Last news in Fakti

13 Май, 2015 21:22 1 071 3

Саакашвили и Маккейн съветват реформите в Украйна

  • саакашвили-
  • маккейн-
  • съвет-
  • реформи-
  • украйна-
  • меркел

По време на своята визита в Германия Петро Порошенко заедно с канцлера Ангела Меркел отбелязаха, че мирната регулация на конфликта в Донбас няма алтернатива

Саакашвили и Маккейн съветват реформите в Украйна - 1
Снимка: АП/БТА

Президентът на Украйна Петро Порошенко създаде нарочен съвет, който да го съветва за провеждането на реформите в страната.
Това става ясно от публикувания указ на държавния глава. 
В Съвета по реформите влизат бившият грузински президент Михаил Саакашвили и американският сенатор Джон Маккейн.

Самият Саакашвили през последните месеци направи бърза кариера в Украйна. С указ № 77/2015 от 13 февруари президентът на Украйна Петро Порошенко назначи бившия грузински президент Михаил Саакашвили за свой извънщатен съветник и председател на новосъздадения Консултативен международен съвет по реформите.
Международният съвет по реформите при президента на Украйна е консултативен орган, чиято основна задача е разработване на предложения и препоръки за въвеждането и прилагането на реформи в Украйна въз основа на най-добрите международни практики. Съветът ще привлича чуждестранни експерти за реформирането на украинското законодателство, както и с цел повишаване на нивото на международната подкрепа за Украйна.

Джон Маккейн е изявен поддръжник на по-твърдата политика на САЩ спрямо Русия. Това включва вдигане на оръжейното ембарго и по-ясни ангажименти за превъоръжаването на украинската армия с американско оръжие и бърза писта за Киев за членство в НАТО.
По времето, когато Михаил Саакашвили бе президент на Грузия, страната заемаше осмо място в света по облекчен режим за стартиране на бизнес, седмо място по получаване на права за строителство, второ място по улеснена регистрация на вещни права, пето място по отпускане на кредити и двадесето място по ниво на защита на инвеститорите.  Тази класация се прави от Световната банка. Неин автор е бившият финансов министър на България Симеон Дянков.
Михаил Саакашвили не се нуждае от украинско гражданство, за да заеме новите си назначения в Украйна. Той си остава гражданин на Грузия.

По време на своята визита в Германия Петро Порошенко заедно с канцлера Ангела Меркел отбелязаха, че мирната регулация на конфликта в Донбас няма алтернатива.
Проруските сепаратисти трябва да изтеглят тежката си артилерия от района на летището в Донецк, защото това заплашва примирието. Това не пропусна да поиска  Петро Порошенко. Според него всички 13 точки от второто споразумение от Минск трябва да бъдат приложени на практика.
Украинският президент не е пропуснал да постави въпроса за безвизовото пътуване на неговите сънародници в Шенгенското пространство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реформатор на деформаторите

    1 0 Отговор
    .аакашвили , да си дъвче връзката ли ще научи Пор....ко, или Маккейн ще обясни от неговите "съвети" какво се случи с българските енергийни проекти. Избрал си си съветници, няма що! Стара приказка е " кажи кои са приятелите ти , за да ти кажа какъв си". Междувременно да ви е честито украинци, почна се и вашата- фалира жп компанията ви. Сега едни добри западни чичковци ще ви я изкупят за жълти стотинки, Порошенко ще увеличи банковата си сметка, а вие ще имате право да стачкувате и гладувате! Да ви е честито!!! почна се и при вас!!!!
  • 2 фррр

    0 0 Отговор
    боже опазаи макейн суветник в управлението на украйна ..ама щатите явно хич нямат пръст в майданския преврат хахахахаха

    все едно вълка съветник на кучето как да опази стадото

    путин ще ва опрай той ва оправя вече де
  • 3 ддддд

    0 0 Отговор
    саакашвили стара лимонка на сащ .нали опита да направи преврат против руската власт ..ама путин като му прати танковете и за 3 дена му минаха поривите за американска демокрация . хахаха яде си вратовръзката даже има го на снимки в нета..

    сега са го пуснали в украйна явно покрай пуча там да смарди и да мъти водата ..ама кгб ще му такова майаката скоро
Новини по държави: