или не?" каза Беласио, защитавайки своите действия.

Междувременно по данни на Moodys икономическите загуби за Ню Йорк от снежните бури възлизат около 200 милиона долара. Мегаполисът е претърпял значителни загуби в резултат на решението на кмета да затвори улиците за всякакъв транспорт, с изключение на колите на градските служби. Най-много от снеговалежите пострада малкият бизнес, както и служителите на почасово заплащане, които бяха принудени да останат вкъщи заради стихията.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коко

    0 0 Отговор
    далавера ,далавера, всичко е много пари,честито на печелившите ,,