13 Април, 2015 13:09 24 821 71

САЩ отправи предупреждение към Русия заради прехванат самолет

  • сащ-
  • русия-
  • самолет-
  • агресия-
  • прехванат самолет

Инцидентът стана на 7 април над Балтийско море

САЩ отправи предупреждение към Русия заради прехванат самолет - 1
Снимка АП/бта

Съединените щати протестират относно прихващането на разузнавателен самолет на САЩ от руски изтребител миналата седмица, като го нарекоха "опасно и непрофесионално" на фона на все по-агресивните въздушни операции, които се водят от страна на Москва, пише АП.

Преди няколко дни американски разузнавателен самолет Ар Си 135 (RC-135) бе прихванат от руски Су-27.

Говорителят на Пентагона Марк Райт заяви в неделя, че САЩ е подал оплакване в Русия след инцидента, който се случи на 7 Април над Балтийско море.

Руските власти отрекоха техния пилот да е направил нещо лошо, според няколко новинарски репортажа.

Според Пентагона, американският самолет RC-135U е летял в международното въздушно пространство на север от Полша. Американските власти твърдят, че руски Су-27 е прелетял на разстояние до около 6 метра край американския самолет с голяма скорост и след това продължил да прави "опасни и непрофесионални маневри" в непосредствена близост.

""Непрофесионалното въздушно прихващане може да навреди на всички въвлечени в инцидента екипажи. Още по-важно е, че небрежните действия на един пилот, имат потенциала да доведат до ескалация на напрежението между страните ни", каза още Райт.

"Тези въздушни действия се осъществява в контекста на променената среда за сигурност с оглед на агресията, която Русия упражнява срещу Украйна", каза той.

Това не е първият път, в който САЩ протестира в Москва. Миналия април, руски изтребител прихвана разузнавателен самолет на САЩ в международното въздушно пространство над Охотско море.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 компанията

    1 0 Отговор
    ........Постепенно започва да замирисва!!!!!дано разумът наделе е!
  • 2 ТТТТТТТТТТТ

    2 0 Отговор
    "Тези въздушни действия се осъществява в контекста на променената среда за сигурност с оглед на агресията, която Русия упражнява срещу Украйна", каза той.---.ах и логиката...ами тогава нещо да кажем за агресията с/у Ирак,Сирия,Либия,Афганистан,Панама,Чили,Судан,Конго,Гватемала,Венецуела.....и т.н.това дебелоочие и арогантност,ще затрият САЩ......
  • 3 ссс

    2 0 Отговор
    hahahah ко прай разознавателен америкснски самолет над русия ... ако не са чували янките русия за това има армия и самолети за да и пази небето от 6пиони

    жалки американчета ..путин си го премести от единия крачол в другия
    хванаха ва да шпионирате пак и ся викате дръжте крадеца
  • 4 някой

    2 0 Отговор
    Беше лесно да летят над камиларите,но с Русия е друго.
    Доктрината на САЩ се базира на въздушно превъзходство,без него са нищо.Да видим как ще го установят над руснаците.
  • 5 Vasik Atanasova

    1 1 Отговор
    МИСЛЯ ЧЕ ВОЙНАТА Е НЕИЗБЕЖНА ДАНО БЪРКАМ
    НО ПОКРАЙ ТИЯ ТЪПИ АМЕРИКАНЦИ ЩЕ ИЗГОРИМ И НИЕ
    НЕПРОФЕСИОНАЛНИ МАНЕВРИ ХА ХА ХА
    ТОЙ МОМЧЕТО СИ ИГРАЛ НА ФУНИЙКИ ЕДВА ЛИ
    СМЯТАМ ЧЕ ТОВА МОМЧЕ Е ЕДИН ОТ НАЙ ДОБРИТЕ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ НА РУСКИТЕ ВОЕННО ВЪЗДУШНИ СИЛИ
    НА КОЕТО МУ Е НАРЕДЕНО ДА ИЗВЪРШИ ВИСШ ПИЛОТАЖ
  • 6 агент08

    2 1 Отговор
    И какво ще ги напднат ли?! Това да не им Сирия или Либия.....
  • 7 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    https://alterinformation.wordpress.com/2015/03/06/993520124/
    НЕ СЕ Е..ВАЙТЕ С РУСНАЦИТЕ
  • 8 вуяя

    2 1 Отговор
    американски к....та...да си протестират и кво,да го бяха свалили....доно Русия някой ден ги изравни със земята тая престъпна нация унищожила,поробила и разделила толкова държавида си раздават правосъдието в щатите нямат работа в Европа,още по малко имат право да се опъват на Русия....защота ще им бъде строшен гръбнака на американска нацийка
  • 9 незнайко

    2 0 Отговор
    Радвам се за тези отзиви на статията. Полека лека започваме да мислим трезво кой е подстрекателя в света.

    Коментиран от #11

  • 10 чавдар

    2 0 Отговор
    много тъпаци пишат тука,Русия ще бие ,САЩ ще бие,нали ако има такава война няма да остане човек на тая планета
  • 11 onq s konq

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "незнайко":

    Хаха!"Эапочваме да мислим треэво"! И котж го измислите "треэво",кво ше направите?Можеби ще обърнете потока от хора от целия свят,юрнали се да се установят в САЩ към "Велика Русия"?!Да оставим потока-лично ти се опитай да пратиш ПОНЕ ЕДИН БЪЛГАРИН да живее в Русия...да видиш как ще те иэпохапе!:)Може и да си роден "неэнайко",но е добре да научиш поне едно фундаментално нещо:САШ са най-мощната ВЪВ ВОЕННО И ИКОНОМИЧЕСКО ОТНОШЕНИЕ държава на света и ако не са те,по 3емята ще настане хаос и неконтролируеми въоръжени конфликти,водещи до скоропостижен край на човеците!

    Коментиран от #21, #32, #49

  • 12 001

    0 0 Отговор
    "...американският самолет RC-135U е летял в международното въздушно пространство на север от Полша..."
    Айде да четем преди да пишем глупости.
  • 13 Смех

    0 0 Отговор
    Бая са ти промили мозъка на теб!
  • 14 п7уй

    0 0 Отговор
    да има разлика да хвъркаш над камилите и да приближиш руската граница с шпионски самолет .лошото е че и в 3 тата световна сме на грешната страна и с тея юса бази тука тоя път нема минем метър
  • 15 Българин

    0 1 Отговор
    Напомням за агресивното отношение на Русия към съседните и независими държави:Финландия;Молдова;Полша, после Румъния;БЪЛГАРИЯ; окупацията (за родоотстъпниците - освовождението)на источна Европа, после отново Унгария и Чехоловакия; Афганистан сега и Украйна. Всички размирни райони по света въоръжи с АК. Тази империя на злото е инициатор на всички световни злини , а пък Българите сме най-изстрадалият народ от руската любов.
  • 16 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    и тея дето ни управляват крият от вас докато са заети да целуват западни дупета КРИЯТ в колко опасна игра ни вкарват с тея 250 танка дошли тук и колко сме малки за руската военна машина . докато се приберете от работа до в къщи може да няма държава българия
  • 17 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    нали ви е ясно че щом на курск са схрускали 2500 танка за 3 дена руснаците, сега с новите оръжия ще ги схрускат за 3 часа и само си вкарваме таралежа в гащите като ги приемаме
  • 18 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    историята знае само един начин да си видиш руското знаме на парламента на своята страна отгоре - аде американците нямат хабер ама на германците ще им е за 3 ти път и вече мяза и нашто и тяхното че обичаме садо мазо
  • 19 Georgios Kousagiannidis

    0 2 Отговор
    САШ са най-мощната ВЪВ ВОЕННО И ИКОНОМИЧЕСКО ОТНОШЕНИЕ държава на света и ако не са те,по 3емята ще настане хаос и неконтролируеми въоръжени конфликти,водещи до скоропостижен край на човеците!

    Коментиран от #31

  • 20 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    отговорете отдолу с да не ама честно

    някой от вас чувства ли се заплашен от русия че да има нужда от 250 американски танка в бг и ще ни опазят ли тея 250 танка.
    Въпрос две- намалят ли опасността за българия тея 250 танка или я увеличават......
    АМА ЧЕСТНО КАЖЕТЕ КАКВО МИСЛИТЕ

  • 21 tost

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Aз незнам,плюеш по Русия ,а пък си единствен с руска клавиатура :D.Oткъде я „изкопа“?

    Коментиран от #26

  • 22 гошо хубавеца

    0 0 Отговор
    Американският самолет е летял с изключен транспордер или усройстово, което позволява идентификация на обекта, дали е военен или граждански самолет, от какъв тип е,. Изтребителят се е приближил за да го идентифицира и го е прихванал, т.е. готов за сваляне, мърдане няма.
  • 23 Димитър

    0 0 Отговор
    Пише се прИхванат самолет !!!!!!!!!
  • 24 Освободител

    0 0 Отговор
    Трябва да обявим война на Русия и никакви американци не трябва да ни помагат. Те само могат да объркат работата. Ние сами ще се оправим. Руснаците само като чуят и ще се чудят какво да правят. А ние до обяд ще се оправим и живота ще потръгне.
  • 25 Шампиона

    1 0 Отговор
    Абе, те и Грузия се дървиха на Русия и ги изнесоха за 3 дни...И драги ми приятели, не са виновни американците за целия хаос по света, ами ш...ните Евреи..Те са хората, които управляват Сащ и те са отговорни за всички злини по света..Американците, са просто едни тъпи заселени европейци, които са толкова прости, че не усещат изобщо никакъв вид манипулация на която са подложени..Наистина лошото в случея, е че ние отново ще изядем к..а от цялата работа..Защото тъпите ни управници, начело с онова недорозумение президентчето ни Росенчо, лижат толкова страстно черното дупе на Обама, че ще ни излезе през носа всичко това..А Русия, има толкова военна мощ, че може да се изправи и срещу целия свят, ако искат..И ще победи..

    Коментиран от #47

  • 26 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "tost":

    Ех това "э"...Ами нали като нахлуят руснаците с "калашниците"и почнат да нареждат хората до стената,това ще ми бъде докаэателството че съм русофил?:)
  • 27 Освободител

    0 0 Отговор
    Много си прав Шампионе! Ама"умните" привърженици на американските Иекшъни вярват в "искрената" американска система съветвана от "елитната" еврейска интригантска машина, действаща единствено в техен интерес за забогатяване и власт, както и изтрепването на колкото се може повече гои. Мислите ли защо Русия досега не се е опълчила на световната сила. Защото и тях ги управляват. А тръгнат ли - знайте това е краят. Ще останат много малко и то за какво...
  • 28 гошо хубавеца

    0 0 Отговор
    Миналият месец американски самолетоносач навлиза в Балтийско море, излизат 3 руски подводници и се потретва положението с американския кораб Доналд Кук". 4 часа армадата представлява купчина неуправляемо желязо, обръщат към Великобритания.
  • 29 Йогата

    0 0 Отговор
    Да би мирно седяло....... Къде са тръгнали с изключени транспордери? Или са се научили да са световния жандарм. Да, ама не - е казал един.
  • 30 Освободител

    0 0 Отговор
    Номера е пускаме един и-мейл на руснаците, че им обявяваме война и те докато казват - Что вьI говорите? и ние се предаваме. И тогава няма мърдане.
  • 31 Освободител

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Georgios Kousagiannidis":

    Гергииии много си зле горкия, ама пък си добре.... Яж си там агнешкото и мачкай халата. Всичко е наред, слънцето свети.... нямай грижи....
  • 32 реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    До №11 onq s konq -- А бе какъв САЩ какви 5 лева, каква военна техника, каква икономика? Ти луд ли си или просто се правиш на такъв ? Любимите ти хамериканци са най задлъжнялата нация на света и сега са бясни, защото Русия и Китай правят банка конкурент на Световната банка, която се управлява от лубимите ти САЩ и еврейте. Забележи обаче, че изхвърлят щатския долар като международна разплащателна валута, а това означава, че хамериканците до няколко месеца ФАЛИРАТ. Ето за това става въпрос и за това е целия цирк. Просто хамериканците се чудят как да направят нова световна война срещу Русия, за да прпотивостоят на намеренията на Русия и Китай да създадат тази нова световна банка отделно от американо-еврейската,за да не фалира САЩ.

    Коментиран от #45

  • 33 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    добре бе гост като ги мразиш руснаците , пиши се доброволец и иди в украйна и ги стреляй на фронта , ако искаш и сина си запиши .
    само виж туй филмче преди да запрашиш. гледай хубаво онуй дето прилича на купчина парцали и по жиците гледкай. Аз поне не искам тея 250 американски танка тука на 20 км от училището на децата ми
  • 34 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    нали се сещаш че като ги ударят тея 250 американски танка - както са ударили тея 200 на филмчето ше стане мармалад /пак както на филмчето/от варна до бургас и по жиците ше са нашите деца и ние .огледай хубаво местността там на филмчето около изгорените танкове и смятай как е думнало да се намятат онея горе по жиците .Верно ли искаш и нас да думнат
  • 35 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    ПС за незнаещите- от октомври в българия има 250 тежки танка абрамс уж за учения и до сега си седят тук и лев наем за база не ни плащат - вижте по тв алфа колко плащат на другите държави наем ....и ни превръщат в СИГУРНА ЦЕЛ на нещо много подобно на тва което е опекло на филмчето 200 те украински машини. а е пекло яко според юса журналиста на филмчето - около 200 км радиус е ИЗПЕПЕЛЕН
  • 36 Освободител

    0 0 Отговор
    Къде е това клипче? Дай да го видим.
  • 37 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    нали осъзнаваш - оня на жицата е седял вътре в брониран ТАНК/ онуй нещо дето ти мяза на СКЕЙБОРД отдолу... а ти и децата ни ще си седиме по улиците и училищата не в танкове- и оня щом е на жиците нас по луната ще ни тарсят като ни удари русия
  • 38 4аа2

    0 0 Отговор
    Проблемът на България са циганите, те трябва да бъдат затворени в резервати и контролирани като добитък. Тогава държавата ще просперира, независимо от това къде членува. Ако Русия може да гарантира нещо подобно, с двете ръце съм "ЗА" напускането на про-боклуджийския Евросъюз и присъединяването към Митническия..
  • 39 Освободител

    0 0 Отговор
    Ами добре, защо си седим по къщите тогава и само си пишем и много знаем като дървени философи. Има ли кой да организира този народ, който уж е все много е наясно с нещата и да излезе на улицата да изгони тези самонастанили се американски "освободители". Това което нашите управници не могат да кажат, защото ще паднат от власт.
  • 40 Освободител

    0 1 Отговор
    Циганите са много силни! Пратете ги в американската база и един танк и оборудване няма да остане. Те са нашата сила.
  • 41 Великая Рус

    1 1 Отговор
    Гадния американец какво търси там,майка си?
  • 42 dan dan

    0 1 Отговор
    Не забравяйте ,че братята руснаци имат в съдружие братята китайци, а они държат хамериката в клещи.
  • 43 Освободител

    0 0 Отговор
    Какво му пука, нали не си е у тях. Може да си прави каквото си иска като има кой да му се кланя и да му сервира.
  • 44 Иванов

    0 1 Отговор
    какъв го търси там тоя американски самолет беее....браво за професионализма на Руснаците !!!!
  • 45 onq s konq

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "реалист":

    Хаха!Питаш ме дали съм луд или се правя?Докторите установиха че половината време се правя,а преэ другата половина съм наистина,но не може точно да се установи кога е едното и кога-другото!Мн ми е полеэно инфото ти че Русия и Китай ще правят обща банка при това беэ пукнат долар и непременно ще си открия влогче в "рублоюани" в нея:)
  • 46 Атанаска Васкова

    1 1 Отговор
    Колхозник и комунист банка не правят, те само крадат! Хеле пък ако им изпадне некоя мандра да се нафукат до повдигане, с кашкавал на аванта....
  • 47 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Шампиона":

    ДА СИ ДОЙДЕМ НА ДУМАТА
  • 48 Vasik Atanasova

    1 2 Отговор
    ДАНО СЕ РАЗМИНЕ ВОЙНАТА
    ЗАЩОТО ВОЙНАТА Е ГЛАД И МИЗЕРИЯ
    УПРАВНИЦИТЕ ЩЕ СЕ СКРИЯТ ПО БУНКЕРИТЕ
    А НЕ ПРЕДПАЗЕНИТЕ ЩЕ СТРАДАТ
  • 49 Milner

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    САЩ са фалирали , ама ти още не си разбрал 11 . 18 трилиона дълг . Въпрос на време да ги смачкат Руснаците и Китайците . Първо Икономически с новата банка , война не им трябва ... господ ги наказва постоянно . Като престане да има Петродолар тогава край със зависимостта и господството на Щатите .
  • 50 Сталин

    1 0 Отговор
    Представям си как моментално се е сменил цвета на боксерките на американчето,- може и афроамериканчето-. Нещо с цвят на окапала шума.
  • 51 Дошо

    1 3 Отговор
    Империята на злото Россия(Руска федерация) я чака фалит и разцепление!

    Коментиран от #52

  • 52 Киро

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "Дошо":

    Казано с едно изречение!

    Браво!
  • 53 112233

    1 1 Отговор
    Какво правят американците още в Европа?
    Втората световна отдавна мисля че свърши.
    Правилният отговор е-ТЪРСЯТ СИ БЕЛЯТА.
    Рискуват живота на европейски граждани,рискуват нова война в Европа,за да задоволят някакви свои интереси.
    Отивайте на работа ........стига сте умували по форумите...
  • 54 някой

    0 0 Отговор
    Ти добре ли си?

    Коментиран от #68, #69

  • 55 някой

    0 0 Отговор
    Коментар 54 се отнася за "Освободител" с коментар № 24.
  • 56 Десислава Димитрова

    2 3 Отговор
    селския бабаитлък намира място и одобрение сред селските бабаити и тук.
    руски самолет минал на опасно разстояние от американски в международно въздушно пространство и американците протестирали ,а тук путиновистите изпаднаха в дилириум :)!всъщност това е опасна и никому ненужна маневра,рискуваща живота на двамата пилоти.генерал лебед разказва за този селски манталитет в руската армия и щетите от него в книгата си.руснаците за да направят впечетление колко са голямата работа могат да изядат 100 кила ла.на макар ,че това няма никакво значение!тва че руския самолет е направил опасна маневра няма да промени световната политика в полза на руската ,дори напротив!

    Коментиран от #71

  • 57 Vladimir Putin

    2 1 Отговор
    provarvja im tozi pat na amerikanzite tova bilo neprofesionalno xa xa te ne sa razbrali kakvo se e sluchilo i ne znajat che RUSSIJA njama zagubena dosega voina v istorijata xa xa
  • 58 Vladimir Putin

    3 1 Отговор
    kogato Russija pokazvamnogo po dobra tehnika ot amerika vinagi kazvat che tova e neprofesionalno -kakvo po profesinalno ot tova iskat
  • 59 бургазлия

    2 1 Отговор
    Я так и не понял, америка отправила России предупреждение или се оплака?! :)
  • 60 йордан иванов

    0 3 Отговор
    Руснак и професионализъм.....хъхъхъъъ
  • 61 бургазлия

    1 0 Отговор
    Русия единствена по рода си "Спарта" през 21 век, която осмели се да застане на пътя на "богове"...те не са професионалисти, те просто знаят как стават нещата...
  • 62 сддд

    0 0 Отговор
    крадеца вика дръжте кръдеца...
    пак хванаха сащ да шпионира до руската граница и навсичкото отгоре русия виновна че прихваща разузнавача....
    алоо нали международно пространство ..там руски самолери имат право да летят ..незнам ваще ко правят на хилди километри от границите ви ..руските са си до границата пазят я

    хептен за абдали на взехте
  • 63 ссссс

    2 0 Отговор
    да ве тия ко искат да си летят необезпокоявано над Руските граници ..4е и да не ги притесняват руските изтребители ..хаха .аси наглоста няма думи
  • 64 cop

    2 0 Отговор
    трябвало е леко да го позгрят да не минава повече от там
  • 65 европеец

    0 0 Отговор
    според договора за открито небе сащ имат право открито да наблюдават руската територия (както и Русия наблюдава държавите от нато), но са тръгнали с ИЗКЛЮЧЕН транспондер и се ядосват че като наближават руската територия - срещат дежурен Су-27! егати малоумници! нима очакваха нещо друго??
  • 66 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    http://vbox7.com/play:633e4a06
    ЗА ВИНАГИ ЩЕ СЪМ С РУСНАЦИТЕ КЕФЯТ МЕ
    ГЛЕДАЙТЕ СУ 27
  • 67 бургазлия

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=bXcEho5oZoM лучше один раз увидеть...
  • 68 Освободител

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "някой":

    Никога не можеш да знаеш кой е добре и кой още по-добре.
  • 69 Освободител

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "някой":

    Руснаците са добре. Хич не ги мислете. Ние какво ще правим. Едните се кефят на Руснаците другите на американците, а ние сами ще се изтрепем. Хайде някой от по-умните философи да предложи ефикасна стратегия, как ние можем да сме над всичките тези работи, а не да боготворим другите какво могат да правят. Но дори и да предложи някой перфектен план за "оцеляване", винаги ще има кой да му направи напук. Затова не плюйте този и онзи, ами по-добре помислете и вие с какво можете да сте полезни.
  • 70 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=NgQXrFMux2Y
    ТОВА Е ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕ ЗНАЯТ ЗА РУСНАЦИТЕ
    КАКВО МОГАТ
    ГЛЕДАЙТЕ
  • 71 kutrako

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Десислава Димитрова":

    Кажи ми моля те какво прави Американски разузнавателен самолет в Прибалтика та осъждаш Руснаците защото и как са им показали маневра от типа далеч си от Америка :) Само питам ,не се гневи на простия ми въпрос :) Според Американските закони ще му тегля куршума за добре дошъл и няма и даже да пиша обяснение как и за какво или колко или как е в моя имот :) Да им е честито :) Преди време и Китайски изтребител им направи показно и не се НАПРЕГНАХА толкова. Бъдете здрави :)