5 Юни, 2015 17:29 822 0

Две мотриси на метрото в Рим се сблъскаха, над 20 ранени

  • рим-
  • метро-
  • мотриси-
  • катастрофа-
  • сблъсък-
  • ранени

Човешка грешка е причина за катастрофата

Две мотриси на метрото в Рим се сблъскаха, над 20 ранени - 1
Снимка: БТА/ AP

21 души бяха ранени, след като два влака от метрото в италианската столица Рим се сблъскаха един в друг, съобщи Ansa.it.

Мотрисите се движели в една и съща посока с не повече от 30 километра в час, но машинистът на задния влак не се е съобразил със знаците и данните за скоростта.

„Човешка грешка е най-вероятната причина на инцидента“, съобщи представител на местните власти.

Според италианските медии нито един от пострадалите не е в критично състояние, въпреки че някои от очевидците описаха катастрофата като „кошмар“.

Рим има две основни линии на метрото, като инцидентът е станал на линия „Б“ в южната част на града.

През 2006 година една жена загина, а повече от 100 души бяха ранени, след сблъсък на две мотриси в италианската столица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: