Last news in Fakti

17 Юли, 2015 12:44 1 976 5

Меркел: Спасихме Гърция от хаос

  • меркел-
  • бундестаг-
  • гърция

С отпускането на спасителна програма на Гърция, спасихме от изпадането на страната в хаос. Това обяви пред германските депутати канцлера Ангела Меркел.

На извънредно заседание германският Бундестаг трябва да гласува за отпускането на третия пакет от помощ за Гърция.

На 61-вия си рожден ден канцлерът Ангела Меркел ще трябва да убеди депутатите в Бундестага защо се налага да бъде подкрепена поредната солидна финансова инжекция от 86 млрд. евро за Атина, след като самите гърци казаха на нарочно свкикан референдум "НЕ" на реформите.

„Никой няма да вземе решение срещу Гърция, а за Гърция“, заяви Меркел. Тя на няколко пъти спомена за европейската солидарност.

„Една страна не може чрез провеждането на нови избори да промени европейските договори. Ние сме общество, основаващо се на закона“, заяви Меркел.

Меркел добави, че депутатите от Бундестага трябва да гласуват така, че „хаосът и насилието“ да не се връщат в Европа.

Показателни бяха и вчерашните заседания на парламентарните фракции, в които след петчасови дебати много от критиците на финансовото поведение на Атина изразиха съмнение за провеждане на заявените от правителството на Ципрас реформи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коста

    0 0 Отговор
    абе то аз не знам кого спасяваме-гърците,дето не знаят що е данък и осигуровка,или финансите на немците,дето ще си ги търсят докрай от гърците и ще гледат да не са капо...
  • 2 Дебел Византиец

    0 1 Отговор
    Гърците ще вземат парите и просто няма да направят реформите. Ще ги изхвърлят от еврото, но те вече ще са се нагушили... Гадните му византийци...
  • 3 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Меркел ако знае във какъв филм се вкарва с комшиите ще си подаде оставката!!!Те не са като нас със Боко-великия за да ги води за носа...напротив-напъните и ще излязат през горепосочения сетивен орган защото се мъчи да приватизира и ощети една НАЦИЯ КОЯТО ДЪРЖИ НА СЕБЕ СИ !!! Гърците не са като нас!!!Те от камък прават история за която се плаща а ние правим напукани пътища върху историята си!!!Скапания ЕС...наследник наЕСЕС че се разпадне - Гърците повлякоха крак!!!Италия искаше да излезе от еврозоната....само ние се напираме да видиме на Меркел-извънземния интелект бельото от вътрешната страна!!!
  • 4 ееех

    0 0 Отговор
    Има ли пари има и любов,в момента в който на гърците спрат да им дават пари,те ще се отделят,а тези пари ще стигнат най много за 3 месеца.
  • 5 ТЯ Е ВЕЧЕ НАША

    0 0 Отговор
    ГЪРЦИЯ ВЕЧЕ НЕМОЖЕ ДА НИ ИЗБЯГА, ТЯ Е ВЕЧЕ НАША.

    ДОЙЧЛАНД, ДОЙЧЛАНД ЮБЕР АЛЕС.

    КОЙ Е СЛЕДВАЩИЯ?

    АМИ ТОЗИ ДЕТО ИМА ДА ВРЪЩА НА ГЕРМАНИЯ.

    ГА ЖИВЕЕ ФЮРЕРА.
Новини по държави: