Last news in Fakti

15 Юни, 2015 19:48 3 581 26

Русия плаши с „Искандер“ в Калининград

  • калининград-
  • искандер-
  • плаши-
  • русия

Руското министерство на отбраната заплаши с адекватен отговор,  ако САЩ разположат танкове, артилерийски установки и друга бойна техника в Източна Европа. Координаторът на генералните инспектори в руското министерство на отбраната генерал Юрий Якубов определи пред „Интефакс“ появата на танкове и артилерия в Източна Европа като „най-агресивният ход на САЩ и НАТО от времената на Студената война“.

„Москва ще бъде принудена да разположи свои сили и военна техника в западното стратегическо направление… Ракетната бригада в Калининградска област с бързи темпове ще бъде превъоръжена с новите оперативно-тактически комплекси „Искандер“", заявява генерал Якубов.

Промени ще има и в руската военна групировка в Белорусия. В момента не е известно дали Москва ще усили своето военно присъствие в анексирания Крим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сссс

    1 3 Отговор
    Русия плаши с „Искандер“ в Калининград гаргите !
  • 2 onq s konq

    2 5 Отговор
    Тъпите руснаци не се усещат,че 3апада освен с икономическите санкции ги доиэтощава и със студена война!Ами като свършат парите ве "братушки"?Ще подбивате цените на петрола ли?И на оръжието?!Нямате и "соц. лагер " да го доите...Олигарсите-м..ната им-те не живеят в Русия,ама Иванушка...отде сила да се бие със 3мея,като няма манджа?:)

    Коментиран от #4, #13

  • 3 запасняк

    3 1 Отговор
    крайно време е Русия да скърцне с зъби на самозабравилите се американци
    Времето на предателя Горбачов и пияницата Елцин мина!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Путин е силен той е продукт на КГБ - една сложна институция с многогодишен стаж в управлението, манипулацийте, диктатурата , интриганстването и управлението на масите
    Нима мислите че афроамериканеца Обама му е достоен опонент?
  • 4 999

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    В този случаи има тъпи но те карат БМВ и се правят на земеделци крадящи субсидии, но лошото е,че заради такива България загива и се циганизира.

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "999":

    Ко речи?:)

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "по темата":

    като нямаш аргументи в спора и се почва с познатата песен на руския трол.в америка бият негрите ,европеиците ни изкрадоха фиримите и парите и всички дето не харесвате путин сте боклуци.иначе конника е прав ,русия с новата си милитаризация я чака глад!

    Коментиран от #8, #9

  • 8 раптор

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    Не е там въпроса! Въпроса е защо трябва да се стига до биене на негри?!?! Защо негрите бият? Защо нашенците продадоха нашите фирми?!?! И не се противопоставяме на тези които не харесват Путин, ние се противопоставяме на тези които го мразят! Глад Русия няма да види! По-вероятно е да се стане по-богата, но ако не стане - и това стига! От глад никой не е умрял, а материализма е за женчовци!

    Коментиран от #21

  • 9 Неграмотен

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    За какъв глад говориш--Блумберг написа преди седмица--Русия е в Топ 5 за най-силни икономики....За какъв глад говориш,когато рашъните изкупиха курортите на цял свят и най-вече на Европа...Престани да четеш украински сайтове и "свободните медии"....

    Коментиран от #15, #22

  • 10 сссс

    1 1 Отговор
    Москва ще бъде принудена да разположи свои сили и военна техника в западното стратегическо направление… Ракетната бригада в Калининградска област с бързи темпове ще бъде превъоръжена с новите оперативно-тактически комплекси

    американците дразнят МЕЧКАТА на наш гръб ей долно племе американско

  • 11 сссс

    1 1 Отговор
    който е запознат с характеристиките на новите ескандер ....има повод за тревоги ...но преди това да се разтревожи какво правят янките до самата граница с русия с натовски бази
  • 12 ссс

    2 1 Отговор
    искандер м не са просто ракетни комплекси ..

    http://rasper-bg.com/?p=2462

    Според въоръжените сили на САЩ,, Искандер М,, е и пряка заплаха за цялата Европа. Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу реагира лаконично: комплексите „Искандер-М” могат да бъдат разположени на територията на Русия във всяко време и на всяко място. „Където искаме, там ги разполагаме!” – постави точката министърът.

    Мобилност, точност и мощ – това са трите основни характеристики на оперативно-тактическия комплекс „Искандер-М” – една от най-опасните оръжейни системи и средство за сдържане на агресията срещу Русия.

    Приемането на искандерите на въоръжение за Запада беше неочакван и неприятен сюрприз. Наследникът на „Ока” – оперативно-тактическият комплекс „Искандер” (според класификацията на НАТО – SS-26 Stone)

    Във варианта „Искандер-К” комплексът е снаряжен с две крилати ракети с голяма далечина „Калибър” – по натовската класификация SS-N-27 «Sizzler». Тези ракети поразяват не само наземни обекти в инфраструктурата на противника, но и изпълняват ролята на противокорабно оръжие. Специалисти смятат, че далечината им може да се увеличи от 480 до няколко хиляди километра. Благодарение на това, намирайки се в дълбокия тил, „Искандер” еднакво ефективно унищожава ракетни комплекси, далекобойна артилерия, обекти от системите на ПРО и ПВО, авиация на летища, центрове за управление и свръзки, включително подземни и др. цели. За повишаване вероятността от поражение на добре защитени цели в комплекса са заложени технически решения, които позволяват на ракетата да преодолява системата на ПВО или ПРО на противника по типа на онази, която е заложена в съвременната стратегическа ракета „Топол-М”.

    Полето на „Искандер” е независимо от това дали в небето над района на бойните действия има разузнавателни спътници или авиация. Целеуказването за него може да се получи и от специален общовойскови разузнавателен автомобил, от войник, който коригира артилерийския огън, или от снимка на разположението на целта на местността, която се получава в бордовата изчислителна машина на комплекса. След това комплексът е готов за бой – изстрелва първата ракета, а след по-малко от една минута – и втората. Дори противникът визуално да определи мястото на изстрелването, няма смисъл да стреля по тази точка. За няколко минути екипажът на „Искандер” сваля маскировъчното оборудване и напуска позицията.
  • 13 той е цар

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Да ти кажа честно България е най-манипулираната държава .. медиите ни лъжат
  • 14 Киро

    0 1 Отговор
    Плашат гаргите тия п.тювци фалирали...

  • 15 Киро

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Неграмотен":

    Ей го "Блумберга" дето "написал", че Русия била в топ 5 икономики, АХАХАХАХАХАХА!

    Вица на деня! Елементарен опит за евтина, ама много евтина масковска пропаганда!

    А ето къде е истината (МВФ):

    Еuropean Union[n 1] 18,495,349[9]
    1 United States 17,418,925
    2 China 10,380,380[n 2]
    3 Japan 4,616,335
    4 Germany 3,859,547
    5 United Kingdom 2,945,146
    6 France 2,846,889
    7 Brazil 2,353,025
    8 Italy 2,147,952
    9 India 2,049,501
    10 Russia 1,857,461

    И това е към 2014, към 2015 икономиката на Русия е вече по-малка от на Испания и е извън топ 15!!

    ХАХАХААХАХАХА

    Я още някой виц??

    Коментиран от #16, #17, #18

  • 16 Монго

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Киро":

    Специалиста по турската армия-хаха, хихи са елементарните словоизлияния на още по-елементарният ти мозък. В интерес на юпитата от Уолт стрийт, да преди конфликта, Русия беше 6-та по притежание на брейд облигации на дълга на САЩ, в момента е 22-ра. Не защото умира от глад, а защото ги продава. Чукни елементарната Уикипедия за външния дълг на САЩ. Информацията е от преди 2-3 години, и виж Русия, като какъв КРЕДИТОР се явява на САЩ! Останалите ти плюнки са излишни...

    Коментиран от #23

  • 17 Монго

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Киро":

    Ето ти да не се мъчиш:
    https://alterinformation.wordpress.com/2013/10/19/2894910040599660/

    Коментиран от #20

  • 18 Тито

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Киро":

    Кире,това май е дълга на САЩ към останалите бе......ххаахаха А сега сериозно--Я сега умният ти--сложи срещу цифрите на всяка една страна и дълговете им-----та да лъсне веднага,кой вече е фалирал.Твоят списък,е за ВВП а не за реалната икономика--щото ако от това ВВП извадиш дълга на САЩ--ще се удивиш,господин американецо--какъв голям е минуса на американците....А във природата и в икономиката има едно фундаментално правило--неможеш вечно да живееш в дългове....!!!!!!
  • 19 ссс

    0 0 Отговор
    искандер м не са просто ракетни комплекси ..

    http://rasper-bg.com/?p=2462

    Според въоръжените сили на САЩ,, Искандер М,, е и пряка заплаха за цялата Европа. Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу реагира лаконично: комплексите „Искандер-М” могат да бъдат разположени на територията на Русия във всяко време и на всяко място. „Където искаме, там ги разполагаме!” – постави точката министърът.

    Мобилност, точност и мощ – това са трите основни характеристики на оперативно-тактическия комплекс „Искандер-М” – една от най-опасните оръжейни системи и средство за сдържане на агресията срещу Русия.

    Приемането на искандерите на въоръжение за Запада беше неочакван и неприятен сюрприз. Наследникът на „Ока” – оперативно-тактическият комплекс „Искандер” (според класификацията на НАТО – SS-26 Stone)

    Във варианта „Искандер-К” комплексът е снаряжен с две крилати ракети с голяма далечина „Калибър” – по натовската класификация SS-N-27 «Sizzler». Тези ракети поразяват не само наземни обекти в инфраструктурата на противника, но и изпълняват ролята на противокорабно оръжие. Специалисти смятат, че далечината им може да се увеличи от 480 до няколко хиляди километра. Благодарение на това, намирайки се в дълбокия тил, „Искандер” еднакво ефективно унищожава ракетни комплекси, далекобойна артилерия, обекти от системите на ПРО и ПВО, авиация на летища, центрове за управление и свръзки, включително подземни и др. цели. За повишаване вероятността от поражение на добре защитени цели в комплекса са заложени технически решения, които позволяват на ракетата да преодолява системата на ПВО или ПРО на противника по типа на онази, която е заложена в съвременната стратегическа ракета „Топол-М”.

    Полето на „Искандер” е независимо от това дали в небето над района на бойните действия има разузнавателни спътници или авиация. Целеуказването за него може да се получи и от специален общовойскови разузнавателен автомобил, от войник, който коригира артилерийския огън, или от снимка на разположението на целта на местността, която се получава в бордовата изчислителна машина на комплекса. След това комплексът е готов за бой – изстрелва първата ракета, а след по-малко от една минута – и втората. Дори противникът визуално да определи мястото на изстрелването, няма смисъл да стреля по тази точка. За няколко минути екипажът на „Искандер” сваля маскировъчното оборудване и напуска позицията.
  • 20 икономист

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Монго":

    "Рано или късно китайците ще разберат две неща - първото е, че оризът не основно ястие, а гарнитура и второто, че изкупуването на американски дълг въобще не е най-добрата инвестиция!"
  • 21 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "раптор":

    я чудо,руснака се оказа българин :).сега включи на втората линя и спря да ни говориш в трето лице на нас в българия дето сме били смотани :)!!!русия гладува в последните 100 години поне 4 ри пъти нищо че ти удобно ги забравяш тези работи ,демек веднъж на 25 години и всеки път глада е предизвикан от управляващите там ,въпреки природните ресурси на страната.господин путин води страната си с бодра крачка към откриване на новия сезон през 21 век.в отделни неини райони започна купонната система ,изчезнаха от пазара определени продукти и това ще продължи за да има путин танкове и самолети с които да подрънква на останалия свят ,подобно на севернокореиците.та тва бе идеята на конника ,другото няма да го коментирам щото е умишлено отклонение ,подобни на другите правени от путиновистите ,когато останете без аргуменити!
  • 22 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Неграмотен":

    говоря за истински натурален глад предизвикан от липса на храна ,подобен на този през 1917-21,или на този 34-35 или на този 45-48 или на този 90-92 .глад при които пак лошия запад с лошите безвъзмездни помощи ще спасява гордите руснаци и най-вече невинните им деца и старци.и не пиши лъжи за руската икономика дето била по сила в топ 5 .руската икономика е в рецесия и тенденциите са тя да остане там поне още година, а ако санкциите не се вдигнат или поне петрола не тръгне нагоре рецесията ще предизвика икономически колапс на страната.
  • 23 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Монго":

    кво общо има тва с писаното от киро?руснаците са си продавали дълговите книжа на сащ ,но придобитите средства ги загубиха за да държат рублата да не се срине ,което в края на краищата пак ще стане ,а киро ти е поместил позицията на страните по брутен вътрешен продукт на да покаже къде се намира руската икономика следствие твърдението на твой съидейник.
  • 24 ссс

    0 0 Отговор
    сори ама не ни с екоментират глупостите ти

    темата е ескандер м
  • 25 корееца

    0 0 Отговор
    В западно стратегическо направление ще изправят 10000 кашона с първокласна водка и 200-300 хиляди рускини подбрани между 1.70-1,80 ей така за казачока.За голяма война срещу запада трябва и голяма икономика поне 5пъти по силна от руската.Не разчитайте на китайците, защото японците са ги наказвали многократно и още им държи влага.
  • 26 сссс

    0 0 Отговор
    ЗА ЦЕНТАДЖИИТЕ ...

    Сенатът на САЩ забрани изтезанията ..дата 2015г
    http://fakti.bg/world/146853-senatat-na-sasht-zabrani-iztezaniata

    за кво да говорим повече

    хахаха е .аси демокрацията в сащ ...до сега бяха разрешени изтезания и мъчения в щатите ли ве ....аси средновековната държава

    Имайте предвид,че стожера на демокрацията-САЩ във 2013 офицялно отмени робството в Мисисипи
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания