Last news in Fakti

6 Април, 2015 11:19 3 351 22

Порошенко предложил на Путин да "вземе Донбас" (обновена)

  • петро порошенко-
  • владимир путин-
  • донбас-
  • предложил-
  • да вземе-
  • независимостта-
  • югоизточна украйна

Руският държавен глава отговорил, че не му е нужен и е по-добре Украйна да обяви независимостта му

Порошенко предложил на Путин да "вземе Донбас" (обновена) - 1
Снимка: архив АП/БТА

На закрита среща с Управителното бюро на РСПП (Руския съюз на промишлениците и предприемачите) държавният глава Владимир Путин заявил, че украинският лидер Петро Порошенко му е предложил да „вземе Донбас“ в състава на Русия, съобщи „Форбс“.

Според изданието, това е било казано на 19 март по време на закритата част от мероприятието след изявлението на държавния глава на конгреса на Съюза. Путин посветил голяма част от срещата си с бизнеса на ситуацията в Югоизточна Украйна.

Владимир Путин обяснил, че на преговорите на „нормандската четворка“ в Минск на 11-12 февруари Порошенко лансирал тази идея, като направо му предложил: „Вземайте Донбас!“. „Аз му отговорих: Да не си полудял?! Донбас не ми е нужен. Ако на вас не ви трябва, обявете независимостта му!“, предава източникът на изданието думите на руския президент.

Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков нито е потвърдил, нито е опровергал тази информация. Песков се усъмни в коректността на участниците в закритата среща, които вероятно са разгласили нейното съдържание. „Нека си остане на тяхната съвест дали са казали истината или не“, добави той.

Главата на РСПП Александър Шохин пък заяви пред РИА „Новости“, че думите на Путин са интерпретирани невярно и са изопачени.

О


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТТТТТТТТТТ

    3 1 Отговор
    Опааааа к*о стана сега????Нещо маските падат много бързо--сега ще има шамар за Посиренко и твърденията на запада---за лошият Путин,който иска да превземе Украйна........
  • 2 Да ама не

    2 1 Отговор
    Генералният Секретар на ООН :
    "С кого граничи Русия ?"
    Умислен, Генералният секретар отговорил:
    "С когото си поиска!"
  • 3 бай тошо

    2 1 Отговор
    чакаме поредният бисер на ДЕСИ
  • 4 Ь 7777

    1 1 Отговор
    Каква стана тя сега?Еййй тоя Путин много лош бе...сега пък неще да взима Украйна.Абе цирка който спретна "западният свят"е пълен-жалко че в този цирк,умират хора....
  • 5 Киро

    1 1 Отговор
    Да, Донбас е само повода, истината е, че комплексираното джудже-кагебистче иска много повече!

    Порошенко доказа истинските намерения на джуджето! То иска да се върне СССР, да доминира, нищо, че няма 5 лева (по световните стандарти) да си избърше гъ.а!

    Лъсна цялата истина и глупостите - за "защитата на руското малцинство" в Донбас и дргите глупости - всичко е да начеше комплексите на джуджето и да направи така, че пияния взор на руснака да се насочи към външната политика, а да не вижда огромните вътрешни проблеми на обедняващото население, сриваща се валута и фалираща икономика!

    Коментиран от #11

  • 6 Киро

    1 1 Отговор
    Украинците не желаят повече да имат нищо общо с пияните си съседи и това го доказва! Склонни са да дадат един от най-силните си икономически региони, само и само да нямат нищо общо повече с Русия!

    А Путю никога няма да вземе официално Донбас - какво ще прави после пред народа - Ето, взехме Донбас и сега какво спечелихме? - Нищо, рублата се срива и само огромните продажби на долари за рубли поддържат изкуствения курс в момента, но доларите свършват, икономиката си е.а.ва м...та, а пустия му петрол евтин та евтин!

    Путю иска продължаване на конфликта, за да задържи пияния взор на руснака там, а не към празнния му хладилник и галопиращите цени!

    Коментиран от #7, #8

  • 7 раптор

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Киро":

    Глупавото за украинците е, че не се прави по този начин! Сега ще берат ядове и едва ли скоро ще успеят да заприличат на горе долу нормална страна! ЕС не ги ще, на Русия и писна да ги издържа с евтин газ и да им купува соц. продукцията... Крадлива нация! А що се отнася до руските валутни резерви - те са се повишили до 360млд. долара, между 20.03.2015 и 27.03.2015 с 8 млдр... Така, че Кирчо ти си просто злобар брат!
  • 8 Монго

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Киро":

    Ееех, Кире, Кире...,"де е Киро на кирия"? Сигурно си много щастлив, че не осъзнаваш, че си спрял интелектуалното си развитие още на седем годишна възраст.
  • 9 жт

    1 1 Отговор
    Кирчо--тоя "празен хладилник" раздава пари по случай 9 май на всички ветерани-в Балтийските държави,в Беларус,Казахстан,Украйна,Киргизия и т.н.--тези пари са в чест 70 год. от победата---480 милиона долара......Или викаш,друго е Тиквата да даде на пенсионерите по 12 лв Велигденски надбавки........дейййй и наивника си....
  • 10 Бай хой

    1 0 Отговор
    Кире терористите от сащ май искат от протестна мрежа да заслужи подаянията. За това ли се напъваш и ни заливаш с злостна вашингтонска пропаганда. Виждаме по родното черноморие кои са пияните и заляни нации. Клишетата ти са морално и материално остарели.
  • 11 въивъи

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Киро":

    Ти Кире просто си се издухал кат износен двигател и харчиш много ама много масло.
  • 12 код

    1 1 Отговор
    TE Руснаците ако искат нещо идват и си го взимат .
  • 13 Киро

    1 1 Отговор
    Мухаха, съскате ли, тролове копейкаджии? Съскайте, съскайте!

    Оня дето е пресметнал, как за една седмица са се увеличили валутните резерви на Русия с 8 милиарда - охх, нидей, шсъ пръсна от смях!
    То и СССР така процъфтяваше и раздаваше.

    Путю обяви, че няма да гледа произхода на парите, само и само олигарските да върнат нещо, че нещата отиват на зле, оня писал как се вдигал, разбираш ли, резерва...

    АХАХАХАХААХА!

    Още някакъв пък твърди, че руснаците не били пияници...АХАХАХАХАХААА....шсъ разривъ...

    Горките ми тролчета, съвсем сте изсвистели, тичайте да обменяте копейките, че фалита иде!

    Коментиран от #14

  • 14 Истината боли

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Киро":

    Реч в Бундестага: Заместник-председателят на лявата фракция Sara Wagenknecht призовава за санкции срещу САЩ!

    Sahra Wagenknecht: Немската външна политика е изключително свързана със САЩ: Меркел и Щайнмайер поддържат икономическа война срещу Русия, която вреди особено на европейско и германската икономика.

    Всеки, който счита "Путин" или "Русия" за мръсна дума, за да сее раздор, иска да види «устойчиви щети» в икономическата и външната политика които са непредвидими!

    До мeн постигнаха много писма на граждани от всички социални сфери, които са шокирани и отвратени от едностранно отношението на федералното правителство на Германия към Русия.

    Настоявам госпожа Меркел, за незабавно прекратяване на санкциите срещу Русия и «край на подкрепата» на правителството в Киев, в което «седят фашисти» днес, и пълно разследване на сваления самрлет на полет MH17.

    Германия трябва да се върне към външната политика в традицията на Willy Brandt. Решение на конфликта в Украйна и стабилност в Европа ще има само «със», а не срещу Русия!
  • 15 Киро

    0 1 Отговор
    Ъхъ, това по телеграфа от Масква ли дойде?

    Дай линк бе, дай да видим "истината".

    Ама не от ИТАР - ТАСС.

    "много писма" = 8, всичките от които от анархисти или някакви комуняги на помощи;
    Цитираната госпожа е с баща иранец и е от бившата ГДР - някакво същество на хранилка, милеещо по бившия СССР.

    Скоро и от някоя крайно лява фракция ще има такова "масово" говорене, не бой се!

    Коментиран от #17

  • 16 ддд

    0 0 Отговор
    хахахаха ...яните ся са чудят как да въвлекът путин в някви правни казуси ... ама няма да стане хахахаха ..
    реваха реваха че взвл крим ..сега го молят да вземе домбас...тия хептен не са у ред
  • 17 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Киро":

    я кажи като си вещ в генетиката с какъв произход е хусеин обанан II. Май избиваш от фашизъм към нацизъм и расизъм.
  • 18 Spewn1

    0 0 Отговор
    Абе, кога ще осъзнаете, че никой от вас пишешище по-долу не е фактор. Цялата ни държава не е фактор. Е, може би е била преди хиляди години, когато са ни управлявали честни, почтени и истински хора. Истината е, че който е тръгнал срещу Русия после е сърбал попарата. Като почнеш от Наполеон, та чак до Хитлер. Великият вермахт, който е смятан за непобедим, търпи първото си поражение още в края на 41-ва години. За каква победа говорим? Само като види човек картата и му се чуди на Хитлер с кой акъл е тръгнал да завоюва "ново пространство за живеене". Той явно ли е мисли, че ще стана като при другите държави, пуска се близкрига за няколко седмици/месеци и ще вдигнат бялото знаме. Да, ама не.
  • 19 Киро

    0 0 Отговор
    Честито ви управление на Путя!

    ========

    Всеки пети руснак с проблемен кредит

    Просрочията по кредитите през първото тримесечие на 2015 г. на физическите лица в Русия, нараства с рекордни темпове. Обемът на просрочените кредити от началото на годината до 31 март са нарастнали с 13.4% до 755 млрд. рубли. Това показва изследването на колекторската компания "Секвоя кредит консолидейшън", цитирани от ТАСС.

    По оценка на анализаторите сега всеки пети руснак има проблемен кредит и ако продължава в края на 2015 г., проблемен кредит ще има всеки трети руснак.

    Днес банковите кредитополучатели харчат 45% от доходите си за покриване на заемите си, като за критична стойност се смята 50%.

    Съгласно данните в изготвения доклад 38% от руснаците с проблемни задължения изпитват затруднения при погасяването на дълга, заради рязко влошено материално състояние. Година по-рано, тази причина са посочвали едва 20% от хората с проблемни кредити. През 2013 г. - 15%, а през 2012 г. - 10%.

    Още 20% от запитаните отговарят, че не могат да плащат кредитите, поради факта, че са загубили работата си. В изследването се отбелязва, че ако безработицата не намалее, то онези които ще изпаднат в просрочие на кредитите си по тази причина, в края на 2015 г. ще достигнат 35-40%.
  • 20 kontra

    0 0 Отговор
    Хибридната война на САЩ в действие.
  • 21 Киро

    0 1 Отговор
    Тоя под мене - виж източника!

    ТАСС говори ли ти нещо бе?
  • 22 Монго

    0 0 Отговор
    Кире /специалиста по турската армия и други аграрни въпроси/, не се коси. Но си прав, едва ли ПоТрошенко е казал такова нещо на джуджето джудист. Има новина, има и нейна интерпретация, важното е ние по форумите да ръсим мозък, има кой да ни го мери, а на някои и им плащат.
Новини по държави: