Last news in Fakti

6 Август, 2015 11:31, обновена 6 Август, 2015 16:07 1 928 0

В Македония се провежда акция срещу Ислямска държава -Видео

  • македония-
  • джихадисти-
  • операция-
  • армия

Полицейската операция е започнала в 3.30 часа местно време и се провежда в Скопие, Струга, Куманово, Гостивар и други места

От ранни зори в Македония се провежда широкомащабна акция срещу Ислямска държава, пише в. „Вечер“.

Основна цел на операцията е да се разбият и прекъсване на каналите за вербуване и изпращане в чужбина на бойци за джихадистите.

Полицейската операция е започнала в 3.30 часа местно време и се провежда в Скопие, Струга, Куманово, Гостивар и други места. Жители на Куманово посочиха, че от сутринта се чуват гърмежи и хеликоптери. Засега няма информация за жертви.

Първоначалните информации сочат, че е задържан и имам Реджеп Мемиши. Част от задържаните са преки участници на бойните полета в Сирия и Ирак.

От македонското МВР обещават подробности за акцията след нейното приключване.

Част от задържаните са преки участници на бойните полета в Сирия и Ирак.

Открито е и знаме на Ислямска държава. Съгласно закона в Македония за лицата, които участват в конфликти в чужбина се предвижда затвор от минимум пет години, а за вербуване на джихадисти – най-малко четири. Това е първата акция на полицията след приемането на закона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: