Last news in Fakti

10 Април, 2015 18:05 1 607 2

Обама и Раул Кастро разговаряха по телефона

  • барак обама-
  • раул кастро-
  • разговаряха-
  • телефона-
  • панама-
  • панама сити-
  • среща

Очаква се лидерите на САЩ и Куба да се срещнат и на живо в Панама

Обама и Раул Кастро разговаряха по телефона - 1
Раул Кастро

Американският президент Барак Обама и кубинският лидер Раул Кастро са разговаряли по телефона след пристигането си в Панама Сити, съобщи Би Би Си, позовавайки се на статус във Фейсбук на Хорхе Леганоа - заместник-директор на държавната Кубинска национална информационна агенция. Той не разкрива повече детайли, но от Белия дом потвърдиха за медиите, че такъв разговор се е състоял.

Очаква се в рамките на двудневния форум двамата държавни ръководители да се видят и лично. Официален разговор между тях не е заплануван, но се предполага, че те ще имат възможност да беседват в кулоарите на срещата. Това ще бъде първият разговор на доскорошните врагове на живо след затоплянето на отношенията между двете държави, започнало на 17 декември миналата година, коментира Би Би Си. Обама и Раул Кастро се здрависаха по време на погребението на Нелсън Мандела през 2013 г. в ЮАР. Евентуалната им среща в Панама в момента привлича фотографи от цял свят там.

Делегации от 35 държави от Северна, Централна и Южна Америка се събират в Панама за историческа среща на върха на двете Америки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сами

    0 0 Отговор
    Рано или късно алъш-вериша взема връх над политиката......

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "сами":

    Простичко каэано е така,но аэ понеже съм эавършил Харвард/при това няколко пъти/ ще поясня че това го е формулирал К.Маркс ,а именно ПОЛИТИКАТА Е ВЪНШЕН И3РАЭ НА ИКОНОМИКАТА:)