12 Юни, 2015 10:54 750 0

Повишена сигурност в Баку за европейските игри

  • баку-
  • европейски игри-
  • оон-
  • мир-
  • сигурност

ООН: Първите европейски игри в Баку са послание за мир. Приносът на Азербайджан в организирането на тези игри е високо ценен

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун приветства откриването на първите европейски игри, които започват в азарбейджанската столица Баку днес.

Според сайтът Oxu.Az, изявлението идва от говорителят на ООН Стефан Дюжарик: "Генералният секретар оценява високо приноса на народа и правителството на Азербайджан за организирането на тези игри и се надява, че страната ще продължи да насърчава международното и регионалното сътрудничество."

Според Дюжарик, неотдавнашния отрицателен доклад, направен от специалния съветник по спортните въпроси на генералния секретар на ООН Вилфред Лемке, не отразява възгледите на Организацията на обединените нации или на генералния секретар на организацията по въпросите за мира.

Бан Ки-мун се надява, че това няма да засенчи положителната роля, която спортът играе в насърчаването на идеята за мир и развитие.

Ден преди старта на Европейските игри, Министерството на извънредните ситуации проведе среща с всички силови ведомства в страната, на която бе акцентирано върху подготовката за церемонията по откриването, пише сайтът azernews.

Проблемите на сигурността са приоритет за първите европейските игри в Баку 2015.

Министър Камаладин Гейдаров нареди да бъде осигурена повишена степен на сигурност по време на церемонията по откриването.

Съответните министерства в Азербайджан са били инструктирани да вземат всички възможни мерки за сигурност, за да се гарантира пълната безопасност както на спортистите, така и на посетителите.

Министерството на извънредните ситуации е работело денонощно, за да опази спортните съоръжения на Европейските игри.

Министерството на вътрешните работи също съобщи, че областите, в които ще се проведат Игрите са под пълен контрол.

Всички служители на министерството на вътрешните работи ще правят щателни проверки на всички спортни локации по времето на Европейските игри.

Служителите от други правоприлагащи органи, министерството на транспорта, както и военнослужещи от вътрешни войски ще помагат на полицията да осигури обща безопасност и сигурност по време на Игрите.

Баку за пръв път е домакин на Европейските игри. Това е вълнуващо и иновативно мулти-спортно събитие за целия континент и ще се проведе от днес 12 юни до 28 юни, 2015.

По време на игрите ще се проведат общо 20 спортни събития: 16 олимпийски спорта и четири неолимпийски спорта. В столицата Баку ще се съберат над 6000 спортисти, сред които и 127 българи.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА