Last news in Fakti

4 Юли, 2015 17:36 1 636 6

Варуфакис: Кредиторите ни се държат като "терористи"

  • гърция-
  • варуфакис-
  • терор-
  • терористи

В неделя гърците трябва да се произнесат дали да приемат исканите от кредиторите реформи или да ги отхвърлят

Гръцкият финансов министър Янис Варуфакис обвини кредиторите на страната, че използват терор, за да принудят Атина да приеме непопулярните мерки за свиване на коланите.

В навечерието на ключовия референдум финансовият министър отрече, че се обмисля "подстригване на депозитите", за което писа в. "Файненшъл таймс".

Янис Варуфакис заяви, че в понеделник банките ще отворят и ще бъде подписано споразумение с кредиторите. Това не зависело от резултата на референдума, отбеляза политикът. Ако Гърция рухне, то трилион евро ще бъде изгубен. Това е твърде голяма сума и аз смятам, че Европа няма да допусне това", заключи Варуфакис. 

В неделя гърците трябва да се произнесат дали да приемат исканите от кредиторите реформи или да ги отхвърлят.  В момента силите на двете страни са изравнени, отбелязват анализатори. 

Източници от Европейската комисия разкриха, че се подготвя спасителна програма, която да окаже подкрепа на най-бедните гърци. Очаква се тя да бъде обявена в близките дни. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сссс

    1 0 Отговор
    като им даваха пари бяха убави а сега щом си ги искат назад терористи гръцка логика

    Коментиран от #2

  • 2 jp power

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "сссс":

    Българската злоба и реципрочно тъпотия край няма. Защо злорадствате те са ни съседи и имаме най голям стокообмен с тях и турция естествено не официално. Разбирайте съседните държави като комшиите си в квартала. Кой иска да живее в беден и мизерен квартал, сред цигани и нещастници...

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "jp power":

    Ами защо не ходиш в Гърция? Ние имаме защо да ги мразим, а такива чуждопоклонници като теб, са предали Левски и Ботев!!!
    Така, че тъпия си ти, не обикновения българин!!!
  • 4 имуноглобулин

    1 0 Отговор
    Катастрофага на Гърция ,или единдобре предизвестен факт -когато дойдат комунистите на власт!
  • 5 Киро

    0 0 Отговор
    комуняст е толкова несъстоятелен, че от нямане на какво да каже, почна за тероризъм да говори!

    Комунистическа кратуна, пълна с лозунги и заучени фрази, но не и с нещо полезно!
  • 6 Ефрейтор Швейк

    0 0 Отговор
    сега нали гръцкият народ каза не на евросъюза както искаха комунистите от сириза и те обещаха в банките да има пари във понеделник-къде са парите и какво ще правят гръцките управляващи във брюксел....ще просят още пари ама няма кой да им даде вече....щом и така нареченият влиятелен германски комунист мартин шулц им каза гърция е за хуманитарна криза.
Новини по държави: