Last news in Fakti

4 Юни, 2015 17:38 2 227 12

Миг-29 се разби в Астраханска област

  • изтребител-
  • миг-29-
  • русия-
  • астраханска област-
  • разби-
  • ашулук

Двамата пилоти са катапултирали

Миг-29 се разби в Астраханска област - 1
Снимка: БТА/ AP

Изтребител МиГ-29 се разби в района на полигона Ашулук в Астраханска област (Русия), съобщи ТАСС.

Самолетът е изпълнявал тренировъчен полет около 14:00 часа местно време, като двамата пилоти са катапултирали.

В изявлението на министерството на отбраната на Русия се казва, че изтребителят е летял без боеприпаси и няма разрушения на мястото на катастрофата.

Пилотите са транспортирани до болница с хеликоптер, като няма опасност за живота им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    1 1 Отговор
    НАЙ ДОБРИЯ ИЗТРЕБИТЕЛ

    Коментиран от #3

  • 2 onq s konq

    0 2 Отговор
    Да се твърди че се е "раэбил",эначи да се каэва на черното бяло-АМИ ТОЙ ЭА ТОВА Е НАПРАВЕН-3А ТАРАН!!!А като няма "цел",просто се самоунищожава/пилотите тр са мн треэви,че да скочат навреме/.
  • 3 6699

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Vasik Atanasova":

    Че е добър , добър е .
    Не е ли малко възрастен , за да твърдим , че е най- най ?
  • 4 Mopcku

    1 0 Отговор
    Преди да закрият авиацията и нашите летци ходеха на стрелби в този район.
  • 5 МИГ 29

    1 0 Отговор
    Според мен е най - красивият истребител! Като технически параметри и възможности е всепризнат по целият свят!
  • 6 мдааа

    0 0 Отговор
    Хвалил го бил цял свят, бил красив, ама демонстративните полети на авиоизложения и сухи тренировки са едно, а бойното приложение- съвсем различно нещо. Факт е, че Ф-16 има спечелени десетки битки, а МИГ-29 няма нито една, ако не броим свалянето на два цивилни самолета „Cessna 337“ през 1996 г. навлезли в кубинското въздушно пространство.
    Недостатъци : малък боен радиус (по-старите версии)- за да не бягат руските и източноевропейските пилоти на запад :))), ненадеждна и неточна система за навигация, примитивна комуникационна система и свързаност, слаб радар с лоша разделителна способност.
    Предимства: голяма скороподемност (330 м/с), висока маневреност, изключително ефективна система за нашлемно целеуказване = предимства в близък маневрен въздушен бой. Само че близкия бой е от Втората световна война. Всички свалени Миг-29 от F-16 в Югославия са от дистанция над 50 км – т.е. не се стига до близък бой. В Ирак същата картинка. Старата концепцията за война на руснаците е примитивна - осъзнаха от Ирак-1 та до Грузия. Доказателството – опит за тотална реформа в армията като въоръжение и тактика.

    Коментиран от #7

  • 7 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "мдааа":

    Винаги съм се чудил на лаици като теб, как изобщо имат смелостта да пишат и категоризират неща, които изобщо не разбират?!
    Това за спечелените битки на F-16 срещу МиГ-29, го разправяй на индийските пилоти с МиГ-29, които като излетят карат всички пакистански F-16 да се скрият! Какво ми сравняваш ВВС на САЩ с тези на Ирак и Югославия? Или това, че изтребителите на САЩ се насочват от АУАКС, за теб не е от особено значение?
    Да, всички свалени МиГ-29 са с AIM-120 AMRAAM на дистанция от поне 20 км, но самолетите са били насочвани от АУАКС. При една равностойна битка, МиГ-29 трябва да се насочват от А-50 /еквивалент на АУАКС за далечно радиолокационно откриване/. Тогава МиГ-29 може да използва ракетите за далечни дистанции Р-77 с активна глава за самонасочване. Тази ракета може да се изстрелва само от изтребител с ФАР /фазирана-антенна решетка/, което напълно противоречи на тъпизма ти за слаб радар. За примитивната комуникация няма какво да те коментирам - пълен абсурд!
    Концепцията за близък въздушен бой не е отживелица, а е реалност при сблъсъци на големи ВВС. Когато врагът има 5 самолета на кръст и F-22 да са, ефектът ще е пак същия.
    Но какво ли съм тръгнал да ти обяснявам, като съм сигурен, че дори не може да разбереш най-голямото предимство на МиГ-29 - интегралната аеродинамична схема?! Стига човек да ти прочете оксиморона "голяма скороподемност (330 м/с)" и веднага става ясно, че си пълен аматьор!!!

    Коментиран от #10

  • 8 гост

    0 0 Отговор
    Ами то при самолетите е както при колите. Все по- нови се правят , ама и те се равалят. A и старите тарантайки вьршат работа в добри рьце . Техника баджанак !
  • 9 Киро

    0 0 Отговор
    Това самолетче от кои е било - от страните и несваляеми или от ония, "дето блокират електрониката"?

    Хохо, драги зрители, поредната руска технологична щайга!
  • 10 мдааа

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    А бе, препредадените в моя пост слабости не са изсмукани от пръстите ми, а са на базата на анализите от сравненията проведени от експерти с останалите в соцстраните мигове, които новите демокрации наследиха. По-голямата част от продадените по света са точно такива, а не последни модификации с подобрения. Така всичките ти подмятания не са насочени към мен, а към военни летци и експерти обективно показващи слабите и силните страни на машината. Горките специалисти, които според теб са неразбиращи лаици, говорещи абсурди и тъпизми.
    Но нещо друго по-важно: написал съм мнение по някаква си тема, като свободен човек имащ право на такова. Като имаш собствено по темата си го напиши, но кой си бе да ме съдиш и коментираш мен, а не по същество статията? Е..хте в „експерта”, трол руски зомбиран!
  • 11 вввв

    0 0 Отговор
    анти руската пропаганда мина на АКСИОМНИ твърдения

    ....за тъпаците проверете в уикипедия какво значи ......
  • 12 роро

    0 0 Отговор
    Заблуда от игнориране на факти (argumentum ad ignorantiam).
    Дефиниция: Аргументите от този вид приемат, че ако нещо не е било доказано грешно, то задължително е вярно. Контравариантът е, че ако нещо не е доказано вярно, задължително трябва да е грешно. Това е частен случай на фалшивата дилема, тъй като се приема, че всички предположения или трябва да е известно, че са верни, или да е известно, че са грешни. Липсата на доказателство не е доказателство!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания