27 Юни, 2015 22:17 957 3

Протестиращите в Армения отхвърлиха предложението на президента

  • армения-
  • протестиращите-
  • президента

Той предложи правителството да поеме увеличението на цените на тока до завършване на одита на електроразпределителното дружество

Протестиращите в Армения отхвърлиха предложението на президента - 1
Снимка: AP/БТА

Протестиращите в Армения  не приеха предложението на президента на страната – Серж Саркисян, според което правителството е готово да поеме разходите по увеличението на цените на тока до извършването на одита на компанията „Електрически мрежи на Армения“, съобщи ТАСС.

Според организаторите на инициативата „Не на обира“ , управляващите не са отговорили на нито едно от исканията на протестиращите срещу увеличаването на цените на тока. Те настояват за отмяна на решението за увеличаване на цените на тока от 1-ви август и наказания за всички полицаи и офицери, които са упражнили насилие над протестиращите в Ереван.

Електроразпределителното дружество е собственост на руската компания Inter RAO. По негово настояване правителството обяви план за увеличение на цените на тока с 16%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Понеже е абсулдно арменците сами да се оправят с баснословното повишение,единственият им шанс е да извикат на помощ Волен и вярната му свита-той без проблем ще изгони всяко ЕРП-кръвопиец:)

    Коментиран от #3

  • 2 1234

    0 0 Отговор
    Към коментара на оня с коня.Бъзикаш се,ама хората скачат още при първото повишение,а ние какво правим?На всеки 6 месеца ни вдигат тока ,а ние мълчим.Ти знаеш ли,че аз от 20 години имам една и съща консумация на ток,а всеки месец плащам все по вече пари и питам до кога ще продължава това.Консуматорите ми са едни и същи ,ползвателите сме едни и същи ,количеството изразходена ел енергия е същата,а сметката всеки месец е все по голяма.Това ако не е кражба какво е тогава?Ежедневно ни обират,а ние си траем.ДО КОГА?Това,че някой от опозицията е казал истината вие го вземате на подбив.Ами като всички сме слепи да видим какво ни правят защо се присмиваме на хората които искат да ни отворят очите .Какво лошо имаше в това ЕРП да станат отново държавна собственост,печалбата да отива в държавата ,сега се чудят нямало пари,трябва да си малоумен да не си вземеш печелившето перо ,и да не го вкараш в бюджета.А тия ВЕИ централи с тоя скъп ток.Какви са тези политици дето печелят на гърба ни,да се изгонят от парламента и да им се отнемат централите в полза на държавата.На какво прилича това ,имало слънчеви колектори работили 36 часа в денонощието,къде са регулаторите,къде е главния прокурор,до кога ще продължава това?Когато хората започнат да търсят отговорност от политиците си,а това става както го правят Арменците,Гърците,Унгарците,и др тогава вашите приказки ще станат излишни.
  • 3 реформатор на деформаторите

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    do konq na onq А защо не коментираш нашето повишение на тока !
    А превратчето , за което спомогнаха Протестна мрежа, Отворено общество, Ранобудни студенти и тъмносини хардлайнери. Обслуж вате олигархията с повишението на тока. Къде е Цацаров?