Last news in Fakti

6 Юли, 2015 16:33 1 637 2

В Германия не виждат основания за нови преговори с Гърция

  • германия-
  • гърция-
  • преговори

Според Щефан Зайберт постигането на сделка в близко време би било трудно

В Германия не виждат основания за нови преговори с Гърция - 1
Снимка: БТА/AP

От германското правителство заявиха, че не виждат основания за започването на нови преговори за сапсителна програма за Гърция, след като на вчерашния референдум гръцките граждани гласуваха против финансовите реформи, предложени от кредиторите на страната, съобщи „Блумбърг“.

Сега Германия изисква от Гърция да представи план, за това как страната би могла да се задържи в еврозоната.. Говорителят на правителството на Меркел Щефан Зайберт  заяви, че все още не е обсъждано поставянето на условия за възобновяване на спасителните преговори за Гърция. Според него е много трудно да бъде постигнат варианта за сделка до 48 часа, каквато гръцкото правителство на Алексис Ципрас заяви, че очаква.

„Резултатът от гръцкия референдум казва „не'  на принципа за взаимна помощ между държавите – членки, който се крепи на това, че солидарността и собствените усилия на страните са неразривно свързани.“, заяви Зайберт. “Германското правителство продължава да признава този принцип. Ние сме отворени за преговори. Но след резултатите от вчерашния референдум и това, което гръцкото правителство заяви, ние не виждаме условия за нови преговори за нова програма за помощ.“

Междувременно Ройтерс съобщи, че гръцкият премиер Алексис Ципрас е разговарял по телефона с германския канцлер Ангела Меркел. Той се е съгласил да представи гръцкото предложение за решаване на дълговата криза по време на срещата на Европейския съюз във вторник.

Информацията идва от анонимен член на гръцкото правителство, който не дава повече подробности.
 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ефрейтор Швейк

    2 0 Отговор
    -Ще ви дойде и на вас ъкъла ама късно....това социалдемократи-социалисти либерали и зелени са същите крадливи и мързеливи като гръцкото племе апаши.
  • 2 Киро

    0 0 Отговор
    Oпаааааа...

    Фрау Меркел май се ядоса!
    Сега ще има да пълзите пред нея, комунистчета гръцки, да скимтите и да се молите за някой лев!
Новини по държави: