Last news in Fakti

21 Юни, 2015 10:59, обновена 21 Юни, 2015 20:16 3 644 3

Дете от български произход е сред загиналите в Грац

  • грац-
  • австрия-
  • траур-
  • джип

Траур в Грац след трагедията вчера

Днес австрийския град Грац е в траур след вчерашният тежък инцидент, при който загинаха трима души, един от които 5-годишно момче, съобщава "Клайне цайтунг".

По информация на полицията в гр. Грац, Австрия, сред загиналите е 5-годишно момче от български произход. Детето е с австрийско гражданство. Майка му е австрийка, а баща му – българин.

Посолството на Република България във Виена е във връзка с местните власти и е готово при необходимост да окаже необходимото съдействие, съобщиха от МВнР.

Факти.бг припомня, че вчера джип се вряза в множество хора в центъра на австрийския град. Загинаха трима, 34 бяха ранени, шестима от които са в тежко състояние.
 

Снимка на двамата младоженци се появи в социалните мрежи.

Според очевидци шофьорът на колата нарочно се е насочил към хората с повече от 100 км/ч.

Двама от загиналите са младоженци, оженили се преди две седмици. Мъжът е загинал на място, а жената е в тежко състояние.

Стотици хора още снощи запалиха свещи на мястото на трагедията.

Австрийските политици бяха ужасени от случилото се. Канцлерът Вернер Файман заяви, че е "поразен". Федералният президент Хайнц Фишер говопосочи, че случилото се е "лудост".

Извършителят е 26-годишен австриец от босненски произход, по професия шофьор, женен с две деца. Според австрийските издания той има психически проблеми, а бракът му е бил пред разпад.

Двама католически епископи, православен свещеник, местната управа и стотици граждани присъстваха на църковна служба в памет на загиналите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ккк

    0 0 Отговор
    Къв австриец е тоя,от Босна.Вместо да го затворят в лудница в Босна, тръгнал да избива нормални хора по белия свят.
  • 2 223377

    0 0 Отговор
    Като кърлежи са.
    Отиват циганорите на хубаво местенце и вместо да се цивилизоват,започват да рушат.
    М...лска работа ,ама на запада така му се пада,
    четете нашата история и може и да ме разберете............
  • 3 mediator37

    0 0 Отговор
    Какво е вероизповеданието на убиеца? Как се казва ?
Новини по държави: