14 Април, 2015 10:44 2 098 19

САЩ започват информационна война срещу Русия в социалните медии

  • русия-
  • сащ-
  • информационна война-
  • пропаганда-
  • социални медии

САЩ създават „информационна войска“, която ще се бори с руската пропаганда в социалните мрежи като „Одноклассники“, „ВКонтакте“, но и в рускоезичния сегмент на Facebook и Twitter, съобщава в. „Известия“.

На основата на чешкия офис на Radio Free Europe (Радио „Свобода“) ще бъде създаден нов департамент, който ще разпространява „правилна информация“ и ще се противопоставя на „дезинформациите в руското медийно пространство“.

Основната дейност на новата „информационна войска“ ще бъде съсредоточена в тези страни, където по мнението на САЩ съществуват недостиг на независими медии и специално Русия.

Зад инициативата стои американската правителствена организация Broadcasting Board of Governors.

Един от проектите за информационна война е проектът Footage vs Footage („Снимка срещу снимка"). С подобни видео продукти ще се изобличават „руската телевизионна пропаганда“.

Първоначалните данни показват, че за психологическата война срещу Кремъл ще бъдат похарчени $15,6 млн.

Само за война срещу „Ислямска държава“ САЩ са планирали да изразходват $6,1 млн.

„Известия“ разкрива, че Broadcasting Board of Governors планира да разшири своето сътрудничество с „Гласът на Америка“ и телевизия РБК-ТВ.

Европейският съюз (ЕС) също готви свои план за борба с руската пропаганда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Се едно

    4 1 Отговор
    да бе....точно пък САЩ са "най-обективните" и никога не лъжат за собствните си цели..не знам освен глупавите им жители-американците,дали някой друг им вярва?
  • 2 Десислава Димитрова

    1 4 Отговор
    след като русия промени политиката си към сащ е нормално и американците да го сторят.русия дава милиарди за да води информационна воина със запада.
  • 3 1313

    3 1 Отговор
    Как да няма други не виждаш ли разни с коментар №2 и разни други промити мозъци с мулета , които ще коментират след малко такива впечатлени от американската киноиндустрия кефещи се на рамбовите филми във Виетнам без да знаят че американците излезнаха с на.рани гащи от там.

    Коментиран от #4

  • 4 Десислава Димитрова

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "1313":

    я провери коя е най-силната икономика ?насраните американци правят 6 от десете научни открития в света ,те дори са тези дето ти дадоха възможност да ги обиждаш в глобалната мрежа :)!щом те не са ниво за теб явно ти си мнооооого голямата работа или много малка :)!

    Коментиран от #6

  • 5 1313

    4 1 Отговор
    Освен информационна другата не им е ясна с другата предимно се на.ират надявам се в скоро време да им лъснат подлите намерения и да не остане нито една славянска и православна държава, която да им се продава и да ги подкрепя тези паразити

    Коментиран от #8

  • 6 1313

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Десислава Димитрова":

    За каква икономика говориш когато си печатат долари без покритие и плащат с тези хартиийки на цял свят и затъват с всеки изминат ден имат крещяща нужда от войни .За какви американски технологии ми говориш след като купуват с фалшивите си долари специалисти от цял свят включително и България а с тази глобална мрежа и компютара ти и всички други молекули на света ще бъдете следени и контролирани

    Коментиран от #9, #19

  • 7 бай тошо

    0 0 Отговор
    Десито гледам пак се е развихрило,трябва да са му платили за такива публикаций,че то иначе жалко за без пари така да се излагаш
  • 8 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "1313":

    аз пък не се сещам за световна дейност в която да не са сред водещите държави.дали ставa въпрос за кино,селскостопанство,автомобили ,финанси ...
  • 9 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "1313":

    този ти пост е върха на икономическата мисъл,може с него да спечелиш сидерова награда първа степен!!!
    печатали долари без покритие с които купували специалисти ,които им развивали фалшивата икономика !!!!!хо,хо,хо....ха,ха,ха.ти сигурно с тази логика по цял ден се опитваш да се набереш като си се хванал за шапката си .само не разбрах що имат нужда от война в ситуацията в която им излиза сметката с долaрите и т.н.?

    Коментиран от #10

  • 10 европеец

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Десислава Димитрова":

    божееее.... Деси, сериозно ли??? ама ти сериозни ли питаш защо сащ ИМА НУЖДА от войни??? сериозно ли говориш за тяхна икономика като "най-силна"??? сериозно ли незнаеш нищо за покритие и стойността на долара??? божееее.....

    Коментиран от #11

  • 11 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "европеец":

    ами аз ползвам американски технологии както и на техните европейски съюзници.ползвам европейски японски и американски автомобили,американски европейски и японски телефони ,дрехи от европейски и американски марки,европейска и американска кухня ,продукти и заготовки към нея,ползвам американски и европейски филми,книги списания....и съм съвсем сериозен, че сащ имат най-голямата икономика и че приказките ти за долара са пълни щуротии.та обясни що американците искат войни да се посмея още малко!

    Коментиран от #13

  • 12 Иван

    1 0 Отговор
    То пък до сега все едно не се водела медийна кампания от страна на САЩ. Нищо ново. А не мисля, че дори и да взимат да наливат пари в още такива кампании, ще вземем да им повярваме.
  • 13 европеец

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Десислава Димитрова":

    хахахахах смях в залата! Деси, Деси.... не искам да те разочаровам, ама.... ти ползваш КИТАЙСКИ, ВьЕТНАМСКИ и ТУРСКИ стоки!!! а пък да ти разказвам за себестойност на долара и америкнската икономика - няма да стане, просто ме мързи. Ти китайски стоки ги възприемаш като "американски, европейски и японски" - явно си доооооста промит мозък. Ако наистина се интересуваш - можеш сама да отвориш уикипедия

    Коментиран от #15

  • 14 реалист

    1 0 Отговор
    Относно диспута за икономиката----1. Къде са най-мощните научни центрове 2. Водещите ИТ компании 3. Най-високите заплати за научни работници и ИТ специалисти.-----------Когато друга държава поне малко се доближи до САЩ в това отношение...едва тогава си заслужава да се спори--дали САЩ са № 1....
  • 15 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "европеец":

    аз ползвам европейски стоки произведени в китай.има голяма разлика .адидас ако реши утре ще произвежда в индия или бразилия тогава не бих си купил нищо от китай или виетнам ,щото аз държа на марката,технологията,модата ,които само упоменатите от мен страни създават,а че ги шият по целия свят е ясно.та разликата е там, че тези с доларите държат технологията ,а другите са труда.познаи кои са по-ценните за мен?имах един познат японец ,питах го за китай ,човека макар и възпитан не скри презрението си със следния въпрос:кажи ми поне една позната китаиска фирма?

    Коментиран от #16

  • 16 европеец

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Десислава Димитрова":

    след като стоките се ПРОИЗВЕЖДАТ в Китай, как според теб може китайците да не разполагат с тези технологии??? произведи ракета, ама без оборудване, чертежи и специалисти!

    Коментиран от #18

  • 17 ааа

    0 0 Отговор
    дано да я свършат както в Сирия и Украйна хахахахаа - да изгубят тотално
  • 18 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "европеец":

    всичко им идва нарисувано и подчертано за сглобяване.носят се платове ,конци,машини за шиене както и моделите,носят се стругове чертежи на изделието сплави и т.н. и т.н. китаеца просто работи като биоробот.ако утре европейските фирми си тръгнат от китай,там ще си сглобяват сегашните телевизори и сегашните маратонки 1000 години.руснаците по същия начин купиха някоя и друга линия за производство на нещо западно и го произвеждат без развитие до скъсване,ладата е ембелматичен пример.ако китай запази тренда си на развитие може и да създаде конкурентни фирми ,но само ако в тези фирми работят свободни хора ,щото с чиновници конкуренция не се прави.за сега китайците вървят в тази посока ,но в един момент свободните икономически ще искат да са свободни и политически ,което не знам до какво ще доведе.
  • 19 Григорий Цамблак

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "1313":

    Фалшиви фалшиви но както казваш /дори/ ти ЦЯЛ свят ги иска !На теб и на Сидераста също в долари плащат . Къде е проблема?