18 Юни, 2015 13:55 3 290 18

Ходорковски: Конфликтът между Путин и Запада е изкуствен

  • михаил ходорковски-
  • конфликт-
  • русия

Според него руските власти се опитват да отвлекат вниманието на населението от проблемите в страната

Руският олигарх Михаил Ходорковски заяви, че според него, конфликтът между руския президент Владимир Путин и Запада е създаден изкуствено, съобщи Ройтерс.

Според Хдоорковски, това е начин да се отвлече вниманието на руснаците от същинските проблеми на тяхната страна, създавайки образа на общия враг.

„Сегашната конфронтация със Запада е абсолютно изкуствена. Тя се създава от висшите слоеве в страната, които се опитват да запазят властта си.“, заявява Ходорковски по време на срещата на Атлантическия съвет.

Според бившия олигарх „този елит отчаяно се нуждае от образа на общ враг, за да отвлече вниманието на населението от корупцията и неефективната власт.“

„Няма как да се постигне някакво сближаване, докато Путин все още е на власт“, заявява Ходорковски, който обаче заявява, че Западът трябва да е готов да помогне на Русия в нейната интеграция към НАТО и ЕС, след евентуалната смяна на властта. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 рамзес III

    2 4 Отговор
    Винаги е имало "подлютени тролчета" но тия са направо тролей !!?
    Разбира се че Русия след сериозни реформи ще стане част от НАТО и ЕС но първо трябва да преживее путинизацията!

    Коментиран от #5, #10

  • 5 хаха

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "рамзес III":

    герберастко тролче.
  • 6 рамзес III

    1 4 Отговор
    Хи хи ...Умен руски тролей!Нещо по същество да имаш ???
  • 7 тролей

    5 1 Отговор
    И какъв е по-точно смисъла от НАТО по принцип, а още повече и ако Русия се присъедини ? Преди 1990 беше контра на Варшавския договор, а сега ?
  • 8 ръчна количка

    0 2 Отговор
    Къде отиде Варшавския договор?
  • 9 mediator37

    4 1 Отговор
    От пандизчия акъл. Ако беше много умен още щеше да си харчи милиардите и да притежава най-големите нефтени полета в света. Открил Ходорковски топлата вода - че всяка власт гледа да отвлича вниманието на населението с нещо.
  • 10 Топол

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "рамзес III":

    Малко само си разменил нещата.Не Русия ще става член на НАТО , а НАТО ще става част от Русия. А сериозните реформи се свеждат до "путинизация " на Щатите.
  • 11 раптор

    6 1 Отговор
    Да отвлече вниманието от неуспехите и курупцията... А тоя ходорковски друсан ли е? Един от най-големите крадци - извършил най-мащабните корупционни схеми в историята... Не му щем мнението на този! А и честно казано е много по-добре населението да е фокусирано срещу външната заплаха, отколкото да се вглъбява в недостатъците си, както е при нас или в САЩ! Там хората се тъпчат с антидепресанти и общо взето е пълно с откачалки!

    Коментиран от #12

  • 12 велосираптар

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "раптор":

    Някой да те е питал какво му щеш и какво не му щеш!Каде е варшавския договор?

    Коментиран от #13

  • 13 раптор

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "велосираптар":

    Е ти какво? Арбитър на коментарите ли се явяваш? Изразявам твърда позиция спрямо тоя крадец... Никой не ме е питал, предполагам и тебе!Пък и аз, за разлика от тебе съм част от руския свят, така че неговото послание се отнася и до мен! Да, аз съм болшевик, а ти си най-прогресивно гледащия нихилист! Много си готин!
  • 14 Киро

    0 5 Отговор
    Много ясно, че е прав Ходорковски!

    Затова беше ясно, че руската армия няма да спази договорките от Минск - просто ботоксното джудже няма правилен ход и единственото, което му остана, е да хвърля на народа си пясък в очите с Донбас!

    Икономиката се срива, оная шума рублата се държи на инжекции, безработицата се увеличава, хората с кредити реват на умряло, магазините за храни - почти празни и така нататък и така нататък!
  • 15 Киро

    0 5 Отговор
    раптор
    и курупцията

    =========

    Защо всички слагачи и г.золизци на Путя са неграмотни???
    Някой ще даде ли отговор?

    Разбира се - няма как учен и умен човек, който може да мисли, чел е, има собствено мнение и не е някой комплексар - да бъде путинист!

    Няма как!

    Коментиран от #16

  • 16 раптор

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Киро":

    Много си пламенен бре! Хахаха! Ударил си една ракия и си се развълнувал... О горките ние, излъгани от Путин. Само дето си заслужава всичко, и от бясната ти реакция също се добива представа! Пък ти за това колко ще обеднеем не се тревожи! Пак ще имаме пари да купим всички меркантилисти като тебе в клетата България! Признай, че би се продал ако някой плати добра цена за тебе! Но за тебе добра цена никой не би платил! Доста си - посредствен!
  • 17 Dain

    1 0 Отговор
    Съмнявам се че може доброволно да накараш (човек) който никога не е учил и работил,да застане на работно място с норма.Успех на верующите.
  • 18 tati

    4 0 Отговор
    ДО раптор

    Браво на раптор ~ точно така си е !!!!
    Един нормално мислеш човек на 1000 във тази държава!
    Аз никога няма да се примеря със класовото разделение при тази смотана демокрация ~ Не може 10 човека да са милионери - богаташи и от другата страна на барикадата 1 000 000 човека да живеят във мизерия !!!! Жестоко експлоатирани и лъгани от 10 тариката !!!!! НЕ НЕ НЕ ..........................
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания