Last news in Fakti

9 Май, 2015 11:19 1 235 3

Протестите в Македония продължават

  • македония-
  • протести
Протестите в Македония продължават - 1
Снимка: БТА

За четвърта поредна вечер вчера се проведоха шествия се проведоха в Скопие, Струмица, Щип и Кавадарци.

Полицейски кордон охраняваше сградата на правителството в Скопие, пътят беше отцепен.  Половин час по-късно шествието тръгна към сградата на Министерството на вътрешните работи. Няма правда, няма мир, Ходи си Никола – това скандираше множеството. Не сме живи мишени. Искането е едно – оставка, предаде БНТ от Спопие.

“Държавата вече 10 години водят към пълен аут. Това е група на недоволни граждани, които не се примиряват с това – с много неразкрити убийства, с престъпленията, дето плащаме сметки, от които се купува оръжие”, споделя Мерита Кулел.

Полицията блокира пътят на протестното шествие до сградата на вътрешното министерство

Полицейското насилие е една от основните причини, които карат хората да излязат по улиците, особено след като опозицията разгласи телефонни записи, които според нея уличават управляващите в укриване на истината за смъртта на 22-годишния Мартин Нешоквски през 2011-а и на журналиста Никола Младенов през 2013-та година.

“Ние сме свикнали полицията да е на режима и да служи на една фамилия, която злоупотребява и която ги кара да правят неща, които не искат. Видяхме случая с полицай, който хвърли своята униформа и си тръгна”, разкри Синат Смаиловик.

Ключова точка от пътят на шествието беше сградата, в която живее премиерът Никола Гревски и централата на Социалдемократическия съюз на Македония.

Пътят на македонските демонстранти и снощи завърши пред парламента. Протестиращите са категорични, че ще продължат да излизат на улицата, докато не видят оставката на правителството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сссс

    0 0 Отговор
    Американския башибузук използва създаването на етнически конфликти като повод да останат на териториите на тези страни за да струпват вйска близо до русия

    време е явно американските башибузуци със мълчаливото съгласие на ес д аизползват косоварите да създадат ислямски анклав и в Македония по подобие на Косово

    РАЗДРОБЯВАНЕТО НА ПРАВОСЛАВНИТЕ СТРАНИ ИСЛЯМСКАТА ДЪГА ПРОДЪЛЖАВА .

    майдан и в Македония ...лошото е че след това ще ппследва и в бг
  • 2 Баланс

    0 0 Отговор
    Само че те не знаят какъв К.. ще си го набият с България !
  • 3 Майтап да става

    0 0 Отговор
    Сега е момента да си я делнем с гърците... Ха-ха, майтап бе! Ние нашата си къща не можем да си оправим, че опряхме и до, как да кажа - общи!
Новини по държави: