12 Февруари, 2015 00:14 2 215 1

Осъдиха капитана на "Коста Конкордия" на 16 години затвор

  • "коста конкордия"-
  • осъдиха-
  • капитана-
  • 16 години затвор-
  • франческо скетино-
  • съдът

Франческо Скетино се разплака и призна, че се чувства мъртъв като 32-те жертви на корабокрушението

Осъдиха капитана на "Коста Конкордия" на 16 години затвор - 1
Франческо Скетино

Съдът на първа инстанция в италианския град Гросето призна капитана на круизния лайнер „Коста Конкордия“ Франческо Скетино за виновен за крушението на плавателния съд, довело до смъртта на 32-ма души, и го осъди на 16 години лишаване от свобода, съобщи „Ройтерс“.

Обвинението първоначално поиска 26 години и 3 месеца затвор за Скетино за множество убийства по непредпазливост. Бившият капитан на потъналия съд, който е единствен обвиняем по делото за корабокрушението, се разплака по време на речта си на съдебното заседание, като заяви, че се разкайва и че от момента на трагедията се чувства мъртъв като всяка една от 32-те жертви на инцидента, цитира думите му агенция АНСА.

Според следствието, Скетино по погрешка е насочил лайнера към подводните скали на остров Джилио край Тоскана, а когато разбрал, че корабът потъва, избягал от него, без да даде разпореждане за евакуацията на пътниците.

„Коста Конкордия“ потъна в нощта на 14 януари 2012 г. На борда му се намираха около 4200 пасажери и екипаж. В резултат на катастрофата 32-ма загинаха, а над 150 бяха ранени. През юли 2014 г. плавателният съд беше откаран на буксир в пристанището на Генуа за утилизация, а останките на последния загинал бяха намерени едва през ноември миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    1 0 Отговор
    Айде стига бе само 16 г.?
    Длъжностно лице на което са поверени толкова човешки животи и оборудване за милиарди, който си прави парти с жени и алкохол на мостика и в каютата му, и е бил един от първите напуснали кораба след инцидента.
Новини по държави: