Last news in Fakti

25 Юни, 2015 16:17 1 636 5

България експулсирала високопоставен служител в Кремъл

  • българия-
  • експулсира-
  • високопоставен служител-
  • кремъл

Един от високопоставените служители на Русия 50-годишният Владислав Сурков е експулсиран от България, пожизнено му е забранено да влиза в Шенгенското пространство, съобщава украинското издание OnPress.info, позовавайки се на публикация в германския вестник Bild.

Сурков е влязъл в България под предлог, че се лекува от тежка болест. Той фигурира в списъка на физическите лица, които не могат да влизат в ЕС заради санкциите срещу Русия. Впоследствие е станало ясно, че той е в страната за делови преговори.

Сурков нееднократно е посещавал самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република. Според различни източници в Донецк руският чиновник е лобирал в подкрепа на банка ВТБ. В Луганск пък е решавал кадрови въпроси в правителството на ЛНР.

По случая няма съобщение от официалните български власти.

Сурков, чието друго име е Асланбек Дудаев, тъй като баща му е чеченец, е съветник на президента Путин от септември 2013 г. по въпросите за Абхазия и Южна Осетия. По неофициални данни отговаря и за Украйна. Преди това в различни години е ръководил президентската и правителствената администрация.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шлемник байкалскии

    1 0 Отговор
    А ....какво стана ?
  • 2 ссс

    1 0 Отговор
    ми скоро са жалваха евро чиновниците че не ги пускали в русия и се чудиха защо хаха
  • 3 Gery Markova

    0 0 Отговор
    "Един от високопоставените служители на Русия 50-годишният Владислав Сурков е експулсиран от България, пожизнено му е забранено да влиза в Шенгенското пространство"

    Ние (България) все още не сме в шенгенското пространство?
    Защо е експулсиран? На какво правно основание? Дайте повече информация. Или ви е по-изгодно да кажете, че информацията около експулсацията е засекретена и журналистите не разполагат с повече подробности?!
    Тук ми мирише на нарушаване на правата на човек! Независимо какъв е, било то съветник на Пътин, мафиот или обикновен турист.
  • 4 евромен

    0 0 Отговор
    шут в г.зът на болшевиките тяхното място е в тайгата
  • 5 Juliy

    0 0 Отговор
    Крайно време беше България да прояви характер и да покаже на руснаците ,че не могат да правят каквото си искат.