Last news in Fakti

17 Юли, 2015 15:13 1 436 1

Евакуираха три селища заради силни пожари в Гърция

  • гърция-
  • пожари-
  • евакуираха

Пожари има в областта Лакония и край Атина

Евакуираха три селища заради силни пожари в Гърция - 1
Снимка: БТА/AP

Пожари в околностите на Атина и Лакония предизвикаха евакуацията на три села и два летни лагера в Гърция, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Силни ветрове са разпалили още по-силно огъня в горите, в областта Лакония. Бреговата охрана се опитва да евакуира десетки хора, хванати в капан на един плаж, попаднал между пламъците. Тяхната евакуация обаче се затруднява от бурното море.

Два летни лагера и медицински център е трябвало да бъдат евакуирани в град Неаполи. Един от седемте самолета, гасящи пожара в Лакония е трябвало да направи принудително кацане. Няма пострадали от екипажа.

В столицата Атина голям пожар изгори големи площи около планина Имитос. Поне 45 пожарникари с 18 превозни средства и един самолет се борят със стихията. На помощ са стекли и доброволци от намиращите се в близост квартали.

С огъня в различните райони се борят 120 пожарникари, 30 войници и 50 машини. Голяма част от гръцката столица е покрита с дим. Пожарникарите се борят и с по-малък пожар в Коропи, близо до Атина. Премиерът Алексис Ципрас заяви, че вече е поискал помощ от армията и авиацията, както и от Центъра за извънредни ситуации на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Тези пожари окончателно ще довършат гърците. Сега и за тях ще трябват помощи.
Новини по държави: