Last news in Fakti

15 Май, 2015 10:57 1 368 2

Али Ахмети изостави Никола Груевски

  • никола груевски-
  • куманово

Правителството в Скопие само организирало нападението, твърди сръбска медия

Али Ахмети изостави Никола Груевски - 1
Снимка: АП/БТА

Проведената в четвъртък лидерска среща в Скопие завърши с разцепление в управляващата коалиция, отбелязва АП.

Никола Груевски отсече, че оставката му не е на дневен ред, а основният опозиционен лидер Зоран Заев настоява за предсрочни избори. Албанските партии след двете оставки в кабинета се обявиха за промени в състава на сегашното правителство.

Дългогодишният коалиционен партньор на премиера Никола Груевски – Али Ахмети, лидер на Демократичния съюз за интеграция, призова поддръжниците си да подкрепят организираните от опозицията протести срещу властта.

В интервю за телезия Алсат – М Али Ахмети потвърди публикациите в местни медии, че той заедно със свои сътрудници е преговарял с терористите от Куманово за тяхното предаване.

Това е станало със знанието на премиера Никола Груевски, който бил скептичен за възможността нападателите да сложат оръжие. Али Ахмети разкри, че член на терористичната група ясно посочил, че те искат да им се осигури кордон, за да се изтеглят.

Лидерът на Демократичния съюз за интеграция разкри, че с хода на преговорите са били запознати представителите в Скопие на ЕС, ОССЕ и САЩ.

Бившият директор на македонските спецслужби Сашо Миялков активно е участвал в организацията на терористичното нападение в Куманово. Това разкри сръбският в. „Блиц". Медията се позова на сръбските служби за сигурност.

Сашо Миялков контролира най-влиятелните политици и престъпници от Албания и региона.

Той е предложил в Куманово да се изиграе провокация, която да отклони вниманието на обществото от протестите на опозицията.

Разузнавателната служба на Косово е имала информация, че агенти на македонската тайна полиция са имали контакти с косовски политици за дестабилизация на Македония, разкри албанската телевизия Топ ченал.

Междувременно информирани източници заявиха за Факти.бг, че албанските терористи са проникнали в Куманово през Сърбия.

При опит да се върнат обратно били спрени от сръбските части. Миналия уикенд въоръжена албанска групировка от около 40 души влезе в сблъсък със спецчасти в град Куманово. По време на престрелките загинаха 22 души, включително 8 полицаи.

Прокуратурата в Македония съобщи, че 18 граждани на Косово са сред 30-те души, срещу които са повдигнати обвинения .


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майданче американче

    0 0 Отговор
    Щом си със Русия/ Южен поток и бизнес със Русия/
    ще ти спретнем - топрдия.
    Схеми, инструкции, и средствата са подготвени отдавна.
    Системата е отработвана в много страни и все още е перфектна и безотказна.

    Само гледайте какво ще стане.
    Вземете пуканки фастъци и бира, щото голям сеир ще има.
  • 2 ТОВА Е ТОЙ

    0 0 Отговор
    Македонския Петро ПОРОШЕНКО.

    Македонския ПРАСЕНКО.
Новини по държави: