5 Април, 2015 13:44 1 226 3

Папата призова да се молим за мир

  • великден-
  • католици-
  • протестанти

Светия отец призова международната общност да не остава бездейна пред огромната хуманитарна трагедия“ в Сирия и Ирак

Католици и протестанти днес празнуват Великден. Във Ватикана лично папа Франциск отслужи Великденска литургия.

По време на службата папата покръсти и десетима вярващи от различни континенти. В своята проповед Франциск призова католиците да се научат как да "встъпят в тайнството" на Великден.

„Да встъпиш в тайнството означава да излезеш от зоната си на комфорт, от мързела и безразличието, които ни спират, и да излезеш в търсене на вярата, красотата и любовта. Великденското тайнство изисква вярващите да търсят отговор на въпросите, които са предизвикателство за вярата, верността и самото ни съществувание”, заяви светият отец.

В традиционното си послание "Към града и към света" от централния балкон на базиликата "Свети Петър", излъчвано и по БНТ 1, Светия отец призова международната общност да не остава бездейна пред огромната хуманитарна трагедия“ в Сирия и Ирак.

„Нека всички добри хора да отправят молитва за тези, които изгубиха живота си – в мислите ми са младите, които в четвъртък бяха убити в Университета в Гариса, и всички, които бяха отвлечени“, каза папата.

„Нека да измолим от Господа да възкреси дара на мира в Нигерия, Южен Судан и регионите в Судан и ДР Конго“, добави папа Франциск.

В посланието си папата заяви още, че „с надежда поверява на Бог споразумението“, което бе постигнато в Лозана за иранската ядрена програма.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бг

    1 1 Отговор
    Честит ви Великден, братя! Христос Воскресе!
  • 2 onq s konq

    0 1 Отговор
    Да си папа си е повече от супер,ма как да стана след като "папамобила" не е БМВ,пък и едва ли ще ми дават да си го карам както си энам?!

    Коментиран от #3

  • 3 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Затова с мулета и катъра на къра и си вземи някоя брошурка за любивата ти марка, че нещо не я вдяваш...
Новини по държави: