Last news in Fakti

11 Юни, 2015 16:14 1 843 15

Русия обвини САЩ в разпалване на конфликта в Украйна

  • русия-
  • сащ-
  • украйна-
  • конфликт

Доклад на Държавния департамент на САЩ, който обвинява Москва за провокативни действия в Украйна бе посрещнат с упрек от страна на руските власти

Русия обвини САЩ в разпалване на конфликта в Украйна - 1
Снимка АП/БТА

Руското министерство на външните работи днес обвини САЩ, че дестабилизират обстановката в Украйна. Изявлението дойде като отговор на обвинение, направено в доклада на Държавния департамент на САЩ, че Русия "продължава провокативните действия в и около Украйна.", съобщава Ройтерс.

"В действителност Съединените щати, са тези които правят ситуацията с конфликта в Украйна по-лоша и насърчават сегашната власт в Киев да продължат братоубийствения вътрешнодържавен конфликт."

Вашингтон и някои страни от Западна Европа обвиниха Русия, че доставя на проруските бунтовници в Източна Украйна оръжия и войници и увеличава военното си присъствие в близост до руската граница с Украйна.

В изявлението си Русия заяви, че не провежда никаква "необичайна военна дейност".

САЩ обвини Русия в "окупиране" и "опит за анексиране" на Крим, в "провокации срещу Украйна", които противоречат на ангажиментите в рамките на ОССЕ, включително според Виенския документ от 2011 г."

"Тази постановка на въпроса е в коренно противоречие с реалността", твърди руското външно министерство.

"Връщането на Крим към територията на Руската федерация стана изцяло според нормите на действащото международно право, бе резултат от свободно волеизявление на жителите на полуострова", а "обвиненията срещу Русия, че уж продължава провокациите спрямо Украйна като цяло (. . .), нямат никакви основания", заявява Москва.

"Странно" е да се изслушват подобни обвинения от държава, която постоянно декларира, че се обявява за поддържане и укрепване на международния мир и сигурността, но "през последните няколко години бе замесена в крайно разрушително дестабилизиране на обстановката и в споменатата Украйна, и в други региони", пишат още от руското министерство.

Смъртта на трима цивилни и двама войници бяха докладвани от украинската армия в четвъртък, след като сблъсъците между украинските сили и сепаратистките бунтовници, които контролират част от изтока, продължават.

Нито една от страните реално държи на споразумението, известно като Минск II, което бе постигнато през февруари след преговори, координирани от Франция и Германия.

Докладът на Държавния департамент на САЩ също очерта руските нарушения на един от договорите за оръжия, подписан между двете страни през 1987 г., като заяви, че "Руската федерация продължава да бъде в нарушение на задълженията си по Договора INF [ядрени сили със среден обсег ]." Договорът забранява притежаването, производството, или тестването на  крилата ракета с обсег от 500 до 5000 км.

"Изводът от доклада е, че Държавният департамент все още предпочита пропагандния подход, за да привлече вниманието към проблема (изпълнението на контрола на въоръжението)," коментира руското външно министерство, което отрича своите нарушения и обвини САЩ в подобни нарушения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 водка

    1 2 Отговор
    Върховна наглост - да анексираш част от една държава, да нахлуеш подло (неофициално, без опознавателни знаци) в друга част и да дестабилизираш като цяло страна, а да обвиняваш някой друг в разпалване на конфликта - това само кремълските диктатори го могат!
    ..Русия заяви, че не провежда никаква "необичайна военна дейност". Че кой е казал че е обичайна? Обичайната военна дейност включва открито нападение, тук става въпрос за невиждана досега подлост - кремълци вече патентоваха нов вид военни действия - възползвайки се от сродната техника и въоръжение нахлуват в чужда държава без опознавателни знаци и се правят на местни сепаратисти.....

    Коментиран от #2

  • 2 Ituriel

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "водка":

    Върховна наглост - да твърдиш, че доброволното провеждане на референдум и постигане на огромно мнозинство от резултат "ЗА" присъединяване да се нарича "анексия". А САЩ, не нахлу нагло в Сърбия и в близко-източните страни, които са на хиляди километра от бреговете й? Най-наглото е постоянната промиващи мозъци пропаганда, в която крадеца твърди "дръжте крадеца". Това го могат само американските наглеци.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 миседниш накура

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ituriel":

    те след втората световна война навсякъде се опитват да налагат "демокрация" и който откаже го нападат-примери много-Корея,Виетнам,Никарагуа,Ирак,Югославия......майната им на американците
  • 4 незнайко

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ituriel":

    Точен и ясен отговор. Браво.
  • 5 Киро

    0 2 Отговор
    Типично за Путя и компания - крадецът на вика "дръжте крадеца".

    За съжаление тия глупости не минават вече пред никой, който има повече от 2 грама мозък в главата.
  • 6 сссс

    2 0 Отговор
    "Странно" е да се изслушват подобни обвинения от държава, която постоянно декларира, че се обявява за поддържане и укрепване на международния мир и сигурността, но "през последните няколко години бе замесена в крайно разрушително дестабилизиране на обстановката и в споменатата Украйна, и в други региони", пишат още от руското министерство.

    шах и мат просто ... директен отговор

    аколкото до департамента на сащ .... сигурно много го е еня путин за мнението и доклада им хахахаха ..еднополюсния модел свърши колкото и да не можете да го повярвате просто го приемете като факт
  • 7 сссс

    2 0 Отговор
    всяка страна може да реши да се присъедини към руската федерация ..затова е федерация ...дали с референдум или със решение на законо избраните власти..

    може д аси част от руската федерация дори д анямаш граници с нея под формата на ,,ексклав ,, вижте уикипедия ...примера е калининградска област

    както може да се присъединяват към ес ..аре да може и към руската федерация да може ако някои иска ...ааа ..нали уж сме големи демократи
  • 8 комсомолец

    0 0 Отговор
    и да знаете другари много са лоши американците защото бият негрите и пият кока кола
  • 9 бай тошо

    1 0 Отговор
    Кирето пак се запени,ама свестен коментар....няма,само глупости да пишеш,то лесно КИРЕ
  • 10 бай тошо

    1 0 Отговор
    Очакваме включване от ДЕСИ и КОНЯ С ОНЯ,ЧЕ ДА СИ ОПРАВДАЯТ ЗАПЛАТКИТЕ
  • 11 куче

    0 0 Отговор
    Русия да си сяда вече на задника, да не се самозабравя!
    И тоя Путин много голям взе да го вади, да не стане играчка - плачка накрая. Нямат ресурс, оръжие и армия, да се противопоставят на армията на НАТО!

    Коментиран от #12

  • 12 Веселко

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "куче":

    Имат народ приятелю и огромен ресурс от запасняци.Хората там са патриоти а не консуматори както на запад.Американците досега са водили войни само когато са в пъти подготвени от другите,и пак са яли бой.Нали знаеш самолета,бомбардира,но територията се задържа само от наземни части.Дано няма война че ще го изядем и ние заради шепа корумпирани наши политици.
  • 13 onq s konq

    0 0 Отговор
    Тошо Бей,или Тошо сан/иэраэ на уважение на японски е -не е псувня:)/-добре е да осъэнаеш,че соц милицията дето "днешната не биела,но снощната те скъсва от бой в ареста" и "интелигентно -раэпасаната" и всесилна Държ Сигурност която с усмивка може да те прати в Белене или Скравена да те ядат прасетата ги няма вече!И не си въобраэявай че когато Орешарски беше на власт сте управлявали ВИЕ-бяха просто няколко червени олигарси,които си грабнаха едни милиарди эа бъдещите 1000години да има да си харчат семействата им,беэ да се интересуват такива като тебе дали иэобщо са живи!А идеята че си "оправдавам эаплатката" като пишатук,може да се эароди единствено в тъпата ти тиква,щото приходите ми от имоти са повече от достатъчни и иэобщо не ме бърка да вкарам "некой лев" в касата на любимата си партия съвсем беэкористно-просто эа кеф!Аре СЛАВА НА БКП!...эа щастие посмъртно:)
  • 14 болшивик

    0 0 Отговор
    аз съм комунист но ще напусна моята партия бсп защото там се вихри корупция за милиони левове подкупи за ръководни места и нашите другари олигарси водят война за територии и пазари
  • 15 сссс

    0 0 Отговор
    всяка страна може да реши да се присъедини към руската федерация ..затова е федерация ...дали с референдум или със решение на законо избраните власти..

    може д аси част от руската федерация дори д анямаш граници с нея под формата на ,,ексклав ,, вижте уикипедия ...примера е калининградска област

    както може да се присъединяват към ес ..аре да може и към руската федерация да може ако някои иска ...ааа ..нали уж сме големи демократи
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания