15 Май, 2015 17:41 2 202 14

Бойни кораби на Русия и Китай навлязоха в Егейско море

  • русия-
  • китай-
  • кораби-
  • егейско море

Те ще участват в съвместно военно учение

Бойни кораби на Русия и Китай навлязоха в Егейско море - 1
Снимка: БТА

Отряд от бойни кораби на Русия и Китай навлязоха в Егейско море и се отправят към мястото за съвместни военни учения „Морско взаимодействие  2015“, съобщи говорителят на Военния флот на руското министерство на отбраната - капитан Игор Дигало, цитиран от ТАСС.

„Група от бойни кораби с фрегати от китайския флот и кораб на въздушна възглавница от Руския черномоски флот ще преминат през районите на Дарданелите и Босфора и ще навлязат в Егейско море.“, заяви Дигало.

Корабите ще проведат съвместните военни учения в Средиземно море. Тъй като преминават през моретата корабите упражняват въздушна противоотбрана и анализ на морската ситуация.  В упражненията ще се включат 9 плавателни съда.  Сред тях е руският ракетен крайцер „Москва“ , на който ще се намира походният щаб на командването на обединената група от кораби. От там ще се ръководи и изпълнението на задачите по време на учението.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 копермашин

    2 1 Отговор
    Да бе, те нали Китай са партнери на Америка и няма да воюват от страната на Русия? Що тогава правят съвместни бойни учения?

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "копермашин":

    Вероятно китайците са сами за себе си.
  • 3 копермашин

    2 1 Отговор
    Абе не знам за кой са, ама нали Америка им е голям партньор търговски. Що ли не им забраниха, да правят учения с Русия?
    А на нас всеки и всичко ни забраняват!
  • 4 СОМАТ

    2 2 Отговор
    Оп-па при Джон Маккейн пак ще се увеличи потребността от памперси
    На .аакашвили не му трябват , той си гризе вратовръзката. От нея не следват биоотпадъци!

    Коментиран от #5

  • 5 Яни

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "СОМАТ":

    Какво е Сомат - сигурно е сотаджия който яде домат ?
  • 6 тошибиян

    3 2 Отговор
    са нато па ше цирика и тукашния циркажия ше се покрие у бункер 4е наближават оръжия за масово изтребление хахх
  • 7 Аспарух

    2 0 Отговор
    Целият "СВОБОДНО МИСЛЕЩ СВЯТ" е на страната на справедливостта! Тоест страната на Русия! А за щастие Господ е сътворил света така че справедливостта побеждава!!!
  • 8 Киро

    1 1 Отговор

    Аспарух

    Целият "СВОБОДНО МИСЛЕЩ СВЯТ" е на страната на справедливостта! Тоест страната на Русия!

    ===========

    ААХАХХАХАХАХА!!!

    По-голяма глупост не бях чувал скоро!

    Ти изобщо знаеш ли какво е "свободно мислещ свят" бе?
    Еее, да ти кажа - това НЕ Е Северна Корея, Казахстан, Беларус или Китай (като последните не са на страната на водките, а си гледат собствения интерес)

    И не цапай името на Аспарух с изказванията си на подлога!

    Няма български патриот, който да е русофил и това е ФАКТ!

    Коментиран от #14

  • 9 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор
    и кво като руснацит и китайци правят учение в егейско море?българи и американци направиха такова в черно и не виждам драма в това.имат руснаците парички за трошене ,имат кораби за учения правят,подобно е положението и за китайците.тва не ги прави китайците по-малко ангажирани в бизнеса си с щатите и ес ,нито пък по-ангажирани военно с путин!що се отнася до трлочетата дето в това видяха охладняване на отношения запад- китай за сметка на русия- китай ,дано не стане така щото китайците ще трябва пак да ядат врабчета и ще се разсърдят сериозно на руснаците за което :)!
  • 10 onq s konq

    0 2 Отговор
    Куриоэното в това учение е,че руснаците са принудени да комуникират с китайците на английски,т.е. на еэика на потенциалния си враг.
  • 11 Чип

    2 0 Отговор
    За да сме коректни трябва да се спомене, че "Армата" закъса на тренировките,а не на самия парад. Същото, като след тренировъчен полет на Ф 22 трябваше да го режат с ъглошлайф за да изкарат пилота.
  • 12 Чип

    2 0 Отговор
    Ето линк за Ф22 за да не кажете, че пиша глупости:
    http://fishki.net/48598-f-22-raptor-vsjakoe-sluchaetsja-9-foto.html
  • 13 ссс

    1 0 Отговор
    стахотна новина , русия отново напомня на американския башибузук че няма д аим даде целия свят хахахахахах...спете спокойно деца няма опасност от тотално американско робство
  • 14 бай тошо

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Киро":

    Подлогата си ти Кире,ама поне ти плащат за коментарите,а
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания