Last news in Fakti

16 Април, 2015 09:40 2 967 3

Малък жироскоп кацна край Капитолия

  • жироскоп-
  • сащ-
  • капитолия-
  • конгреса-
  • вашингтон-
  • протест-
  • пощальон

Американски пощальон по необичаен начил протестира срещу корупцията сред политиците

Малък жироскоп кацна край Капитолия - 1
Снимки АП/БТА

Полицията арестува пилот на малък хеликоптер, който се приземи на поляна близо до Конгреса на САЩ, в знак на протест срещу корупцията на политическата система, съобщава АП.

Полетите над зоната около Капитолия, , сградата на Конгреса на САЩ във Вашингтон, са строго забранени, а в останалата част от района има ограничения, като се изисква предварително разрешение.

61-годишният Дъг Хюс, осмелил се да прелети и кацне в сърцето на американската столица, е служител в пощенската служба на САЩ. Той е работил във Флорида.

В случай че загине, мъжът съобщил на местното издание, вестник. "Тампа Бей таймс", че ще лети до Капитолия, за да достави писма на всички 535 конгресмени. Конгресът тази седмица обаче е във ваканция.

Целта на Хюс е била да извърши акт на гражданско неподчинение, за да обърне внимание на конгресмените за корупцията, която предизвиква все по-слабата регулация на финансирането на предизборните кампании.

Настоявам за реформа и обявявам бунт като избирател по начин, отговарящ на описанието от Джеферсън в Декларацията за независимостта", заявил той.

"Както информирах властите, нямам склонност или намерение за насилие, написал той на сайта си thedemocracyclub.org, цитиран от АП. "Един свръхлек летателен апарат не представлява голяма физическа заплаха, но може да представлява политическа заплаха за корупцията. Надявам се да е така. Няма нужда от тревога - аз просто нося пощата!"

Малкият едноместен жироскоп е бил щателно претърсен, но сапьорите не открили нищо опасно на борда.

Председателят на комисията за вътрешната сигурност в Камарата на представителите Майкъл Маккол заяви, че пилотът се приземил доброволно, но ако се е бил приближил повече до Капитолия, властите са били готови да го свалят.

Президентът Барак Обама е бил информиран за инцидента.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жироскопа

    2 0 Отговор
    Миленче, разликата между жироскопа и ЖИРОКОПТЕРА(АВТОЖИРА) е окромна, вземи се ограмоти преди да се излагаш.
  • 2 Румен Янев

    2 0 Отговор
    Със жироскоп не можеш да летиш защото функцията която изпълнява е само за стабилизация ! Има го в танковете - докато се движат оръдието да е насочено в определена цел ! Има го и в навигацията на кораби и самолети ! А малки жироскопчета има във фотоапаратите ... но никой от тях не лети !!!
  • 3 ПВПетров

    2 0 Отговор
    Миленче, Миленче ...