Last news in Fakti

15 Април, 2015 15:28 1 784 0

Фалшива новина за убийството на Мерилин Монро

  • мерилин монро-
  • убита

Връзка с Фидел Кастро струвала живота на актрисата, съобщава американски сайт, който пуска измислени новини

78-годишният пенсиониран служител на ЦРУ Норманд Ходжис е направил поредица от шокиращи признания, след като е бил приет в болница. Той твърди, че е извършил 37 убийства за американското правителство между 1959 г. и 1972 г., сред които и убийството на актрисата и модел Мерилин Монро.

Това съобщава сайта Worldnewsdailyreport.com, който е специализиран в публикуването на измислени новини, подобно на популярните български Не!Новините и Невероятно.ком.

Доста колеги са се "вързали" на "новината", издържана в духа на добрите конспиративни теории. В редица руски сайтове са я взели за чиста монета и са я публикували едно към едно със съответните констатации за "лошите американци".

Факти.бг ви предлага част от статията, подходяща по-скоро за 1 април:

Норманд Ходжис, който е работил за ЦРУ 41 години като оперативен агент, твърди, че често е използван като наемен убиец от организацията, за да ликвидира хора, които могат да представляват заплаха за сигурността на страната.

Обучен като снайперист и експерт по бойни изкуства, той също така имал значителен опит с по-нетрадиционни методи като отрови и експлозиви.

Пенсионираният агент заявява, че е бил част от оперативна клетка, съставена от пет души, които извършвали убийства в цялата страна. Повечето от жертвите им са били политически активисти, журналисти и профсъюзните лидери, но той също така посочва, че е убил няколко учени и творци, чиито идеи представлявали заплаха за интересите на САЩ.

Според Ходжис Мерилин Монро била единствената жена, която била убита от него. Той твърди обаче, че не съжалява, тъй като тя се е била превърнала в "заплаха за сигурността на страната" и трябвало да бъде елиминирана

"Имахме данни, че Мерилин Монро е спала не само с Кенеди, но също така и с Фидел Кастро" твърди Ходжис. "Mоят командващ офицер Джими Хейуърт ми каза, че тя трябва да умре, и че трябва да изглежда като самоубийство или смърт от предозиране с хапчета. Аз никога не бях убивал жена преди, но се подчиних и го направих за Америка! Тя можеше да предаде стратегическа информация на комунистите, и ние не можехме да позволим това! Тя трябваше да умре! Аз просто направих това, което трябваше да направя! ," казва агентът.

Мерилин Монро умира между полунощ и 1 часа на 5 август 1962 г. Ходжис твърди, че той влязъл в стаята й, докато тя спяла и я инжектирал със смъртоносен коктейл от масивна доза от хлоралхидрат, смесен с барбитурат, което причинило смъртта й.

Добре структурираната статия завършва с традиционната "липса на доказателства": Потвърждаването на думите на Ходжис е под въпрос обаче. Нито един от неговите петима колеги, включително и командвалия го офицер, споменатия Джеймс Хейуърт вече са мъртви и не могат да потвърдят думите му.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА