Last news in Fakti

13 Април, 2015 15:08 1 757 2

Нови престрелки в Донбас

  • украйна-
  • донбас-
  • боеве-
  • престрелки
Нови престрелки в Донбас - 1
Снимка: АП/БТА

Един украински войник е загинал, а шестима са ранени през изминалото денонощие в Източна Украйна, съобщи военен говорител на Киев, цитиран от РИА Новости. Според наблюдатели боевете в Донбас са се подновили, след повече от месец относително затишие. 

Наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа съобщиха, че са чули интензивна минометна стрелба и картечен огън до село Широкино. Минометен обстрел е имало през нощта и в центъра на Донецк. Постъпила е информация и за боеве при разрушеното летище в Донецк.

По данни на ООН въоръженият конфликт между подкрепяните от Русия бунтовници и правителствените сили е отнел живота на над 6000 души.

Същевременно днес в Берлин е срещата на външните министри на Украйна, Русия, Германия и Франция, които ще обсъдят решаването на кризата в Украйна, предаде БНР. Резултатите от нея ще станат основна тема на срещата на Г-7,която ще започне утре.

Преди разговорите германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер призова Москва и Киев да реализират втория етап от крехкото мирно споразумение, подписано в Минск. Следващата фаза предвижда подготовката на местни избори в районите, окупирани от сепаратистите, но също и хуманитарен достъп и възстановителни дейности в Източна Украйна, уточни дипломатът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рачко Пръдлето

    1 0 Отговор
    Някой да се съмнява, че войната в Донбас скоро пак ще започне? Аз не.
  • 2 д д

    0 1 Отговор
    примирие в пески не е имало .руснаците ежедневно го нападат заедно със съседните му селища.там всекидневно загиват украински войници ,които защитават подстъпите към селото.тези дни трябва да се събере контактната група по минското споразумение и дано мира макар и крехък се задържи.следващата стъпка ще бъдат изборите в донбас ,както и конституционните реформи по отношение на донецка и луганска области.
Новини по държави: