Last news in Fakti

23 Юни, 2015 15:17 1 063 1

Business Insider обяви Тайван за топ туристическа дестинация

  • business insider-
  • тайван-
  • туризъм-
  • кухня-
  • природа-
  • забележителности-
  • списание-
  • туристическа дестинация

Според Американското списание страната е в състояние да задоволи нуждите на всички туристи

Зашеметяващият пейзаж, страхотната храна и топлите и приятелски настроени хора са само някои от причините за нареждането на Тайван сред водещите туристически дестинации според Business Insider.

Описвайки страната като възхитителен остров и една от най-подценяваните дестинации в Азия, интернет страницата дава 23 причини защо туристите трябва обезателно да посетят Тайван.

Начело в класацията е местната кухня с традиционните за нея супа с говеждо месо и фиде, плодове, омлет със стриди и чай с мехурчета. Причината за това се крие във факта, че за посетилите веднъж острова най-тежка е раздялата именно с вкусната храна, която са опитали там.

Островът е известен също и с богатата си и разнообразна природа. Той разполага с девет зрелищни национални парка, планини, тропическа зеленина, водопади и бели пясъчни плажове. Това го превръща в подходяща дестинация за почти всички туристи, доколкото е в състояние да посрещне различните нужди на почиващите.

Тайван печели доверието на туристите и благодарение на приятелската атмосфера, която създават местните жители – те са усмихнати, дружелюбни и отзивчиви. Страната предлага безплатен  Wi Fi на всички гари и по-големите туристически атракции и разполага с отличен градски транспорт и в частност метро, което е чисто, достъпно и добре организирано.

Според Business Insider островът разполага и с редица забележителности, които биха предизвикали огромен интерес за посетителите.  В допълнение се посочват и нощните пазари, където най-силно се усеща духа на страната.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Тайланд

    0 0 Отговор
    Нещо се бъркат Business Insider.По-добра дестинация от Тайланд в югоизточна Азия няма във всяко едно отношение.