Last news in Fakti

14 Април, 2015 14:57 2 917 57

Русия праща на Иран ПВО комплекса С-300

  • русия-
  • иран-
  • с-300-
  • пво-
  • санкции

Кремъл потвърди, че е започнал с Техеран програма Петрол срещу храни

Русия е започнала първите доставки на ПВО комплекса С-300 на Иран, предаде Интерфакс.

Иран се надява, че зенитно-ракетните комплекси С-300 ще бъдат доставени от Русия още през тази година. Това съобщи секретарят на Съвета за национална сигурност Али Шамхани. Той посочи, че пред двустранните отношения съществуват стратегически перспективи за развитие.

От своя страна секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев заяви, че за доставката на С-300 ще е необходимо известно време. Това зависело от руските заводи от военно-промишления комплекс. На тях ще им е нужно половин година, за да са готови с първите доставки.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че са премахнати всички юридически пречки пред доставката на руски зенитно-ракетни комплекси С-300 на Иран.

В понеделник президентът Владимир Путин подписа указ за отмяната на забраната за доставка на въоръжение за Иран.

Тя беше наложена през 2010 г. от тогавашния държавен глава Дмитрий Медведев под натиск от Запада след наложени санкции от ООН на Иран заради спорната му ядрена програма. Договорът за доставка на зенитно-ракетни комплекси С-300 бе сключен между Русия и Иран през 2007 г..

Освен това до дни в сила ще влезе въведеното от Кремъл бартерно споразумение „Петрол срещу храни“. Русия ще изнася за Иран машини, зърно, храни, оборудване и други в замяна на доставки от нефт.

САЩ разкритикуваха решението на Москва. Държавният секретар на Белия дом Джон Кери изрази безпокойство в телефонен разговор с руския си колега Сергей Лавров, съобщава Си Ен Ен.

В началото на месеца Израел също разкритикува постигнатото между Шесторката и Иран рамково споразумение за ядрената програма на режима на аятоласите. Официален Тел Авив предупреди, че евентуалното вдигане на санкциите, ще бъде използвано от режима в Техеран, за да се въоръжи, пише "Джерусалем пост".

„Уолстрийт джърнъл“ отбелязва, че руските оръжейни доставки за Иран значително ще намалят възможностите за американската президентска администрация за натиск над режима на аятоласите. От друга страна разполагането на С-300, което ще е предимно около ядрени обекти значително ще затрудни планирането и нанасянето на въздушни удари по тях.

Говорителката на Държавния департамент на САЩ Мари Харф изрази увереност, че решението няма да наруши единството на шестте световни сили в преговорите с Иран за ядрената му програма.

Американското министерство на отбраната разкритикува възможните доставки на руски С-300 за Иран.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз

    5 1 Отговор
    И какво от това?Значи краварите ходят и мътят целия свят и някой като реши да се защити-ааааа не може и веднага скачат...

    Коментиран от #50

  • 2 бай тошо

    2 1 Отговор
    дреме му на Путин какво казват от САЩ,те са си вече безгласна буквичка
  • 3 ееее

    1 1 Отговор
    хахаха янките газ пикаят ... нямам коментар ..браво на Русия и Путин няма да кажат евала на Америка .. гледат си интереса

    Русия е единствената страна в света която оказва да е васал на сащ
  • 4 фгфггг

    4 1 Отговор
    американците опшределено се спичат ..ако зе запознаете с характеристиките на с-300 има з акакво да се притесняват ..просто иран става супер защитен с тия ракетни комплекси
  • 5 Атанаска Васкова

    0 6 Отговор
    Ушанките си пробутват скраповете на глупавите персийци, дето само от килими разбират. Ако, израелците преценят, че са заплашени ще ги направят на пух и прах, преди алкохолизираните разчети да са си нахлузили миризливите партенки..

    Коментиран от #7

  • 6 tost

    4 0 Отговор
    Нормална реакция на Русия,при всичките санкций от запада и САЩ.

    Коментиран от #14

  • 7 tost

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Атанаска Васкова":

    Taka е Васкова,рашъните наистина си пробутват старите С 300,при полужение че разполагат със С 400,незнайно защо САЩ се опитват да се сдобият с по стария модел
    „„„„„„„ САЩ разполага с разкомплектовани РПН и ПУ 5П85, закупени от Беларус, опитва да закупи 2 РПН и ЗИП от Казахстан и Русия, но преговорите се провалят. Официално притежават С-300В, без РПН[9].“““

    Коментиран от #8, #36

  • 8 Атанаска Васкова

    0 5 Отговор

    До коментар #7 от "tost":

    Напредват с техниката вярно е, десет дни даже подводница не се е палила, което е показателно.
  • 9 Десислава Димитрова

    1 6 Отговор
    путин стартирал програмата петрол срещу храни!!!!русия е огромен вносител на храни и износител на петрол.по-скоро трябваше да я кръстят руски боклуци срещу ирански обещания!
  • 10 тошибиян

    1 1 Отговор
    Абе руснаците правят бокруци за боклуците и върховно качество за там където трябва....сега че вие сте видяли само шлаката си е ваш проблем..подобно на китай има 26 нива на качества и тук идват ефтините шлаки с който настроиват машините си

    Коментиран от #12

  • 11 европеец

    4 1 Отговор
    С-300 може да свали всичко, с което разполага Израел и Нато. Ако доставят и противокорабни ракети Яхонт - ще могат да потопят всеки кораб края бреговете си. Свидетели сме на началото на края на диктатурата на сащ!!!

    Коментиран от #13

  • 12 Десислава Димитрова

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "тошибиян":

    ето кво правят руснаците :)
    https://www.youtube.com/watch?v=uCOY1zKvINc
  • 13 Десислава Димитрова

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "европеец":

    видяхме кво свалят руските пво та в ирак и югославия.

    Коментиран от #16, #17, #18

  • 14 Valentin Waltschew

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "tost":

    6 месеца казват до доставката на С-300 ... с други думи до 6 месеца Израелците трябва да решат проблема с Аятолите ...засичам с хронометъра ...
  • 15 mediator37

    0 1 Отговор
    Израел създаде изчадието наречено Ислямска държава точно за да се бори с Иран и да доразсипе Сирия. Крайната идея на доразсипването на Сирия е да могат израелски самолети да си джиткат спокойно над сирийска територия и да достигат Иран. Обаче нещо не им се получи. Проблемите на Израел тепърва ще се задълбочават, защото открай време пълни идиоти управляват тази държава.
    Иде С-300. Шах с пешката.
  • 16 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Десислава Димитрова":

    Ти до кога ще плюеш? Има чико Гугъл - вземи поне чети от там. Кога американците са се изправяли срещу С 300? Как не ти омръзва да пишеш все едни и същи простотии???

    Коментиран от #21

  • 17 европеец

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Десислава Димитрова":

    именно, видяхме как в югославия свалят американския "стелс" самолет не със С-300, а със С-125!!! щом технологии от 1961-ва година без проблем свалят съвремени американски "стелс" самолети, сама си сметни какво остава за съвременна система С-300!
  • 18 ПВО

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Десислава Димитрова":

    Ескадреният миноносец „Доналд Кук” е оборудван със системата за ПРО „Иджис” и ракети „Томахаук”, а на борда на фрегатата „Тейлър” са разположени противокорабни ракети „Харпун” и зенитна система SM-1MR "Стандарт". В същото време, появата на американски военни плавателни съдове в тази акватория противоречи на конвенцията Монтрьо (за характера и сроковете на пребиваване в Черно море на военни плавателни съдове на страни, които не граничат с морето).
    САЩ решили да допълнят икономическия натиск срещу Русия с твърде значим, според тях, аргумент. Ни не станало така,както те предполагали. Ще напомним неотдавна случила се история. На 10 април ескадрения миноносец „Доналд Кук” с крилати ракети „Томахоук” влязъл в неутралните води на Черно море. В отговор Русия изпратила за облитане на американския ескадрен миноносец самолет Су-24 без оръжие, но както смятат експерти, оборудван с най-нов руски комплекс за радиоелектронна борба. „Иджис” още отдалече засякъл приближаването на Су-24, прозвучала бойна тревога. Американските радари изчислявали курса на сближаване със целта. И изведнъж всички екрани угаснали, „Иджис” прекратила работа. А в това време Су-24 прелетял над палубата на ескадрения миноносец, направил завой и имитирал ракетна атака по целта. След това повторил маневрата 12 пъти.
    Получило се така, че при действие на системата за радиоелектронно заглушаване на борда на Су-24, най-съвременната система „Иджис” не сработила.
    Както пишат чуждестранни медии, след инцидента „Доналд Кук” екстрено посетил пристанище на Румъния. 27 души от екипажа подали рапорти за уволнение. Казват, че всичките 27 души написали, че нямат намерение да рискуват живота си. Това косвено потвърждава и заявлението на Пентагона, в което се твърди, че акцията деморализирала екипажа на американския кораб.

    Коментиран от #19

  • 19 Григорий Цамблак

    1 4 Отговор

    До коментар #18 от "ПВО":

    Интересно!? Ти на самолета ли беше или на кораба та така пунктоално и с такива подробности разказваш тая скаска?Или просто опорни точки?

    Коментиран от #20

  • 20 европеец

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Григорий Цамблак":

    нещо не вярно ли каза човека? ти с бате Гугъл не си ли запознат? ако не вярваш - провери
  • 21 Десислава Димитрова

    1 4 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    кво да плюя?ползвал съм руска и европеиска и американска техника включително и военна.няма аналог между едното и другото.руснаците ни обясняваха години наред кви тайни открития имали,секретни заводи,техники и т.н. и т.н. ,а като им лъсна зад.ика се оказа че всичко е било бутафория и лъжи.сега е подобно,но ползват клакьори като теб да им правят интервенция!гледам им техниката в чечня ,или сега в украйна .крадени западни технологии от втората световна война .що се отнася до чичко ти гугъл попрочети там са описани въздушните битки на съветските прехвалени самолети и пилоти.пълен смях!!!десет немски пилота през втората световна свалят 3000 съветски самолета ,а в последствие израелците не ги зачитаха за живи във въздушните битки в близкия изток.та ще завърша ,колкото телевизора електрон е електронен ,толкова и руските самолети и техника са голямата работа!

    Коментиран от #22, #27

  • 22 европеец

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Десислава Димитрова":

    Деси, ти не си ли забелязала какво пише в календара? днес е 2015, а не 1941. Отваряш бате Гугъл и четеш за съвремено руско оръжие. Това с което воюват в Донбас - това е украинско оръжие от съветските години. Освен американското оръжие - нищо друго модерно не се използва в Донбас

    Коментиран от #37

  • 23 Киро

    1 4 Отговор
    Руската технология всъщност никога не е била високотехнологична. Руснаците винаги са разчитали на количеството и грубото, евтино производство, а не на качеството.
    И това е факт във всеки им аспект от живота, може би с изключение на водката.

    Започвайки от ВСВ - Т34 е бил смешка в сравнение с немските танкове, просто още 1942 година съотношението в танквете е било 1:6 в полза на Русия.
    Същата работа с основната им пушка - Шпагин - смешна играчка и жалко копие на Томпсън.
    Калашников дори не е руска разработка, Уго Шмайзер го започва, а в последствие и довършва, другарят Калашников всъщност е бил технически неграмотен и дори руските инженери са му се присмивали.

    В последствие почти всичко след ВСВ е крадено - първо от немците и откраднатите технологии от тях, после от американците и европейците.
    Сегашната военна концепция на Русия се крепи на хилядите ядрени глави и нищо друго. Танковете са им морално остарели преди 20 години, доскоро с уазките минаваха на парада, смятайте за каква "технология" става въпрос..
    Самолетите ги представят за "невидими" и "несваляеми", но това си е поредната московска пропаганда за хора с плоски мозъци!

    Така е, като се краде в Русия поголовно - дори Китай има вече 2 пъти по-голям военен бюджет, а руския военен бюджет е колкото на ..Суадитска Арабия, драги зрители!
    Ама важното е Путю и олигарсите да се налапат! А вие им се радвайте и им ближете задниците!

    Коментиран от #28, #44

  • 24 Киро

    1 4 Отговор

    европеец
    . Това с което воюват в Донбас - това е украинско оръжие

    ============

    МУАХАХАХАХАХАААХАХАХАХАА

    Отначало си мислех, че се напиняш да говориш глупости, но сега виждам, че ти идва отвътре!

    Коментиран от #26

  • 25 Киро

    1 4 Отговор
    европеец


    американския "стелс" самолет... съвремени американски "стелс"

    ===========

    Я пак, каква беше технологията???

    АХАХАХАХАХАХАХАА

    Неграмотни, а тръгнали акъл да дават по форумите за шепа копейки!
  • 26 европеец

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "Киро":

    МУХАХАХАХАХАХ МУХАХАХАХАХ просто нямам думи! - така ли очакваш да ти отговоря? руско оръжие е най-доброто в света, само във вашето село още гледат холиудски филми за рамбо....
  • 27 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Десислава Димитрова":

    Ясно е, че с теб не може да се води нормален спор, но престани да пишеш тъпотии. Аз не хваля руските оръжия, но доста повече разбирам от теб!!! Да не говорим, че съм изстрелял хиляди патрони, най-вече от немски съвременни пистолети и пушки - спор няма, че правят най-доброто съвременно стрелково оръжие. Обаче тук не става въпрос за леко стрелково оръжие или за самолети /както се опитваш да изместваш темата/, а за системи за ПВО.
    Това, че в казармата си стрелял с АК-47, не означава, че С-300 е същия нискотехнологичен и дуракоустойчив чук. САЩ като нямат читава щурмова пушка, значи ли, че нямат най-модерния изтребител /F-22/? Сам си противоречиш и изпадаш в пълен абсурд с тъпите си коментари!!!
    Ти си просто един платен трол, който освен да плюе, друго не може!!!

    Коментиран от #42

  • 28 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Киро":

    Деси ли си, Киро ли си, Ташунко ли си? Т-34 е всепризната легенда и еталон в съвременното танкостроене. Толкова си безмозъчен, че отричаш признатия от САЩ и Германия за най-добър танк на всички времена!!! А апотеоза на неграмотността ти взема връх с изписването на немския конструктор Хюго Шмайзер като "Уго". Явно мирогледа ти не може да се простре по-далеч от обикновена пицария "Уго", трол.
    Такава грешка направи веднъж и Десито - оппа, май сте един и същ :))))))))))))))
  • 29 Монго

    3 0 Отговор
    "Шпагин - смешна играчка и жалко копие на Томпсън. ", ми както винаги специалиста по турската армия Киро пише глупости. "Шпагина" е копие на "Суоми" /за домашно да видиш какъв по националност е този автомат"/. АК-то удивително прилича на „Sturmgewehr 44″, но само външно. Механизма му е съвсем различен. Това може да се види, като се сравнят техните чертежи, няма смисъл от спор. Между другото американците също копират някои неща от немския автомат /кои? за домашно на Кирето/. Немския автомат се възприема, като основоположник в този вид оръжия, макар и да има по-стари от него, като автомат Федоров от...1916 година Кирееее, четеш ли ФФФнимателно. И немците са наричали танковете Шърман запалките Ронсон, защото лесно са се палели а не руските танкове Киреее и менделеевата таблица е руска Киреее ама кой да ти знае, че руснаците са я копирали от учените на Кот Д*ивоар. Ех Кире , Кире, на батко специалиста...
  • 30 Атанаска Васкова

    0 4 Отговор
    >Деси ли си, Киро ли си, Ташунко ли си? Т-34 е всепризната легенда и еталон в съвременното танкостроене.< Определено да, обаче не е в никакъв случай руска или още по-малко съветска разработка. Американски е и неговият конструктор се казва Кристи, а двигателя е осем цилиндров дизел с общомаслен нагнетател и е само с един единствен маслен филтър, който е под налягане и се казва МАФ,от където и идва нарицателното "кемаф". Този дизелов двигател пък е разработка на канадската фирма Додж или Dodge...

    Коментиран от #31, #33

  • 31 европеец

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "Атанаска Васкова":

    откъде ги измисляте тези простотии?! и теб ли да те запозная с бате Гугъл??? Т-34 разработваха го от 1931-ва година! Двигателя е В-2, разработван на Харьковския паровозстроителен завод! Кристи е американски конструктор, който е направил бърза (за онези години) машина на вериги! какво общо има Кристи с Т-34?! какво общо има двигател В-2 с Додж?! офффф.... аман от специалисти!!!

    Коментиран от #38, #40

  • 32 Атанаска Васкова

    0 5 Отговор
    >Двигателя е В-2, разработван на Харьковския паровозстроителен завод< Разработвали,разработвали и накрая....самовар?
  • 33 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Атанаска Васкова":

    Хайде стига измислици-премислици! Ако Т-34 е американски танк, то всички пушки са китайски, защото барута е измислен от китайците!
    Кристи е измислил окачването, не наклонената броня, оръдието или двигателя, който е от дирижабъл! Събудете се малко и стига сте хейтвали!!!
  • 34 еееее

    1 0 Отговор
    дреме му на Путин какво казват от САЩ,те са си вече безгласна буквичка

    американците опшределено се спичат ..ако зе запознаете с характеристиките на с-300 има з акакво да се притесняват ..просто иран става супер защитен с тия ракетни комплекси
  • 35 ееее

    1 0 Отговор
    по принцип ушатия негър мно се спича когато държави като иран - врагове на сащ отказващи да коленичат ..получават подкрепа от Русия ...хахахаха тва просто ги влудява и изкарва извун нерви .. русия е идинствената пречка света да е под американско тотално робство
  • 36 Истината боли

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "tost":

    Като не си иформиран не дрънкай глупости:

    Глава «Ростеха» отметил, что Россия готова поставлять и комплексы С-400, но поскольку иранская сторона настаивала на покупке именно С-300, Тегерану был предложен схожий «Антей-2500», потому что мы уже не производим С-300, поэтому предложили коллегам комплекс который является модернизированной версией С-300.
    Политика 23.02.2015 Подробнее на
  • 37 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "европеец":

    по леко само с лъжите.новите руски танкове са в yкрайна ,както де що имат руснаците без самолети и флот.там са и спец подразделенията на русия от тези на гру през тези на вътрешни войски ,както и огромен брои запасняци с голям боен опит.с други думи там е всичко с което разполага русия в момента както кадрово така и технологично,подобно бе и в чечня .и кво виждаме ?непрофесионализъм,стари технологии и мноооого загуби в жива сила и техника!

    Коментиран от #39

  • 38 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "европеец":

    европеец има една нова книжка ,казва се аз убивах с т 34 .там има подробна история на този емблематичен танк.шасито на танка е американско купено е от гадните американци в края на 20 те години,а танка всъщност е влязъл на въоръжение 41 година макар че по характеристики е трябвало да влезе 34 .в началото има огромни проблеми с управлението и по-специално със скоростната кутия,проблеми има и с механиката на въртене на купола ,както и с прицелните прибори.положителното и реално съветско въведение е бронята под ъгъл .танка е дизелов ,което в началото се е мислело за преимущество ,но се е окзало недостатък ,имал е широки вериги и в кал и сняг е бил проходим,но е нямал никакъв конфорт и защита от студ ,жега или дъжд.немците в началото се плашат щото нямат противотанково оръдие с което да го поразят ,но после му хващат цаката и той не е бил проблем за тях в битките.всъщност руснаците след 43 го използват не толкова за танкови битки колкото за обход на немските позиции вследствие пробивите правени от тях на фронтовата линия.
  • 39 европеец

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Десислава Димитрова":

    Деска, НАТОВСКИ специалисти твърдят, че ако Русия беше нападнала Украйна - щяха да са им нужни 2-3 ЧАСА за да завладеят Украйна! Френско разузнаване твърди, че Русия НЕ Е замесена във войната в Украйна! Германско разузнаване твърди същото! Хиляди пропогандисти журналисти от една година насам търсят каквото и да е доказателство на руската агреия и не могат да го намерят! Само Десо от селото е по информирана! Тя нашата е по-наясно от всички къде какви части воюват! Само дето някак си е пропуснала превъоръжаването на руската армия.....

    Коментиран от #47

  • 40 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "европеец":

    та нека видим викито кво казва за съветските танкове!!!!кой им е дал на руснаците първия танк и до кога те използват шасито на кристи?
    https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D0%B2%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%9A%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8

    Коментиран от #43

  • 41 ллллл

    1 0 Отговор
    Шефе , не знам кой е там и кой не , но си мисля , че ако руснаците бяха там , тази измислена война нямаше да продължи толкова дълго . Също си мисля , че старо Съветско оборудване трудно би се мерило с каквото и да е съвременно . При твърдения от типа на "Русия вкарва най - модерно оръжие" , ми тия Украинци едва ли са извън земни , че да удържат толкова много време с "мотики и лопати " .
    Тия шепа хора , сами срещу цяла армия на многомилионна държава ?
    Възможно е и двете страни да послъгват " малко " . Лошото е за хората , който не им дреме за това кой и за какво воюва , но не щеш ли някакъв снаряд паднал от космоса и ти взривил къщата . Или пък се прибираш в къщи и разбираш , че вече нямаш татко , майка , сестра , брат ......

    Коментиран от #46

  • 42 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    селски в нищо не изпадам.ти явно не четеш внимателно кво съм писал.руснака няма капацитет да създава нови технологии .тва го прочети добре осмисли и опонираи!руската индустрия е на база на краденото от кгб или закупеното с хиляди лишения на руснаците ,но тази индустрия няма качествата да се развива.тя купува един скапан фият и го произвежда 50 години без да му смени дори и огледалата,а пробва ли да го стори се оказва че го е ос.ала.взеха специалистите на фон браун създадоха с тяхна помощ руската космонавтика и ,технологията на изстрелване си остана от времето на гагарин.подобна е ситуацията с танковете и картечниците им.подобна е и с въпросните неизползвани до сега но прехвалени ракетни комплекси.тва е в общи линии ,а американците не ги мисли ,те могат да си купят всичко дето не произвеждат щото го произвеждат съюзниците им.

    Коментиран от #49

  • 43 европеец

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Десислава Димитрова":

    и кой им е "дал" първия танк? чувала ли си за окачване Макферсон? използва се от 1948 до днес, означава ли това, че всички коли използващи тази схема са американски?

    Коментиран от #45

  • 44 Истината боли

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Киро":

    Да те светна по съвременните технологии!

    F-22 Raptor на US компания Lockheed Martin – е най-скъпия и безполезн изтребител в иторията на САЩ!
    Общата стойност на програмата за създаването на F-22 е струвало 77.4 милиарда долара!
    Стойността на един екзепляр F-22 Raptor, превишава стойността на теглото му в «злато»!
    По данни на Военновъздушните сили на САЩ, цената на един час от полет на изтребител F-22 е 49.800,00 долара. Този изтребител, който стои във ВВС на САЩ в продължение на шест години, не е участвал в никакви военни действия, с малки изключения е напускат границите на Съединените щати.
    2013г. в-к "Оклахома Пост" направи изявление, позовавайки се на американски военни източници, че F-22 Raptor и 4 крилати ракети "Томахоук" са свалени от Сирийската противовъздушна отбрана, което отложи нападението над Сирия!
    Експерта прогнозира напрежение в руско-американските отношения ако се потвърди версията, че Сирия притежава ПВО система С-300 или по-нова.
    В момента, в САЩ има забрана за полети на изтребители Raptor !
  • 45 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "европеец":

    само че има маалка подробност.руснаците са купили ето този американски танк и са го ползвали за да създадът т 34 ,като са повторили шасито му на 100%!
    https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B0%D0%BD%D0%BA_%D0%9A%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8
    та ти си прави сметка кво означава това :)!

    Коментиран от #48

  • 46 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #41 от "ллллл":

    хубаво е че се интерасуваш ,но лошото е че си повърхностен.руснаците в конфликта нямат за цел да превземат украйна ,а да е дестабилизират.те ако я превземат ще фалират за много малко време щото окупацията би им струвала скъпо.сега водят така наречената хибридна война ,уж ги няма но са там ,воюват и се крият,макар че в сегашния век на технологиите криенето им е ялово,но поне не признават кви ги вършат.само че си направиха лошо сметката ,света реагира адекватно,а украинците се оказаха корави и им се опънаха сериозно,което ги вкара в сериозни разходи както финансови така и в техника и хора!
  • 47 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "европеец":

    европеец немското и френското разузнаване твърдят едно и също ,а именно че русия е агресор нападнал украйна!!!има обаче руски псевдомедии ,които твърдят че немците и французите твърдели че руснаците не са замесени :)!това обаче е лъжа както повечето от руската информация на путиновите медии.стигна се до там французите да опровергават руските твърдения.тва за инфото ти ,което е пълна партенка ,както и останалите ти твърдения.истина е само че русия би победила украйна военно ако искаше ,но тя иска дестабилизация на украйна в дългосрочен план за да не може украинците да се присъединят към ес ,а и да се уплашат беларуси,арменци,грузинци...само че няма да му мине номера на путин и само глада и загубите ще му останат от тази разправия!
  • 48 европеец

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Десислава Димитрова":

    и кое точно използваха от танка Кристи за Т-34??? освен окачване, нещо друго имали? танк Кристи е БТ! той е бърз и с демонтиращи се вериги, развива 100 км/ч. Т-34 е среден танк за пробив на вражеската отбрана! освен окачване - други прилики нямат

    Коментиран от #54

  • 49 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Десислава Димитрова":

    Мда, малко мозъче е напълно импотентно щом единственото което е родило е квалификацията "селски". Извинявай, ти да не живееш в Париж или Виена, човече?
    Ти си просто един пример на тежко психично разстройство съпроводено с шизофренична маниакална депресия! Симптомите са налице - писане от няколко профила, вдетеняване след като искаш постовете ти винаги да са последни, както и омразата към 150 млн. души само по етнически принцип и изопачаване на всички факти, с цел самозаблуждение и самонавиване!!!
    Толкова си зле, че сам се оплиташ в лъжите си. Как Фон Браун с цялата икономическа мощ на САЩ не успява да изпревари "крадеца" Каральов с изпращането на първия човек в космоса? Каральов е гений дори по думите на Фон Браун, а руснаците имат имена и като Менделеев, Ломоносов, Пушкин, Шостакович...
    Преставам да ти отговарям и се надявам в скоро време да бъдеш хоспитализиран за постоянно заради параноичната ти шизофрения, защото виждам, че сън не те лови да мразиш и ако имаш възможност би извършил геноцид над руснаците - просто си един неизлечимо луд!!!

    Коментиран от #55, #56

  • 50 Киро

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "аз":

    1. Т-34 е танк смешка, грубо и просто направен, затова евтин. Стреля точно на 600 метра. Немските панцери стрелят точно на 1600 метра. Има спомени и на руснаци и на немци, как т-34 нападат, един панцер удря 3 Т-34 още преди да могат да почнат да стрелят, но съотношението си казва думата. С умрелите си оръдийца дори не са могли да пробиват немските Пантери и Тигри, а са бягали и заобикаляли, чакащи да им свърши горивото.

    2. Шпагин е жалко творение, копие на американския Томпсън, от който тръгват всички копия. Копие на копие - още по-лошо.

    3. Руската картечница, която сте гледали по филмите също е копия на американска, стар модел от 19-ти век. За толкова са им стигнали силиците и познанията на таварищите.

    Всъщност руснаците воюват с американски камиони Студебейкър, подарени им от САЩ, щото и това не могат да направят.
  • 51 Киро

    0 1 Отговор
    В сегашно време - най-продаваемото оръжие на руснаците - АК, всъщност е немски, направен от Уго Шмайзер.
    Първоизточника е Щурмгевер, чиито планове са откраднати от руснаците, както ред други кражби. Но, разбира се, как хора, дето не могат да изкопират пушка от 19-ти век като хората, ще се справят с това новаторско решение??! НИКАК.

    Затова и Уго Шмайзер е "командирован" в Русия след войната, бил си е на заплата и след няколко години, когато АК е готов, му бива разрешено да се прибере в Германия, където след 2-3 години умира.

    Другарят Михаил Калашников е бил диво и технически неграмотно селянче, на което са се присмивали дори руските инженери. На снимките дори не знае къде да застане на чертожната дъска и как се държи молива!

    Коментиран от #57

  • 52 Киро

    0 1 Отговор
    Митовете, че руското оръжие било най-доброто, са митове и легенди за плоскомозъчни.

    Леко стрелково оръжие - най-добрите се правят в Австрия, Швейцария, Германия, Израел и отчасти САЩ. Примери - колкото искаш. Руското е най-евтино и най-просто, затова и предпочитано от всякакви негри и талибани.

    Танкове- Русия толкова назад с технологията в момента, че няма накъде!

    Кораби - още по-назад, купува от лошите западняци!

    Подводници - седи си на подводниците от СССР, оборудвани с крадени западни технологии.

    Самолети - на прилично ниво, но непродаваеми почти на никой. Не ги искат да ги купуват, сигурно щот са много убави.

    Ракети - нищо особено като качество, просто ги имат с хиляди. Същата концепция, като с танковете - не е важна технологията, а бройката.

    Оборудване на живата сила - мооляяяяя?!? Нали си имат ботушки и каски, за кво им е друго??! А сега са има дали и маски за лицата, да не припознае някой "бунтовник" от Донбас със Саша от съседния блок в Москва!
  • 53 Монго

    0 0 Отговор
    Мдааа, защото всичко направено от американците е "американско". Проекта "Манхатън", ръководител Робърт Опенхаймер-чист американец /хич не е евреин/, НИЛС БОР, ЕНРИКО ФЕРМИ, РИЧАРД ФЕЙНМАН, ЕВГЕНИЙ ВИГНЕР, ХАНС БЕТЕ, ГЛЕН СИЙБОРТ, ЛУИС АЛВЕРАС -все "чисти" американци. В основата на програмата "Аполо" е "чистия американец" Вернер Фон браун, нищо, че е малко нацист. Американските проекти за свръхзвуков самолет след ВСВ, хич не са продължение на английските такива /дори английския е спрян за сметка на американците/. Абе made in U.S.A. си е все хамериканско...
  • 54 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #48 от "европеец":

    европеец много ги харесвам такива като теб дето ги образовам и леееко подават ду..нцето!цялото му шаси е прекопирано на т 34 от американския танк купен за целта.възможно е до днес руснаците да ползват определени конструктивни елементи от това шаси.както ти казах има специализирана литература за танка ,която ти обаче не си чел за разлика от мен .та в нея има подробности за заводите ,които го произвеждат за разликата в различните заводи за липсата на суровини през войната и техническите решения без тях и т.н. и т.н. ,но да не се отплесвам ,а да остана конкретен върху спора ,шасито на т 34 е закупено от сащ и въведено в експлоатация 10 години по-късно.технически решения руснаците ползват и от немските танкове ,закупени през 40 та година на изложението в берлин ,но това ще го оставим за друго нашокване на ряпата ти!
  • 55 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #49 от "Гост":

    селски те наричам щото си селянин по манталитет.не приемаш другия в спора щото си най-умния!!!!липсата на аргументи обаче компенсираш с обиди и продължаваш надъхано с лъжите и простотиите.дори да живееш в центъра на париж ще си останеш с този манталитет .тва за теб сега за лъжите ти.
    американците по времето на съревноваването в космоса не живееха в землянки нито пък ядяха само картофи както бе в ссср и страните от блока за да покажат колко голяма работа е техния космонавт.съветската военна програма бе мобилизирала ресурсите на 500 млн човека до ниво да нямата една свястна кола,радио или панталон.щуротиите от типа как коральов сам победил с гения си американската икономическа мощ ще си ги приказвате като се съберете на мегданя или в клуба на бсп то.не че коральов не е бил гении ,но зад него е стояла структурата на огромна организация ,а другаря берия е бил лично ангажиран за което , а и след него цялата структура на ссср,докато света си слуша биитълс и си кара мерцедеси и фолцвагени ние тук карахме на купони за да може гагарин да е първия космонавт.и после такива като теб да се хвалят че сме били запада!!!ура,бихме го в космоса с една седмица ,а загубихме в живота с век!що се отнася до технолоогиите измислени от руснаци има много талантливи руснаци не е само менделеев,но селски структурата на съветската и руската икономики не позволяват адекватното им използване селски!!!!тва е моята идея почиваща
  • 56 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #49 от "Гост":

    но селски структурата на съветската и руската икономики не позволяват адекватното им използване селски!!!!тва е моята идея почиваща на фактите ,а не омразата към русия!
  • 57 Истината боли

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "Киро":

    1.Hugo Schmeisser се предежда Хуго Шмайсер!

    Физическата прилика между автомата MP 44 и разработен от Михаил Калашников AK47 ни накара да повярват, че Hugo Schmeisser е работил върху развитието на AK47. [1] Това обаче, е малко вероятно, германският пушката е оръжие с наклоняем заключващ блок, докато AK47 е с ротационна болк главата- ( въртящ затвор).
    Die äußere Ähnlichkeit zwischen dem Sturmgewehr 44 und dem von Michail Timofejewitsch Kalaschnikow entwickelten AK47 führte zur Annahme, dass Hugo Schmeisser an der Entwicklung des AK47 mitgearbeitet hat.[1] Dies ist jedoch unwahrscheinlich, beim deutschen Sturmgewehr handelt es sich um eine Waffe mit Kippblockverschluss, während der AK47 einen Drehkopfverschluss hat.
    На 3-ти Април 1945 американски войници, завземат град Зул и незабавно наложили за всички оръжейни фабрики забрана на производството. Hugo Schmeisser и брат му Ханс са разпитвани в продължение на седмици от екип оръжейни експерти от американско и британското разузнаване. В края на юни 1945, Тюрингия е предоставена от американците на Червената армия която окупира фабриката.
    Ако американците първи са го разпитали, къде са чертежите?